Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2007, 10:20 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Tvoje pesme

Ne delim pesme na muzicke pravce i nemam omiljen bend, nego mi svaka pesma zapadne za srce, sama od sebe i najcesce ne znam ni ko je peva. I tako sam cuo tvoju pesmu "Vila" i odusevio sam se, a onda sam otkrio "Ne dam nikom da te dira" ...To su strasne pesme sa tekstovima punim dubine i zasluzuju bolju medijsku prezentaciju. Razumem da imas svoj stil i da ga negujes, ali zar "Vila" ne zasluzuje diskretnu tercu na tvom glasu, bar u refrenu? Vidim da si je ubacivao u drugim pesmama, a ovde si je izgleda namerno izostavio.
Mogli is offline  
Old 07-09-2007, 01:38 AM   #2
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Tvoje pesme

gde mogu da se nabave te pesme? IPS? hi-fi? shta da trazim?
HeatMan is offline  
Old 11-09-2007, 02:53 AM   #3
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Ne delim pesme na muzicke pravce i nemam omiljen bend, nego mi svaka pesma zapadne za srce, sama od sebe i najcesce ne znam ni ko je peva. I tako sam cuo tvoju pesmu "Vila" i odusevio sam se, a onda sam otkrio "Ne dam nikom da te dira" ...To su strasne pesme sa tekstovima punim dubine i zasluzuju bolju medijsku prezentaciju. Razumem da imas svoj stil i da ga negujes, ali zar "Vila" ne zasluzuje diskretnu tercu na tvom glasu, bar u refrenu? Vidim da si je ubacivao u drugim pesmama, a ovde si je izgleda namerno izostavio.
Hvala na komplimentima!
Moguce da bi "Vila" imala koristi od te terce o kojoj pricas... u vreme kad sam je snimao i spremao za mix, pokusavao sam svasta - da sam sebi otpevam tercu, da zenski vokal peva tercu, muski hor, zenski BV, sve moguce i nemoguce kombinacije...
Svaki put je pesma prestajala da bude "licna", gubila je tu intimu koju sam hteo da odslikam... zato sam je ostavio "golu", moguce da je moglo bolje...
Ogi is offline  
Old 11-09-2007, 02:55 AM   #4
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
gde mogu da se nabave te pesme? IPS? hi-fi? shta da trazim?
Plocu je izdao PGP-RTS, zove se "U tebi kad me ima".
Ne znam da li je prodaju "IPS" ili "Hi-Fi centar", ali trebalo bi da moze da se nadje u PGP-ovoj radnji u Makedonskoj ulici...
Ako te mrzi da ides do grada i imas brzu internet vezu, mozda mozes da nadjes i neki mp3 - istog dana kad se ploca pojavila u radnjama, pojavio se i sasvim solidan mp3("bitrate"192 i vise) na nekoliko servera...
Ogi is offline  
Old 11-09-2007, 03:23 AM   #5
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma nisam znao da se podpisujesh "ogi".. video sam juche valjda u merkatoru.. e sad kad si vec pomenuo mp3, reci mi koju rech o tome.. da li ti to ide na organ na koji je predvidjen da mu neke stvari idu, ili ne?

btw, ja sam uvek podrzavao i podrzavacu do kraja svaku muziku koja je dobra.. originala iam kolko osh.. bukvalno bih pre kupio original i nedoruchkovao nego skinuo sa neta.. (mislim prvenstveno na nashu muziku)

pozdrav
HeatMan is offline  
Old 11-09-2007, 11:59 PM   #6
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post
Ako te mrzi da ides do grada i imas brzu internet vezu, mozda mozes da nadjes i neki mp3 - istog dana kad se ploca pojavila u radnjama, pojavio se i sasvim solidan mp3("bitrate"192 i vise) na nekoliko servera...
:o
zmaj is offline  
Old 13-09-2007, 06:42 PM   #7
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Hvala na komplimentima!
Moguce da bi "Vila" imala koristi od te terce o kojoj pricas... u vreme kad sam je snimao i spremao za mix, pokusavao sam svasta - da sam sebi otpevam tercu, da zenski vokal peva tercu, muski hor, zenski BV, sve moguce i nemoguce kombinacije...
Svaki put je pesma prestajala da bude "licna", gubila je tu intimu koju sam hteo da odslikam... zato sam je ostavio "golu", moguce da je moglo bolje...
Cim ti spominjes pojam ''licne'' pesme, sve mi je jasno...''...Tu sam, bol da ubijem, da ti otrujem suze za njim, bezvrednim..." Alal ti vera!
Mogli is offline  
Old 14-09-2007, 01:13 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Plocu je izdao PGP-RTS, zove se "U tebi kad me ima".
Ne znam da li je prodaju "IPS" ili "Hi-Fi centar", ali trebalo bi da moze da se nadje u PGP-ovoj radnji u Makedonskoj ulici...
Interesantno, ne znam kakav ti je stav prema piratizovanju tvog albuma, ne verujem da se specijalno raduje?, ali je to istovremeno bio i kompliment... Iz onog ugla da je neko smatrao da je to dobro i zanimljivo i da će interesovati druge da skidaju.
Dushan_S is offline  
Old 15-09-2007, 01:26 AM   #9
idekius
Mason

idekius's Avatar

Posteno... i ja sam taj CD skinuo sa net-a... a Ogiju svaka cast na normalnom i realnom stavu... mislim, sta ima covek od toga da nas trojica kupimo CD, kad je stanje kod nas takvo kakvo je, pa ljutnja autora u vezi piraterije deluje komicno (na zalost). Svi dobro znamo da svi zivi danas slusaju MP3 i gledaju DivX... prodaju se mp3 playeri od po 4gb (treba da uzmem jedan zbog bicikle ) Kako ce to da se resi, ne znam... videcemo, ali mi sigurno (kao pojedinci) necemo da resimo tako sto cemo da kupimo originalni disk.

Uopste mi nije jasno zasto sami izdavaci (RTS npr.) ne rade sami MP3 DVD kompilacije? Barem bi bile legalne... to je standard od koga se ne moze pobeci, a mi o zvuku mozemo da tupimo koliko hocemo. Ako prosecni techa-domacin treba da pravi lom po kuci ne znam koliko CD-a, ili sa jednim DVD diskom, taj ce pre da kupi DVD disk... za gajbu, za auto... Ne igra samo cena... Vidim da ljudi imaju po kucama DVD-e na kojima pise "domace" i "strano"

Znam da je to degradacija muzike i to me ne raduje... ali... cinjenica je da je to trenutno najpopularniji format i da treba naci kompromis...

Sto se Ogijevog albuma tice... skroz o.k... pohvale i cestitke. Stvarno neki muzikalan lik
Old 15-09-2007, 08:16 AM   #10
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post

Sto se Ogijevog albuma tice... skroz o.k... pohvale i cestitke. Stvarno neki muzikalan lik
A da vidis jos kako baca kugle..Ja preksinoc okrenuo TV Kosava, a on opet razvaljuje po kuglama! Ja mislim kad bi je ja podigao, da bi mi odmah ispala na levu patiku!
Mogli is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules