Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nuendo pitanjce (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22248)

Arthur 31-03-2008 03:38 AM

Nuendo pitanjce

snimah ovih dana jedan regge bend, i ima puno onih "cjik-cjik" gitara, single hitovi (one drop). E sad, nismo se nesto mnogo kurcili sa vremenom na raspolaganju pa nismo svaku ruku gitara pokupili maximalno precizno, tojest, razilaze se tu i tamo. Kako ja ovo najbrze da kvantizujem? Udarci su skoro pa perkusionisticki, ali pokusao sam sa onim hitpointima i sve je nesto odlazilo u tri lepe, a nikako da se jedna prema drugoj kvantizuju (gitare)
El ima neko strpljenja za step-by-step objasnjenje postupka?

Max 31-03-2008 04:22 AM

Re: Nuendo pitanjce

cekaj , ni jedna sama po sebi nije tacna ????

Ako samo hoces da navuces jednu na drugu , onda koristi vocalign ....

A ako hoces obe da navuces za 20 ak min po pesmi da sve budu savrsene , onda preko Melodyne ......

Javni se ako hoces u detalje ....

Pozdrav

Arthur 31-03-2008 04:49 PM

ma jedna je kul (recimo), a ostale bi da poslazem prema njoj... nije mi vocalign pao na pamet, a probacu. Dzaba mi savrsene kad ljudi zivi svirali, setali oko clicka bas lepo

Oggy 31-03-2008 08:05 PM

Udjes u Nuendov editor, desni klik, "warp sample" i onda stavis svaki rukom na svoje mesto, odaberes recimo "plucked" mode za gitare i eto. Ako si brz, treba ti minut do dva po traci, naravno, ako bas nije totalno groblje.
Mali tip. Odvojis sve vece celine pre nego sto pocnes da razvlacis i skupljas sempl, da se to ne bi odrazavalo odjednom na ceo fajl.

Arthur 01-04-2008 12:18 AM

nisi me skonto, necu da ih kvantizujem po kliku nego po drugoj gitari.. ili nisam ja tebe skonto :?

Oggy 01-04-2008 01:13 AM

Resenje je univerzalno.
Mozes i po drugoj gitari i po fruli i po komsninici... :D

Odredis sta ti je "parametar" i lepo ispomeras kako ti drago. Mislim, to samo od tebe zavisi ;)

HeatMan 01-04-2008 02:08 AM

u super.. to ni ja nisam znao.. imal toga u sx3? ja bash radim neshto projekat sa kritichnim bubnjevima.. (kritichno - novo-beogradski izraz za retardirano/degenerisano, prim. aut.) a ne mogu da odredim hitpointe.. tj, hahah.. nit znam kako, nit bih to radio jer su sami bubnjevi vec prekompresovani i to je.. ono.. jedna masna crna traka.. tako da ne verujem da bi ni jedan program uspeo da odredi di je snare a di je kick..

boom.trass 01-04-2008 11:14 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 197762)
Udjes u Nuendov editor, desni klik, "warp sample" i onda stavis svaki rukom na svoje mesto, odaberes recimo "plucked" mode za gitare i eto. Ako si brz, treba ti minut do dva po traci, naravno, ako bas nije totalno groblje.
Mali tip. Odvojis sve vece celine pre nego sto pocnes da razvlacis i skupljas sempl, da se to ne bi odrazavalo odjednom na ceo fajl.

Super korisna informacija!

A, mene interesuje da li postoji u Nuendu komanda kojom bi sve `iseckane` delove jednog audio kanala mogao da pokupim i postavim tik jedan uz drugi. Npr. snimim par minuta audia, iseckam to na recimo 30-ak delova, izbrisem ono sto mi ne treba, a ono sto mi treba markiram i .....??? Znaci, nesto kao audio kvantizacija, ali bez ritma.
Ovo mi treba kad radim reklamu. Isti tekst procitam vise puta, pa pravim odabir `najzvucnijih` delova.

kVu 04-04-2008 04:00 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 197717)
ma jedna je kul (recimo), a ostale bi da poslazem prema njoj... nije mi vocalign pao na pamet, a probacu. Dzaba mi savrsene kad ljudi zivi svirali, setali oko clicka bas lepo

pa sta je problem ako su hits da uradis strip silence, uvecas sliku do imbecilnosti i na brzaka pomeras slice-ove prema toj koja valja? to ti je 10-ak minuta posla, osim ako neces da ga navuces bas u sample :)

jedino ako nemas 50 takvih gitara... :)

allegrosteva 04-04-2008 10:20 AM

tip-
u file-preferences-editing-audio-time stretch tool odaberite mprex2 algoritam, mnogo bolje radi od standardnog mada mi je i on pravio neke cudne zvuke kod klin gitara na pr.

All times are GMT +1. The time now is 06:07 PM.