![]() |
Ultimate recording Amp
Znam da je vec bilo slicnih thread-ova, ali ima i novih sprava, a imam i novi problem u jednacini...
Elem, kakva su iskustva i sta smatrate za dobro resenje za studijski amp, male snage, koji moze da izadje cisto, mislim zaista cisto, kao akusticno pojacalo, a da moze da da prilicno vruc tube overdriven zvuk, dobro, ne bas death metal, ali ozbiljno distorziran? |
Re: Ultimate recording Amp
Lab L5. To je 100W kombo, ali zvuci vrlo cisto i ima odlican ton. Dobra gitara zvuci jos bolje, losa jos gore.
|
Peavey classic 30.
Perfektan,mala lampa,velik sound. |
Pogledaj Blackheart pojačala... napravila su boom na trzistu i ljudi su odu?evljeni ba? za studijski rad...
15/7 w, 5 w ili 1 w... Sviraju od cleana do metala... imaju direktan izlaz za snimanje... I dosta su jeftina, mislim da je na thomannu, 5 wattna glava, manje od 400 eura... i u hr ih imaju... Tu su i manji orange ili krank... A pogledaj i razne nove vst simulatore... :) |
Uvek sam se pitao sta su to "studiska pojacala" :)
Mislim, vracajuci se na onaj topic "vecita borba producenata i gitarista", valjda je svima jasno da odredjena pojacala daju taj neki ton? Cemu mala snaga u studiju? |
Pa pitanje je bilo:
Quote:
|
Pa ta pojačala su premalene snage za probe ili live bez ozvučavanja, zbog toga im je glavna namjena studijsko snimanje... zato se i reklamiraju pod tim nazivom...
:) |
Ma jasno mi je to, nego vas pitam ovako "generalno" u cemu je prednost male vataze u studiskom okruzenju. Meni to nema logike pa zato pitam iskusne. :)
|
Quote:
Quote:
Kada bi se snimalo pojacalo sa velikom snagom, dobio bi se signal koji rusi kucu. A da se udalji mikrofon, hvatao bi se prostor, koji ne mora dobro da zvuci. A kad smanjis osetljivost na preampu, onda nema zvuka koji se svidja audiofilima. |
Hvala svima za ucesce.
Lab 5 sam imao prilike da sviram, nevidjeno pojacalo, ali je bloody ogromno!!! Peavey classic imam utisak da nikad nije potpuno clean, sto je divno za straight blues-rock, ali kad treba ona ledena cistoca... mozda serem, videcu da ga probam ponovo. Bleckhaert nikad probao, deluje jako zanimljivo , osim ako ne bude slicno kao sa peavey class. Trazim 'malo' iskljucivo zbog licnih uslova snimanja, inace nemam nista protiv jcm 800 + 2*4*12 odvrnutih do daske, sve dok imam dobre ear plugs...LOL |
All times are GMT +1. The time now is 04:13 PM. |