|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
snimah ovih dana jedan regge bend, i ima puno onih "cjik-cjik" gitara, single hitovi (one drop). E sad, nismo se nesto mnogo kurcili sa vremenom na raspolaganju pa nismo svaku ruku gitara pokupili maximalno precizno, tojest, razilaze se tu i tamo. Kako ja ovo najbrze da kvantizujem? Udarci su skoro pa perkusionisticki, ali pokusao sam sa onim hitpointima i sve je nesto odlazilo u tri lepe, a nikako da se jedna prema drugoj kvantizuju (gitare)
El ima neko strpljenja za step-by-step objasnjenje postupka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
cekaj , ni jedna sama po sebi nije tacna ????
Ako samo hoces da navuces jednu na drugu , onda koristi vocalign .... A ako hoces obe da navuces za 20 ak min po pesmi da sve budu savrsene , onda preko Melodyne ...... Javni se ako hoces u detalje .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ma jedna je kul (recimo), a ostale bi da poslazem prema njoj... nije mi vocalign pao na pamet, a probacu. Dzaba mi savrsene kad ljudi zivi svirali, setali oko clicka bas lepo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Udjes u Nuendov editor, desni klik, "warp sample" i onda stavis svaki rukom na svoje mesto, odaberes recimo "plucked" mode za gitare i eto. Ako si brz, treba ti minut do dva po traci, naravno, ako bas nije totalno groblje.
Mali tip. Odvojis sve vece celine pre nego sto pocnes da razvlacis i skupljas sempl, da se to ne bi odrazavalo odjednom na ceo fajl.
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
nisi me skonto, necu da ih kvantizujem po kliku nego po drugoj gitari.. ili nisam ja tebe skonto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Resenje je univerzalno.
Mozes i po drugoj gitari i po fruli i po komsninici... ![]() Odredis sta ti je "parametar" i lepo ispomeras kako ti drago. Mislim, to samo od tebe zavisi ![]()
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
u super.. to ni ja nisam znao.. imal toga u sx3? ja bash radim neshto projekat sa kritichnim bubnjevima.. (kritichno - novo-beogradski izraz za retardirano/degenerisano, prim. aut.) a ne mogu da odredim hitpointe.. tj, hahah.. nit znam kako, nit bih to radio jer su sami bubnjevi vec prekompresovani i to je.. ono.. jedna masna crna traka.. tako da ne verujem da bi ni jedan program uspeo da odredi di je snare a di je kick..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Super korisna informacija! A, mene interesuje da li postoji u Nuendu komanda kojom bi sve `iseckane` delove jednog audio kanala mogao da pokupim i postavim tik jedan uz drugi. Npr. snimim par minuta audia, iseckam to na recimo 30-ak delova, izbrisem ono sto mi ne treba, a ono sto mi treba markiram i .....??? Znaci, nesto kao audio kvantizacija, ali bez ritma. Ovo mi treba kad radim reklamu. Isti tekst procitam vise puta, pa pravim odabir `najzvucnijih` delova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() jedino ako nemas 50 takvih gitara... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
tip-
u file-preferences-editing-audio-time stretch tool odaberite mprex2 algoritam, mnogo bolje radi od standardnog mada mi je i on pravio neke cudne zvuke kod klin gitara na pr.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo pitanjce 2 | Max | Audio Software | 31 | 26-04-2008 12:52 PM |
uad pitanjce | dlukace | DSP forum | 19 | 30-03-2005 08:55 PM |
Pocetnicko pitanjce | Igor | Audio Software | 8 | 01-07-2004 10:09 AM |
Nuendo 2-pitanjce | idvi | Audio Software | 18 | 19-02-2004 02:16 PM |