|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Potreban mi je koristan savet u vezi izolacije..
Pored kuce u kojoj zivim se smestio ugostiteljski objekat, zid dve sobe i kupatila (po sirini kuce, ukupno oko 12 metara) se granice za zidom gore pomenutog ugostiteljskog objekta. Obe sobe su spavace, drugaciji raspored nije moguc. Svako jutro oko 4-5 spremacice dolaze da ciste, vuku stolove i stolice sto proizvodi neverovatnu buku i skripanje, redovno se na buku budim.. Na koji nacin bi se najefikasnije mogla napraviti izolacija i da li je uopste nekim zahvatima moguce uspesno eliminisati zvuk koji dopire iz lokala pored? Da li bi bilo dovoljno napraviti izolaciju samo u sobama a kupatilo ne dirati? Kuca je inace jako stara (200god), zidovi su debeli 40-50cm.. Raspitivao sam se u nekim gradjevinskim firmama, gotovo svi preporucuju napraviti vakum od 5cm, staviti kartone od jaja!?, jos neki materijal i onda gips ploce.. Po meni to bas nece fuknkionisati.. Ima li ko pametnu ideju? Koje materijale koristiti i kakav sendvic od njih napraviti? Bio bih spreman do 2000eu da ulozim u ovo... Pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Zovi inspekciju i tuzi ih zbog uznemiravanja....
![]()
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Svasta sam vec probao, da ne ulazim preduboko u pricu, recimo da je ovo jedini nacin kako da se resi ovaj problem. Inspekcija tu nista ne radi... A da se borim jos i sa njima..... Mogu samo da uzmem taj zid koji se granici sa njima i da
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Mozda prvo da ga zamolis da stavi one gumene kapice na noge od stolica i stolova... ili mu ti kupi
![]() ... a izolaciju bi najbolje bilo uraditi kod njega... sto je verovatno neizvodljivo U stvari ti cekas Boggy-ja da ti da konkretan savet Pozz
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
hehehe...da da....verujem da ce Boggy imati neku dobru ideju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
ne znam koliko ce ti pomoci izolacija kad vuku stolice po podu...pod je verovatno od nekih greda koje su zabijene u zidove pa se sve prenosi preko njih. A za izolaciju - masa! vazduh par centimetara, rostilj pa na rostilj 2-3 reda gipsanih ploca, ili pomesaj MDF, iverica sto debljih - to bolje... A pod? Kutije od jaja zaboravi...to nema veze sa zivotom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Evo imam ja jednu ideju koju sam primenio kod jednog ortaka u zgradi
![]() Dakle recept je sledeci: Kupi (ili pozajmi) neke svinje od zvucnika, znaci sto veci precnik to bolje, uzmi neko jako pojacalo, priblizi zvucnike skroz uz zidove prema njemu, na pojacalu visoke smanji skroz a basove pojacaj na max... i pojacaj koliko moze a da ne rikne nista... u toku dana naravno... tamo ce imati konstantan osecaj da da ce zgrada da se srusi pa ce gosti da beze... posle par dana ce da te moli da resite problem izolacije... jer ce problem imati on a ne ti ![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
Moderator
|
![]()
Zdravo Color
![]() Quote:
Quote:
Mislim... nije prijatno... ali nije ni skupo. Quote:
Quote:
E ovo me prilicno zabrinjava... skoro da ne mogu da verujem da kroz toliko debele zidove moze da prodje buka... mada... moguce je ako si realno u jako tihom kraju! Pa je to najveca buka... sve je relativno.... ![]() Ima li tu neki prozor, ventilacija.. sta god... gde buka moze da prodje... Quote:
![]() Drugo, DaBear je primetio da mozda postoji neka cvrsta veza izmedju dva objekta... i to moze biti veliki problem... Uslovno to mozes da proveris tako sto ces staviti uvo na, recimo, drveni naslon za ruke od kreveta... a suprotno uvo zapusis cepom... tako mozes cuti sta ti i da li ti ista prolazi kroz pod... Quote:
![]() Ne znam kolike su cene tu gde si stacioniran... Da ponovim... probaj cepove za usi, neke udobne, i... jako mi je cudno da kroz te zidove toliko buke moze da prodje, osim ako to ne prolazi nekim drugim putem... ili direktnim kontaktom... dva zida... Takodje razmisli o plivajucem podu... ne znam kakav ti je sada pod... Ako je od greda i dasaka (stara gradnja)... onda tu nema skoro nikakve izolacije... mozda krenuti od plafona donjeg sprata, ili ako si bas ti u prizemlju... onda plivajuci pod... i izolacija plafona iznad. Najbolje je da pokusas da procenis odakle najveca buka dolazi... kroz pod, kroz zidove... kroz plafon... pazljivim slusanjem... nije trivijalno nekad,... ionako ne mozes da spavas vise... pa je to mozda bolje nego da se nerviras ![]() Ajd pa javi ako nesto skontas pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav forumasi!
![]() Bio sam neko vreme odsutan (odmor, posao, zavrsetak skole....), te se sada vracam jos uvek aktualnom problemu... Hvala svima na predlozima!!! Ima zanimljivih ideja, cak ona sa svinjama od zvucnika nije losa, svidja mi se, ali zbog odredjenih stvari nije bas najpametnija... Ipak se moram osloniti na neko konstruktivno resenje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |