|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Znam da je vec bilo slicnih thread-ova, ali ima i novih sprava, a imam i novi problem u jednacini...
Elem, kakva su iskustva i sta smatrate za dobro resenje za studijski amp, male snage, koji moze da izadje cisto, mislim zaista cisto, kao akusticno pojacalo, a da moze da da prilicno vruc tube overdriven zvuk, dobro, ne bas death metal, ali ozbiljno distorziran? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Lab L5. To je 100W kombo, ali zvuci vrlo cisto i ima odlican ton. Dobra gitara zvuci jos bolje, losa jos gore.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Peavey classic 30.
Perfektan,mala lampa,velik sound.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Pogledaj Blackheart pojačala... napravila su boom na trzistu i ljudi su odu?evljeni ba? za studijski rad...
15/7 w, 5 w ili 1 w... Sviraju od cleana do metala... imaju direktan izlaz za snimanje... I dosta su jeftina, mislim da je na thomannu, 5 wattna glava, manje od 400 eura... i u hr ih imaju... Tu su i manji orange ili krank... A pogledaj i razne nove vst simulatore... ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Uvek sam se pitao sta su to "studiska pojacala"
![]() Mislim, vracajuci se na onaj topic "vecita borba producenata i gitarista", valjda je svima jasno da odredjena pojacala daju taj neki ton? Cemu mala snaga u studiju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]()
Pa pitanje je bilo:
Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Pa ta pojačala su premalene snage za probe ili live bez ozvučavanja, zbog toga im je glavna namjena studijsko snimanje... zato se i reklamiraju pod tim nazivom...
![]()
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ma jasno mi je to, nego vas pitam ovako "generalno" u cemu je prednost male vataze u studiskom okruzenju. Meni to nema logike pa zato pitam iskusne.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Nije. Neki prtpostavljaju da se zvuk koji je produciran, dobija od "odredjenih pojacala", sto moze biti a i ne mora.
Moj preamp daje najbolji zvuk kada se osetljivost pojaca, razlika je vrlo velika. Dobija se nesto sto mnogo lepo zvuci. Kada bi se snimalo pojacalo sa velikom snagom, dobio bi se signal koji rusi kucu. A da se udalji mikrofon, hvatao bi se prostor, koji ne mora dobro da zvuci. A kad smanjis osetljivost na preampu, onda nema zvuka koji se svidja audiofilima. Last edited by google; 27-04-2010 at 02:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Hvala svima za ucesce.
Lab 5 sam imao prilike da sviram, nevidjeno pojacalo, ali je bloody ogromno!!! Peavey classic imam utisak da nikad nije potpuno clean, sto je divno za straight blues-rock, ali kad treba ona ledena cistoca... mozda serem, videcu da ga probam ponovo. Bleckhaert nikad probao, deluje jako zanimljivo , osim ako ne bude slicno kao sa peavey class. Trazim 'malo' iskljucivo zbog licnih uslova snimanja, inace nemam nista protiv jcm 800 + 2*4*12 odvrnutih do daske, sve dok imam dobre ear plugs...LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
29524: MEMEME - THE ULTIMATE VERSION @ Crna Kuca 13 // 15.12. | Lag | Razno | 1 | 15-12-2009 10:28 AM |
..mixdown vs. recording.. | lesha | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 13-12-2005 07:53 AM |
Recording Tutorial ;-) | dvuckovic | Tutorijali | 1 | 19-09-2005 04:42 PM |
Ultimate Reverb Pack - SIR | Mogli | Audio Software | 23 | 10-05-2005 05:49 PM |