|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
rme hammerfall multiface + rme pci interface za 550E?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ok je cijena a pogotovo ako je RME Multiface II? U svakom slučaju jako zahvalna varijanta.
![]() |
#3 |
MCI Master
|
![]()
nemoj Anita ..... ja sam jedan od,,,,, a znam i dosta ljudi koji su imali puno problema s PCI audiowire adaptrerom za Multiface i digiface
a recimo da je servis tu kod nas BANANA .... za 550 eura razmisli o drugima varijantama!!!!! ako je to direct na firewire onda OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Nisam radio ni koristio taj multiface sa pci varijantom tako da neznam kako se to pona?a u praksi i dali ljudi imaju problema sa istim... samo sam htio reci da je 550 eura ok cijena za taj sistem i da vjerujem rme kartama ?to se tiće stabilnosti, driveri itd.
Ja koristim od nedavno rme ff400 dakle fireware i ?to se mene tice mirne du?e ti Anita mogu to preporuciti ali za malo vi?e od 550 eura ![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Draga Anita,
na tvom mestu se ne bih dvoumio - ODMAH bih kupio paket o kome pricas! Par godina unazad koristim Multiface sa PCI kartom (dva komada na dva kompjutera) i veoooma sam zadovoljan zvukom koji iz njih izlazi. Bez obzira da li je stari ili Multiface II, konvertori su isti kao u Apogee-u, clock i driver-i izuzetno stabilni, latency nevazan (6 ms trpi gomilu audio kanala), ne pravi problem ni sa jednim DAW-om, njegov TotalMix software je veoma zgodan za routing pri snimanju. Sto se tice veze izmedju PCI karte i interface-a, takodje nisam imao nikakav problem - iako je kabl koji ih povezuje (obican FireWire) dugacak 10 metara. Problemi koje Roginator pominje su se javljali kod prve serije (nevezano sa Multiface i Multiface II), koja je prodavana kao "Steinberg Multiset" sa "Audiolink 96" PCI kartom... Naravno, ako mozes - probaj, procitaj, uporedi cene i uzmi sta ti najvise odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Hvala dečki.
Roginator - aha.... hm, kad si mi ono onako slikovito prikazao kad smo pričali, već vidim varijantu kako me izluđuje ovo i zovem frenda i ?aljem ga u 3... Ne zelim riskirati ako je to tako cesta pojava. :/ Mandrak - radi se o multiface I ne II. HAha.. ne mogu vjerovati da sam otvorila jedno stotu temu "sto mislite...?"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Roginator, pliz potvrdi! A kako da znam da i ovo nije to ?to je imao roginator? Pitat ću. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Proveri i na njihovom site-u (nesto oko "hardware revision number", moguce da su i oni pustili neku ranu "neispravnu" seriju)...
http://www.rme-audio.de/en_index.php , mozda neki "user forum"... Kod tog "Multiset"-a (prodavali su ga pod Nuendo firmom, a ne Steinberg kako sam napisao - izvinjavam se!), problem izgleda tako sto Windows "ne vidi" kartu na start-up-u i mora da se restartuje kompjuter dok je ne "ukaci" (obicno na drugom-trecem restartu). Naravno da je to tragedija za rad i zato probaj da "iscackas" koja verzija ti se nudi i da li je Roginator imao isti problem... sve u svemu, ovi koje ja imam rade savrseno. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
banned
|
![]()
ako je zamisljena za snimanje, ponuda nije losa
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sta mislite o ovoj ponudi? | Winnetou | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 12-05-2008 05:31 PM |
?to mislite o ovoj kombinaciji? | Tomislav | Computer Hardware | 1 | 07-09-2006 03:48 PM |