Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 13-09-2007, 09:59 AM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Konvertori

Posto posedujes velii broj razlicitih a/d i d/a konvertora, mozes li nam dati neko svoje vidjenje istih, kao i ostalih koje si susretao.... Kako se ff800 drzi pored tih sprava, i sta je po tvom misljenju nabolje u cuvenom odnosu cena/kvalitet?

Hvala
Old 13-09-2007, 04:27 PM   #2
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Default Re: Konvertori

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Posto posedujes velii broj razlicitih a/d i d/a konvertora, mozes li nam dati neko svoje vidjenje istih, kao i ostalih koje si susretao.... Kako se ff800 drzi pored tih sprava, i sta je po tvom misljenju nabolje u cuvenom odnosu cena/kvalitet?

Hvala
Dobro pitanje....

Dexxy is offline  
Old 28-09-2007, 12:06 AM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Uz vo razumevanje guzve u kojoj se nalazis....

Da te podsetim na ovo pitanje, verujem da vecinu zanima
Old 28-09-2007, 10:23 AM   #4
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

da,da to nas zanima . Vec sam bio postavio slicno pitanje u thread-u SETUP, ali ne dobih odgovor
Old 01-10-2007, 01:50 PM   #5
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Mogu da govorim ISKLJUCIVO o licnim utiscima (tehnicku stranu konvertora ne zelim da pominjem - ne razumem se u to, a i ne zanima me previse... )...

RME Multiface je veoma zgodan zbog svoje fleksibilnosti - velikog broja mogucih konekcija (8 analognih input-a, 8 analognih output-a, ADAT in/out (8+8), S/PDIF in/out, "word clock" in/out, "adat sync"), veoma stabilnog "clock"-a, odlicnih drajvera sa veoma malom latencijom...
Sto se zvuka tice - "u toj klasi je daleko najbolji" i ja bih ga najkrace opisao kao "ocekivan"... kad sa neke jeftinije karte predjes na "Multiface" - otvori ti se ceo svet...
Medjutim, kad sa skupljeg konvertora dodjes nazad na "Multiface", nije ti neprijatno...sve zvuci "normalno", ne fali mu "skupoca"...

"Fireface 800" je noviji od "Multiface"-a i meni upravo tako zvuci - malkice preciznije, hladnije, ali (sto se zvuka tice) nisu predaleko jedan od drugog...
"Fireface"-ova prednost je u preampima (koje "Multiface" nema) i u jos jednom ADAT out-u...ti preampi uopste ne rade lose (ne mozemo da kazemo da su "spektakularni", ali su vise nego "dobri")... e, da - FF800 NEMA "adat sync"...

Crane Song HEDD192 je totalno druga prica - stereo A/D-D/A, AES/EBU i S/PDIF...
Nije predvidjen da bude "consumer audio interface" - da se koristi kao audio karta uz neki DAW... to je pravi "master" konvertor, sa ubitacnim "clock"-om, a taj njegov DSP (simulacija dve vrste lampi, "triode" i "pentode" i "tape" saturacije) radi fenomenalno. Naravno, DSP stavljam "u pogon" samo u masteringu...Bez DSP-a, konvertor radi cisto "kao suza", sa velikim "headroom"-om.

Od konvertora na kojima sam radio (a nemam ih), najlepse mi je zvucao onaj stari Apogee AD1000 (20-o bitni A/D konvertor, 48 kHz)...taj je imao "zlatan" zvuk...

Digidesign 888/24 mi je oduvek bio totalno sterilan i nisam ga voleo...

Apogee AD 8000 je bio bolji od tog Digidesign-a, ali mu se nisam radovao kao gorepomenutom AD 1000...a i secam se da je stalno postojala neka zavrzlama u TDM rezimu (moralo je da se "cinculira" sa DAE ekstenzijama na Mac-u...jedna verzija radi sa 888/24, a druga sa AD 8000...)

Veoma (neprijatno) sam se iznenadio kada sam cuo Apogee DA 16x.Radio sam neki mix kod Vlade Negovanovica i jedan od interfejsa je bio i taj...svi "track"-ovi koji su izlazili na tog Apogee-ja su zvucali kao da smo stavili neko debelo cebe preko zvucnika...onda smo sve to prebacili da ide sa njegovog starog DA 16 (bez X) i tek tada je zvucalo onako kako je i snimljeno...

Prism Sound je (mojim usima) oduvek najbolje zvucao i kad budem resio da obnavljam (citaj:menjam) konvertore za DAW, sigurno cu njih kupovati. Veoma me interesuje kako radi taj novi "Orpheus", za sada je moj izbor ADA 8XR...

Sto se odnosa cena/kvalitet tice, mislim da RME ima najbolju ponudu...model zavisi od potreba.Ako ti "on board pre-amp" nije od presudnog znacaja, "Multiface" je moja sugestija...U slucaju da nemas eksterni pre-amp, "Fireface 800" omogucava odlicne rezultate.
Ogi is offline  
Old 01-10-2007, 03:12 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Hvala.... odlicna opservacija
Old 01-10-2007, 03:36 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

stvarno dostojanstven review.. sve sto nas je zanimalo..
Arthur is offline  
Old 01-10-2007, 06:29 PM   #8
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

U trenutku mi se ucinilo da je moj bivsi RME ADI2 konvertor isti kao i recimo konvertori sa emu 1212m .. u nekom kratkom uporednom testu ucinilo mi se da "nema razlike" i tako sam prodao ADI2 .. medjutim .. sada pizdim ko malo dete,pokajao sam posle prvog snimanja bez RME-a .. tako da sam sada narucio ovaj novi OCTAMIC II koji ima A/D konverziju 8 kanala i na svakom kanalu preamp .. ne mogu da docekam ..

Znaci da je tacno da RME za pristojnu cenu nudi odlican kvalitet
Old 02-10-2007, 04:25 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam recimo bio prilicno prijatno iznenadjen jeftinijim multifaceom, koji nudi dosta kanala, uporedjujuci sa 9632, nisam primetio nikakve probleme.. a odrao je recimo matorog HDD Fostex-a 160 sa kojim sam u tom studiju na tom setupu vec dosta snimao..
Arthur is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules