|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
na mom myspace profilu (www.myspace.com/arthurbg) mozete cuti najnovije cedo mojih ruku delo, mix za pesmu "Danas nije juce" u izvodjenju benda "Svi na pod" featuring Constructah kao vokalne solistkinje. Moj posao je bio strejt mixanje i slaganje gomile solidno snimljenih instrumenata, i kako sam i koliko uspeo u tome, slobodno iskomentarisite. Pesmu je koproducirao Petar Rudic (nosioc projekta Svi na pod), tako da odredjene distance ka nekim resenjima ima, mada sam generalno jako zadovoljan kako je mix ispao.
Ako vam se ne dojmi myspace kvalitet, vicite, okacicu mp3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Meni dobro zvuci...jedino sto imam utisak da je sve previse u "sobnom okruzenju", posebno bubnjevi. Mislim da bi bilo efektnije da je sve malo vise napred..jedino to..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
jes, moguce da sam pretero sa tim room-om na bubnju. Snimano je u izuzetno mutavoj sobi, tako da sam imao zelju veliku da je udrvenim.. al cini se i meni povremeno da sam pretero
![]() jos neko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Daj neke detalje o tome kako si radio - ITB, OTB? Sta si koristio, itd..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
mix je ITB u Nuendu, RuDaw PRO masina, Mackie HR824 nakaceni na RME 9632. Jedini komad outboarda je Yamaha REV 7, pristojno iskoriscena za jedan gate rev na dobosu (koji se zapravo ne cuje u prvom planu). Koriscen je i Powercore FW sa osnovnim paketom (dynamic eq i classic verb), kao i UAD (obilato 1176, La2a, Precision EQ, Pultec EQ, Reflection engine). Od native plugina, najcesce eqium za smirivanje viskova u frekvencijama, kjaerhus GAC (ima veoma koristan gate), Altiverb je krivac za taj jaki room na bubnju.
Ovo je prvi put da sam probao te powercore pluginove kao i precission EQ, i moram reci da sam jaaako prijatno iznenadjen. Stvarno postoje neki plugovi na kojima doslovce ne smem ni da pipnem boost, da nesto ne ode dodjavola, dok se na pomenutim zaista moze izivljavati. Puno mi je pomogao la2a u smirivanju prilicno telefonske boje vokala i mikrofona kojim je sniman (neka jeftinija Roda, nisam siguran koja). Takodje sam se ponovo zaljubio u uad-ov reflection engine, jer je izuzetno lako napraviti tu kratku ER sobicu koja je odlicno legla na gomili instrumenata, pa i na glasu, u izbegavanju opste mutavosti snimka. Bubanj je sviran zivo i sniman je u HillRiver Studiju u Zemunu, na Yamaha 9000 kompletu, i svirao ga je Goran Milosevic (ex-"Playboy", sad u "Rare" i "Naked"). NIsam bio prisutan, ali ako te zanima priseticu se lanca usnimavanja. Jako sam prijatno bio iznenadjen usnimkom, veoma precizno, cisto i separatisano veoma uspesno. Soba je izuzetno mutava, sto sam konacno skontao kao prednost, jer mi draza premutava soba koju cu nekako resiti vestacki nego "satro" reverberanti spajz koji vraca kilograme cudnih refleksija koje nije lako pohvatati a da se ne osakati bubanj. Ovo sve vazi iskljucivo za male sobe, kao sto ova u HillRiveru i jeste. Dakle, bolja mrtva mala nego losa mala soba. Jedinu zamerku na snimak bubnja imam na "pecanje" overhead-a, moglo je to i preciznije (fali hihat tamo gde ga treba, ima ga gde ne treba, a u ride overheadu se najmanje cuje ride, te ga i na celoj pesmi malko fali) . Ostatak instrumenata je Petar usnimavao direktno preko dbx 376 channel strip-a i Line6PodXT i Line6BassPodXT (bass gitara, cijom bojom oni ponajvise nisu zadovoljni iako meni ne smeta previse). Na master sini je pristojno iskoriscen Timeworks Mastering Limiter, i u manjoj meri UAD PRecission limiter, dok je pre svega stavljen Waves API2500 stereo compresor, cija igla indikacije zapravo miruje, i vise je tu zbog prijatne kolorizacije koju mi je napravio. Eto ja se raspisah, a vi pitajte ako vas jos stogod zanima. I dalje mi nije jasno zasto me jos neko ne udostoji makar zestoke kritike ovog dela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Thx, vrlo opsirno - cenim to..ajde samo okaci mp3 verziju ako mozes zbog toga sto onaj player na myspace pravi odredjenu vrstu problema, a tako bi mogli i bolje da poslusamo.
Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
na zalost, izgleda da ne mogu da okacim mp3 jer je limit za attachmente 1mb??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Slusao na prdez zvucnicima od monitora i sve se lepo cuje. Ako na ovim krshevima mogu sve da cujem ( doduse ne cujem dobro hi hat ali opet, to moze da bude i zbog ogranicenosti "krsheva" ) onda bi na "pravim" trebalo da zvuci bar 6 puta bolje. Ne mogu da kazem nista za neke detalje ( trebalo bi da cujem kod kuce na pravoj opremi ) ali bi moje zamerke verovatno bile "stvar ukusa" .
Znaci, ne mogu da te "karam" , vec jedino sto mogu da kazem : Svidja mi se ! samo napred ! Gas! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Naprotiv, meni je bubanj OK, iako je malo "obican" zvuk....mislim sve je jasno, cisto itd, ali dosadan zvuk obicnog bubnja...
nego Vokal ima reverb koji "se cuje" bas ocigledno (a to nije akcija) isto i na onom sax-u / rhodes ili sta vec (sad sam vec zaboravio..) jak reverb. mislim , opet je (tu kod nas ) problem aranziranje i zvukovi...davno su ljudi prestali da snimaju pesme (pop, funk, itd) gde sve zvuci cisto, obicno (dosadno)..nema NISTA interesantno od boja, neki processing negde...neki filter, neka prljavstina, nesto da tu pesmu malo izbaci.. Tu bi i ti Arture, trebao malo kao snimatelj, da das neki predlog, da malo iz-eksperimentises itd... toliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
ookej, slazem se za reverbe, vec rekoh da me malko uplasila praznoca aranzmana, te sam verovatno preterao sa istim-a. Sto se obicnosti tice, razumem na sta mislis. Valjda je to ovde posledica toga sto sam tezio akusticnosti snimka, da zazvuci sto prirodnije, a entuzijazam za experimentisanje definitivno skupljam za naredne radove.
Ljudi hvala bre na komentarima ! ![]() jos neko ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
UAD-1 : ?ta posle 14 dana ? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 20-02-2009 11:31 AM |
ako dr. ru ima vremena | alavuk | Predlozi i sugestije | 9 | 06-06-2008 12:53 PM |
posle du?eg vremena,ponovo izdanje napolju.. | DADDY Z | Promocija radova | 13 | 08-05-2008 01:51 PM |
da nam lakshe prodju vremena tranzicije :) | SumAnuT | Predlozi i sugestije | 8 | 19-05-2005 07:14 PM |
A sta posle...? | AVaX | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:17 AM |