|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
dakle imam sledeci problem:
imam trigerovan signal sa triger pikapa (npr bas bubanj) i imam zivi snimak tog bubnja sa mikrofonom, kako ja sada u nekom od softverskih plugin SC gateova da podesim da mi prvi trigerovani signal na npr. 5. kanalu ulazi u SideChain a da pravi signal bubnja sa prvog kanala ulazi na pravi ulaz gejta??? jednostavnije, kako da odredim koji kanal ulazi u sidechain u mom sekvenceru? pozdrav i hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
A kom sekvenceru?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
nuendo 3, inace malo sam svrljao po forumu i video neke teme sa SC kompresovanjem...
ja hocu da triger pikapima na bubnju otvaram prave mikrofonske kanale, a to ne znam kako da izvedem. jasno mi je kako to sve na hardveru funkcionise ali nije u plaginovima. inace zanima me da li bih morao da i te pikape pojacam, da li je bitan njihov nivo ili je dovoljno da samo imaju neki mali impuls ili od njihove jacine i zavisi otvaranje gejta? pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
u sajdčejiningu ti od nivoa izvornog signala (u ovom slučaju pikapa) zavisi i stepen redukcije ciljanog kanala.. kao input gain na kompresoru uopšte. A zašto kog đavola pokušavaš tako zapetljanu stvar? Jedino što mi pada na pamet je da želiš ti mikrofoni ne sviraju u pauzama između udaraca, a to se mnogo jednostavnije postiže klasičnim gejtom..
ili šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
banned
|
![]()
mislim da sam shvatio sta hoces. treba da napravis grupu sa kanalima koje hoces da gejtujes. napravi nov kanal u nuendu sa najmanje 3 ulaza. ovaj korak zavisi od toga koliko kanala ima compresor/gejt. postavi sc kompresor i signal kojim hoces da gejtujes postavi na 3 ulaz, preko rutinga u nuendu.
Stepen kompresije i gejta zavisi od tresholda, ratia, nivoa, a nekada i ulazne frekvencije (opet zavisi od samog efekta, nema cvrstih pravila) sc signala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
provalio sam kako radi side chain u nuendu 3 ali ako je midi na side chainu... sto je jos bolja varijanta nego ako je audio
![]() objasnicu ovih dana kada to sve i sprovedem u delo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Evo malo pomoci oko side chain-a. Video tutorijali:
SideChain Cubase SX3 Video Tutorial Using Kjaerhus Audio Golden Uni-Pressor GUP-1 in Cubase SX3 http://rapidshare.com/files/21549060/SCCompCu3.rar Reason 3.0 SideChain Video Tutorial: Using MClass Compressor in Propellerheads Reason 3.0 (SideChain) http://rapidshare.com/files/21441740/SChR3MPG4.rar Live 6 SideChain Video Tutorial: Using Kjaerhus Audio Golden Uni-Pressor GUP-1 in Ableton Live 6 (SideChain) http://rapidshare.com/files/21445445/SCLiveMPG4.rar
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Side-Chain u Cubase SX3 | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 02-06-2006 01:48 AM |
Unapred hvala na pomoci... | Evil D | Computer Hardware | 5 | 30-05-2006 11:43 AM |
mozhe li mi uad pomoci ?? | pinga | DSP forum | 36 | 17-04-2006 07:54 PM |