Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2007, 09:37 PM   #1
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Default Ensoniq Emu Paris Pro

Zanima me ima li na ovom forumu koji korisnik ovog sistema...
pogotovo ako je na Mac platformi....Ja imam fully expanded dupli sistem 32 ch....

, a trazim i Paris DVD ...ako tko ima????
roginator is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 10:19 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Ensoniq Emu Paris Pro

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
Zanima me ima li na ovom forumu koji korisnik ovog sistema...
pogotovo ako je na Mac platformi....Ja imam fully expanded dupli sistem 32 ch....

, a trazim i Paris DVD ...ako tko ima????
Imam ja ..... vec 12 godina , i dalje ga koristim kao AD DA konvertere ...... i meni se izuzetno dopadaju ........ doduse ..... jurim jednu ili dve ADAT karte ......

Ne znam sta ti treba sto ne znas , ali ako te ista zanima javljaj ..... a i za ono sto sam ti poslao na mail ..... Ima jos jedan u gradu da ja znam .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 10:58 PM   #3
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

imas li paris DVD?
Old 09-04-2007, 11:59 PM   #4
Max
Pro Member

Quote:
imas li paris DVD?
Ne znam .... nisam siguran ..... sta ima na njemu ????

I kad je izasao ?

Pozdrav
Old 10-04-2007, 12:02 AM   #5
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Prije cca 3-4 godine neki likovi su snimili DVD o skrivenim trikovima Paris-a..
tada je DVD kostao oko 100$ sto mi je bilo puno...pa sad trazim kopiju...uglavnom je DVD o stvarima koje nisu manualu!!!!
Old 10-04-2007, 12:25 AM   #6
Max
Pro Member

Nemam to ....... nazalost ..... mada , ako su ga " otkljucali " onda vredi koliko hoces .... verovatno znas za forum greatidea.com ....... tu idde dosta polovnih stvari ......pa mozemo to zajedno da uradimo ako hoces

Ako taj disk nesto vredi ....... eeee ... a je l' ima negde ADAT interfejs ....povoljno ????

Pozdrav
Old 10-04-2007, 05:35 AM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ja jako razmisljam da nabavim Paris iskljucivo kao snimalicu, lagani editing i kao digitalni mixer. mrzim sound iz nuenda..

mene zanima kako mogu da sihroniziram sliku sa druge masine (npr. ako ju vozi Neundo), ako na prvoj vozim Paris i snimam u njega kao DAW itd..

treba mi vrhunskatocnost (sample).. jeli pomocu ADAT synca, WC itd , koje slave/master itd itd zanima me ta kompletna tematika.

postoje li druge opcije za playback slike na drugoj masini osim nuenda da paris nolje radi s time.. otvoren sam za sve varijante..

isto pitanje, sto je s midijem ako MIDI tjera ta druga masina, i zelim da mi je sinkano sa Parisom u sample tocno.. (tj. da su Nuendo MIDI/DAW i PARIS DAW poptuno u sinku)

znam da je nekad bilo problema sa midijem na drugim masinama i parisom,, ali koliko sam procitao neke zaobilazne varijante danas postoje da se ne korisit MTC, i lelujavi midi sync, vec sam se midi lovi na audio , a audio je sink izmejdu masina..

Max, pomagaj..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:35 AM   #8
Max
Pro Member

Evo ja cu ti ispricati moje vidjenje stvari ......

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ja jako razmisljam da nabavim Paris iskljucivo kao snimalicu, lagani editing i kao digitalni mixer. mrzim sound iz nuenda..
Sound iz Parisa , koji je meni totalno super ( poredio i sa Apogee Roseta ) potice direktno iz konvertera . Po meni Nuendo ima sigurno isti ako ne i bolji zvuk , da ne poredimo mnooogo vece moci programa od zastarelog software a Parisa .

Ja sam kupio RME 9652 i povezao preko optike i spdifa ulaze i izlaze od parisa . Snimam u nuendu a ulazim i slusam preko Parisovih konvertera .

Postoji i ASIO driver za Nuendo .... ali mnooogo koci i potpuno je neupotrebljiv . Driver za xp je radjen od strane privatnog programera i dobar je , ali ne verujem da ce ga neko napraviti za Vistu i sl . Sa te strane mislim da je Parisu kraj blizu , mada ce mi biti tesko bez njega . Isto tako , limitiran je na 48 /24 ..... sto i ne vidim kao neku manu .

