|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
eto kolege drage, zanima me vase misljenje oko snimanja ova dva instrumenta, pa i oko produkcije! malo klasike pored gomile elektronike nije na odmet
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
1. U67 u 1081
2. Sanken u Milleniu 3. DPA u Grace 4. Earthworks u 1081 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
1. Kojim mikrofonima raspolažeš?
2. U kakvoj sobi snimaš? 3. Da li ih snimaš zajedno ili jedno pa drugo? 4. Da li su solo, u duetu, ili u funkciji neke već postojeće matrice? Odgovori slede čim saznam tvoje odgovore na ova pitanja, ne bih da se zalećem...
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-08-2008 at 05:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa jel' neko uopste pominje prostoriju, zidove, refleksiju, kubaturu, jesu li zahtevi za close up miking, ili ambijent, koliko "daleko" treba da budu, u kom kontekstu, u kakvoj dinamickoj "scenografiji" treba da budu, jesu li solo instrumenti, jesu li deo matrice za pevaca, a vi odmah najskuplje moguce "ezoterijske" preampe,
(mada je evidentno najbolja Dejina varijanta br.3 - DPA u GRACE, ako zelimo finese, i bez dodatne ponekad i ruzne koloracije kao U67 u 1081, sto definitivno "farba") ali nije farba uvek pozeljna, zar ne?
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
odi u neki pro studio, kod ljudi koji su to vec radili i snimi kako spada.. mislim..stvarno ![]() ![]() ..ebiga stari, nista nisi naveo sto nam pomoglo da ti pomognemo.. u ovakvim se trenucima sjetim jednog lika koji je zapoceo temu sa: kako da najbolje snimim svoj bend, sviramo ono super neki rock, ima na 5 i tako to.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
juuuu, stvarno!!!
![]() paaa ovako... radi se o mom malenom studiocetu, gluva soba je oko 15kvadrata, sa kosim plafonom (jbg. takva je bila prostorija). od mikrofona imam svasta, od krsina do standarda. 1. rode NT1A 2. marshall electronics MXL2003 3. 2xAKG C1000S 4. 2xAKG C414 5. SM pro audio C3 6. i naravno behringer B1 ![]() preskocio sam manje bitne mikove kao i set za bubanj... od preampa imam 1. Platinum Voicemaster Pro 2. SM pro audio EP84 mixer je Mackie digital Xbus 400 i d8b (koji ne koristim, ali planiram da ga stavim u drugi studio kad bude gotov) zvuk je HDSP9652 i luna, slusanje Yahaha HS80 trebalo bi da bude duet, samo sam znatizeljan kako biste to Vi uradili, jer ja bas i nemam neka velika iskustva sa gudacima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
po cenu da ispadnem totalni seljak, ja bih od te dve 414-ice napravio M/S par i kroz MacKia gurnuo to u računar. Jedino bih razmišljao oko karakteristike MID mikrofona (da li omni ili cardoid), zavisi od akustike sobe. Probaš obe varijante, pa koja ti se više dopadne ![]() I naravno, L/R stereo bih pravio tek u mixu, dakle, Mid u jedan kanal, Side (figure-of-eight u drugi), i softveru za snimanje raspodela faza i svega ostalog što treba. Ako nikada do sada nisi snimao M/S, objasnićemo ti ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 02-09-2008 at 05:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
jesam komso, snimao sam stereo, znam kako se radi, pa majku mu,
ucilo se, pa jos kad zajebes nesto, pa ti faze odu u k...c ![]() mada ja sve nesto kontam da ih snimim odvojeno, i onako nisu uigrani zajedno, pa da se ne raspadaju, a i da ih ne snimam satima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Jasno mi je da si snimao stereo, nego sam retko kada sretao ljude koji su snimali Mid-Side, pa čisto da proverim. Forum je takva stvar, nikad ne zna? sa kim zaista priča?. Nego, gde ti je studio? Mogao bih da svrnem kada bude? snimao te guslare... Mada sam narednih nedelju dana u ludilu... ali nije lo?e ponekad protegnuti noge po kom?iluku, pa slu?ati neko drugo ludilo...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pre/eq & violina-DIY-? | player | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 05-02-2011 03:05 AM |
Impresija za violoncelo i orksestar | MUzzY | Promocija radova | 12 | 29-11-2010 10:48 AM |
Evo, mi snimili dva spota | supersonic | Promocija radova | 3 | 18-09-2009 09:36 PM |
Kakve biste tutoriale zeljeli citati? | ANITA | Obavestenja | 4 | 02-10-2006 10:17 PM |
Da li biste placali clanarinu na Rumskom ? | lesha | Predlozi i sugestije | 29 | 02-04-2006 07:46 AM |