Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   RODE NT4 u Beogradu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24536)

awacs 03-10-2008 02:05 AM

RODE NT4 u Beogradu?

Gde u BGD može da se nađe Rode NT4? Na Artistovom sajtu je naveden, ali ga nemaju (niti su, kako mi rekoše, voljni da ga nabavljaju). Ko još posluje sa Rodama u ovom gradu?

puRe 03-10-2008 10:54 AM

Re: RODE NT4 u Beogradu?

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 219059)
Gde u BGD mo?e da se nađe Rode NT4? Na Artistovom sajtu je naveden, ali ga nemaju (niti su, kako mi reko?e, voljni da ga nabavljaju). Ko jo? posluje sa Rodama u ovom gradu?

Ja sam svoj NT4 kupio u Artistu tako da ne znam....
probaj ponovo...mozda te nisu shvatili da hoces da kupis... :)

Artist Novi Sad 03-10-2008 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 219059)
Gde u BGD mo?e da se nađe Rode NT4? Na Artistovom sajtu je naveden, ali ga nemaju (niti su, kako mi reko?e, voljni da ga nabavljaju). Ko jo? posluje sa Rodama u ovom gradu?

Imamo 1 komad u novosadskom Artistu
RODE NT 4

Pozdrav

awacs 04-10-2008 02:21 PM

Quote:

Originally Posted by Artist Novi Sad (Post 219093)
Imamo 1 komad u novosadskom Artistu
RODE NT 4

Pozdrav

Hvala svima na (privatnim i javnim) informacijama, ama odustadoh. Ispostavilo se da NT4 ipak tra?i "pun" phantom (48V), a ja na?alost jo? uvek koristim M-Audio MicroTrack 24/96 koji isporučuje samo 30V :(. Kada sam sve sabrao i oduzeo, vi?e mi se isplati da se dr?im svog AT822. sumnjam da bi Roda imala bitno manji ?um ako je gonim baterijom ili nedovoljnim fantomom...

Ali opet, hvala:)

zlobisha 28-06-2009 07:42 AM

Je l' imao neko iskustvo NT4 vs AT822?
Kakvi su vam utisci? ?ta je dobilo duel i za?to?

awacs 29-06-2009 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 249433)
Je l' imao neko iskustvo NT4 vs AT822?
Kakvi su vam utisci? ?ta je dobilo duel i za?to?

Evo vratih se sa blejanja po Mataru?koj banji i pre?iveh zemljotres :)

?to se tiče NT4 vs. AT822, ti mikrofoni nisu ba? za poređenje. Jedino im je zajedničko to ?to su oba XY stereo.

AT822 je prevashodno terenski broadcast mikrofon, i to namenjen radu u ne ba? sasvim tihim okru?enjima, po?to mu je S/N 70dB. Ne radi sa fantomom. Fenomenalan za urbane atmosfere i bilo kakave relativno glasne signale. Ima Bass roll-off od 150Hz nani?e, pa donekle mo?e da se koristi i sa jeftinim shockmount nosačima i sme?nim fabričkim sunđerom (kad vetar ne prelazi 2-3 m/s).

NT4 je prvenstveno studijski mikrofon. Ima bolji odnos signal/?um - 78dB sa fantomom (48V) i jbmlg koliko manje sa baterijom. Nema Bass roll-off, pa mu za rad napolju treba kvalitetna dodatna oprema (shockmount, dead cat) koja uveliko prevazilazi cenu same sprave. Ja sam hteo da ga kupim kao dodatak svom AT822, čisto da bih imao ne?to za terensko snimanje tihih enterijera i diskretnih ?umova u istima. Onda sam shvatio da sa snimačem kojim raspola?em (Microtrack 2496) ne bih dobio ni?ta, i batalio priču.

Summa summarum: nijedan od ta dva mikrofona nije "generalno bolji", sve zavisi od toga ?ta ti treba (po?to ni jedan nije "devojka za sve"). Ne znam da li sam odgovorio na pitanje...

Pozdrav,

Vasa

zlobisha 29-06-2009 12:10 PM

Jesi mi odgovorio... Hvala.
:)
NT4 it is...

All times are GMT +1. The time now is 11:47 AM.