|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ovako, treba da pisem konacno taj neki rad o sabirnicama, koji ne ulazi previse u detalje (32, 64 bita, pokretni zarez........) vec se samo bavi razlikama, ako postoje.
Zbog toga su mi potrebni vasi explicintni stavovi bazirani na vasim licnim iskustvima (ne na tome "rekao taj-i-taj"). Znaci, treba mi sto veci uzorak, samostalnih misljenja, da bi dalje proucavao materiju. Evo nekih teza
Evo mojih dosadasnjih iskustava - Pt tdm 6.7 i nuendo 3.2 za neki nevelik broj kanala (samo isti audio fajlovi, bez efekata) zvuce apsolutno identicno HVALA svima ![]()
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
ja sam za diplomski radio isto sumiranje, ali iskljucivo A vs D (tj. SSL vs PT HD). mogu ti proslediti sva merenja i grafikone, ali ne sada jer mi je sve nazalost ostalo na kompu u srbiji...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Pozdravljam inicijativu, smatram da ce svima biti od koristi da jednom za svagda utvrdimo neke cinjenice - bilo bi jako lepo kada bi svi pokusali da budu nepristrasni.
![]() Dodao bih samo ovo : 1. Da svi koji budu radili merenja i preslusavanja naprave spisak opreme koja je koriscena ( zvucnici, mikrofoni, mikseta...itd. , tako mozemo uci u trag opremi koja unosi promene u zvuku koja sama po sebi nema neposredne dodirne tacke sa samom sabirnicom) 2. Razlika izmedju krekovanih i originalnih programa ( Nuendo, Logic, PT...itd.), da i na ovo pod pitanje stavimo tacku.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
nuendo 2 i sonar 5 zvuce identicno...
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Daj nam samo neke tvoje subjektivne impresije, kao konacan zakljucak. Koje si AD/DA koristio za SSL i koju verziju PTa?
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Logic (PC, 5.3.0) ne zvuci identicno sa Nuendom i PT-om (M-Powered)
Multitrack bubnja, 12 kanala, bez pluginova, samo real time export. Kasnije testirano i u Logicu i Nuendu i PT-u sa istim exportom bubnja iz ova dva programa (test sa obrtanjem faze). Kao sto je neko vec rekao gore, PT i Nuendo identicni, Logic ima drasticnu razliku u attack-u, medjutim i peak u Logicu nije bio isti kao u Toolsu i Nuendu (za 1 db i kusur jaci Logic). To mi je jedina nejasnoca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ima li neko iskustva sa CuBaseom 3.1.x.x? Nemam sa čime da ga poredim.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
uhhhhhh .....zbunjujuce .... ![]() a , ako smanjis peak na istu vrednost ..... da li se onda ponistavaju ??? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nisam probao da izjednacim peak, samo sam htio da vidim sto se desava na identicinim nivoima. Siguran sam da nisam nista predvidio jer sam provjerio sve barem 8 -10 puta, naravno zbog iznenadjenja! I dalje mi nije jasno.
Naime, ni jedan od parova se ne ponistava, ali razlika izmedju PT i Nuenda je jedva jedva cujna, mora da se otpanji slusanje da bi se culo. Izvinjavam se, bilo je 4 mono i 2 stereo kanala, nije 12. @Off: Ako te interesuje, imam na hardu sva tri exporta sa screen capture-ima sva tri programa u momentu bounce-ovanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DSP vs. Native sabirnice | liman021 | DSP forum | 41 | 12-05-2006 02:37 PM |