Programski je zatvoren da imitira RADAR , ali je fleksibilniji i otvoreniji sistem od njega , i mogu se koristiti VST i DX efekt , ali samo kao mono , jer kao i mixeta , nema stereo kanale , pa tako ni stereo inserte . Kao sendovi se ne mogu koristiti VST i dx efekti , sto je velika mana .

Takodje je velika mana , sto podnosi 16 kanala , pa kad hoces da ides na drugih 16 , moras da renderujes prvih 16 i onda to postaje uzasno za tok rada , i totalno je prevazidjeno .

Editing je dobar , ali ne toliko opusten kao na Nuendu .

Sve u svemu , najbolje sto sam smislio je RME - spdif - Pareis .... a treba da cujes i da se uveris koliko je super ..... Bilo je kod mene dosta drugara sa foruma , pa mogu da posvedoce .

Mixetica je super , faderi nisu automatizovani , ali imas dve strelice , kojima podesavas fadere i oni posaju aktivni tek kad ponistis strelice , imas i standardni Parisov eq , koji je vrlo korektan i mozes ga menjati potenciometrima .....

Imas i volume , pad , mono , i sl dugmice ..... ali sve radi software ski ...

Quote:
mene zanima kako mogu da sihroniziram sliku sa druge masine (npr. ako ju vozi Neundo), ako na prvoj vozim Paris i snimam u njega kao DAW itd..

treba mi vrhunskatocnost (sample).. jeli pomocu ADAT synca, WC itd , koje slave/master itd itd zanima me ta kompletna tematika.
Uhhhh ..... ne bih se upustao u to .... iako koristim parisov clock , mislim da ces samo sebi zagorcati zivot ..... vracam te na gore pomenutu varijantu , da iskoristis najbolje od oba sistema ...... Ja sam donekle uspeo , ali je sve bilo dosta tromo

Quote:
postoje li druge opcije za playback slike na drugoj masini osim nuenda da paris nolje radi s time.. otvoren sam za sve varijante...
Ne pada mi nista na pamet .....

Quote:
isto pitanje, sto je s midijem ako MIDI tjera ta druga masina, i zelim da mi je sinkano sa Parisom u sample tocno.. (tj. da su Nuendo MIDI/DAW i PARIS DAW poptuno u sinku)...
Pa oni su u zadnjoj verziji Parisa ubacili taj midi , i on radi korektno , ali su ubro napustili ceo sistem tako da ne bih isao na to .....

Jos jedna nezgodna stvar . Paris snima u extenziji .paf , koji cita i Nuendo i wavelab .... tako da ne mozes tako lako da dizes sve u nekom drugom programu .

A ljudi koji su hteli da obrnuto koriste Paris .... kao snimac i efekt masinu , nisu uspeli , jer je lokovan da bude centar sistema , a ne slave . Nadam se da na DVD u koji pominje Roginator postoje " otkljicavanje " koji bi od Parisa napravili bas korisnu i mocnu masinu .

Eto ja ti rekoh ono sto sam se setio . Cinjenica je da Paris prilicno drzi cenu i da posle 12 godina i dalje mozes da prodas sistem za preko 1000 e , sto je po meni jako precenjeno za staru digitaliju ...... ipak bi trebalo da konverteri i clockovi sad mnooogooo bolje rade , ali da li je stvar navike ili sta je , ali meni se taj zvuk zaista dopada . Hteo sam na silu da predjem na apogee ili neku modernu pricu , posto mrzim da se zakopavam sa spravama koje nemaju buducnost .... ali ljubav je ljubav

( ako kupujes ....nabavi neku ADAT karticu viska za mene ... dogovoricemo se )

Pozdrav

Last edited by Max; 10-04-2007 at 10:39 AM.
Old 10-04-2007, 12:02 PM   #9
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Hmmmmm

Ja paris koristim kao :

a: Digitalnu snimalicu i FX..to radi bez greske.....(kad je kacis na analogni pult)
b: Digitalni work station.. limitirani digitalni mix pult!!!! odlicnog zvuka
c: Expander za inpute na analognom pultu...dodatnih 32 inputa (recimo povrati za FX)
d. Konverter za Mac logic ...1x RME multiface + 1x Digiface u 4 ADAT ina na parisu na 32 analog outa 24 bitna.....

inace nuendo, cubase, sonar i PT lako je vozit u sinku savrseno s PARISOM jer to savrseno radi preko ADAT sinka na adat kartici ..U toj varijanti je PARIS uvijek master.....
U drugoj kombinaciji ...MIDI sink sve radi super pa paris moze biti i slave!!!!

