|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
sta koristiti da bih se dobio neki g funk zvuk?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
ma one g-funk sprave, al ne mos to ovde naci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
hvala na infu moderator
konkretno, me zanima neki vst za lead koji se koristi u g funk.u |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
hmm
probaj absint, ako ga malo tvikujes mozes dobijes super (shatro funk) lead. u stvari na kakav lead mislis tacno? daj neki primer?
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
misli na klasichne zujalice..
ako ti se svidja warren G, evo klasichnog njegovog setupa: 808, synth bass (moog klasichni square ili saw sa dosta low enda, imash valjane emulacije da nadjesh na netu), zujalice (albino ce ti zavrshiti posao), shaker-e, rhodes (ili bilo kakav e piano za atmosferu), koji agogo bell (il kako se vec zove "instrument" koji proizvodi "Booiiink" zvuk) i ono.. ubacish po volji josh shta ti treba.. al to ti je klasichan setup za g funk.. imash dosta dobrih preseta u albinu za zujalice (leadove) al pre svega g funk ima svoj stil.. i nije dovoljno da imash sve te instrumente na broju.. morash ih znati iskoristiti.. ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
nema na cemu
![]() probaj i Native Instruments PRO-53, simulacija prophet 5 sinta, ima jako mnogo zanimljivih leadova, kao u CS-80V od iste firme. Meni je absint malko tezak za kontrolu, a patchevi su mu uglavnom "svemirski". vi's kako ide kad se lepo postavi piitanjce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
nije tezak absynth kad se naviknesh.. teshko je shto morash da odrzavash to znanje, jbg.. skini arti pesmu "regulate" od warren G-a i Nate Dogg-a.. apsolutni G funk hit.. Imash i pesmu "this DJ" isto od warrena djija... eto u te dve se moze chuti tachno ono o chemu sam prichao..
![]() sinusoida i pichi.. 808 prekriven nekim ol' school prljavijim ritmom i toe to.. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
korg ms 20 vstI tj sama sprava je za to ludilo , hypersonic 2 , gmedia oddity za lead-ove ili bass-eve ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
mislim da su ti ljudi već gotovo sve rekli...
ja bih samo dodao da prošunjaš malo po internetu i da nadješ originalne pjesme od kojih je nastao g funk...npr . warren g - regulate je Michael McDonald - I keep forgetting...itd itd...tako ćeš na osnovu originala i g funk obrada da vidiš ša mu oni to rade, kako ga frabaju da dobiju taj g funk zvuk...poslušaj ljude kao što su George Clinton i Roger Troutman, jer su oni u suštini stvorili g funk...mislim (mada nisam 100% siguran) da je George Clinton zasužan za one zujave leadove , a Zapp and Roger za one punchy hand clapove (za ovo sam 100% siguran)... a što se tiče vsti-ova..dobro su ti ljudi rekli...ja bih ti pod broj jedan preporučio pro-53 (emulaciju propheta -5) jer znam da je taj sint upravo dosta koristio Roger Troutman....takodje dobro bi ti bilo da malo procackas sa onim novation vsti-ovima...bassstation i vstation i ne bi ti bilo od goreg da nabaviš i neku od emulacija minimoog-a....medjutim, g - funk nije strogo sint zvuk, tako da bi bilo potpuno treba da imaš neki dobar piano, epiano i upšte neke kvalitetne semplove instrumenata brass, strings itd...takodje, da bi ti to zvučalo dobro, trebalo bi znati i po koju muzičku caku, jer iako ti to možda ne izgleda tako - tamo ima po koja džezerska forica da bi se dobio taj šmek ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
^tamo ti je uglavnom pentatonika.. i/ili jazz obrti.. to se mora znati ili ubosti.. eto, jbg.. ja sviram na uho, i dok ne ubodem to shto mi treba, ne ustajem od klavira.. btw, kako se zove original pesma koja je semplovana za "the next episode" od Drea i snoopa? to je pravi koren g funka.. ne ta pesma, nego ta grupa..
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
funk-jazz | balthazaar | Promocija radova | 15 | 14-06-2010 01:49 PM |
Funk Instrumental | phil.milmax | Promocija radova | 26 | 16-03-2009 11:38 PM |
Do Ya Wanna Funk On This!!!! Its Alive-it's Mci | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 28 | 08-09-2007 08:00 PM |