mislim bez uvrede da je usporedba nuenda i PARIZa bez veze sto se tice sounda....
Sound parisa je u
1. Konverterima (razlika je velika izmedju 20bita ADDA na mecu i 24 bit konvertera na EXPANDER KARTICAMA!!!!
2. Pametno napisanog algoritma za sumiranje u parizu koji cak i saturira kad se optereti (zato je i maximalni striming po EDS karti 24 kanala a ne vise....(nuendo PT i ostali softwarei imaju 1 summing algoritam , a paris 1 za svaku kartu pa jos jedan za sve karte u MIXU)..lukavo
3. paris je muzicarski DAW i ima sve sto treba....ostalo su TEHNICARSKI alati....
JA BIH OSOBNO PRESAO NA NESTO DRUGO KAD BI IMALO SOUND KAO PARIS...tj...... kad bih za tako malo para koliko kosta paris dobio drugih 32 kanala ADDA s paris ili boljim soundom....

MAX... BTW NUENDO IMA SUCKING SOUND!!!!! no hard feelings
EDITIRANJE MU JE MRAK ali ako radi na Sounbrlasteru C16 i Apogee konverterima kako razgovarat kakav sound ima NUENDO + SUMMING MU JE BANNAAAANNNNAAAA sve izlazi tanko ..vise kanala TANJI SOUND!"!!!!
tocka...

volim nuendo samo zato jer je za editing odlican no poslije editirani track prebaci u paris i YOU GOT THE SOUND !!!!!
Old 10-04-2007, 12:44 PM   #10
Max
Pro Member

Quote:
Hmmmmm

Ja paris koristim kao :

a: Digitalnu snimalicu i FX..to radi bez greske.....(kad je kacis na analogni pult)
b: Digitalni work station.. limitirani digitalni mix pult!!!! odlicnog zvuka
c: Expander za inpute na analognom pultu...dodatnih 32 inputa (recimo povrati za FX)
d. Konverter za Mac logic ...1x RME multiface + 1x Digiface u 4 ADAT ina na parisu na 32 analog outa 24 bitna.....

inace nuendo, cubase, sonar i PT lako je vozit u sinku savrseno s PARISOM jer to savrseno radi preko ADAT sinka na adat kartici ..U toj varijanti je PARIS uvijek master.....
U drugoj kombinaciji ...MIDI sink sve radi super pa paris moze biti i slave!!!!

Super .... znaci da ja nesto nisam radio kako treba ....... meni je sve bilo jako tromo .... doduse preko midi synca ...... ADAT nisam probao .....

Quote:
mislim bez uvrede da je usporedba nuenda i PARIZa bez veze sto se tice sounda....
Sound parisa je u
1. Konverterima (razlika je velika izmedju 20bita ADDA na mecu i 24 bit konvertera na EXPANDER KARTICAMA!!!!
2. Pametno napisanog algoritma za sumiranje u parizu koji cak i saturira kad se optereti (zato je i maximalni striming po EDS karti 24 kanala a ne vise....(nuendo PT i ostali softwarei imaju 1 summing algoritam , a paris 1 za svaku kartu pa jos jedan za sve karte u MIXU)..lukavo
3. paris je muzicarski DAW i ima sve sto treba....ostalo su TEHNICARSKI alati....
JA BIH OSOBNO PRESAO NA NESTO DRUGO KAD BI IMALO SOUND KAO PARIS...tj...... kad bih za tako malo para koliko kosta paris dobio drugih 32 kanala ADDA s paris ili boljim soundom....

MAX... BTW NUENDO IMA SUCKING SOUND!!!!! no hard feelings
EDITIRANJE MU JE MRAK ali ako radi na Sounbrlasteru C16 i Apogee konverterima kako razgovarat kakav sound ima NUENDO + SUMMING MU JE BANNAAAANNNNAAAA sve izlazi tanko ..vise kanala TANJI SOUND!"!!!!
tocka...
Ne bih se sa tim slozio ..... mnogo sam uporedjivao ta dva ..... na kraju krajeva ...imam Paris i volim ga ....... ali jednostavno ..... istih 16 kanala u Nuendu i Parisu , preko Parisovih konvrertera se savrseno ponistavaju u kontrafazi . Tako da mislim da je razlika vise u zelji nego na realnoj osnovi .

Cak sam probao da kanale pustam sa - 5 db , da vidim da li tu ima razlike ..... opet se ponistavaju ....... mozda nesto ne radim kako treba , ali bih uvek mogao da preko ADAT karti dovedem 16 kanala u paris i da ih tu sumiram ....... mada ta cela prica oko sumiranja

Nadam se da nisam mnogo odmogao

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules