|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kako smixati akusticnu gitaru, da li snimati dve razlicite pa panovati levo desno, kako dobiti taj kristalno cisti crispy zvuk a da nemamo gitare od 1000 jura i studije od 100000!
![]() Koja su vasa iskustva? Ja je i usnimim ok (ozvucena u preamp pa u kartu), ali ne mogu da je smixam da zvuci ONAKO! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa sad, nevezano za to kako si je usnimio i kako zvuči u startu, zavisi od aran?mana i ?ta radi u njemu. Pa kad si siguran koja je njena funkcija onda je mo?e? i smestiti. Prilična je razlika kad se radi o stereo iz ramena ?amaranim gitarama koje sviraju akorde i nekom razlaganju u baladi. Sa vecinom zhivih instrumenata moje iskustvo je shit in = shit out, pa za fenomenalan zvuk akustične gitare prva stavka je gitara koja se dobro snima (ne znači automatski da je preskupa) i da je dobro odsvirana i usnimljena. Posle je lako čačnuti malo EQ-om, kompresovati micati po pan-u itd.
![]() |
#3 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja nemam dobra iskustva sa snimanjem na kabl, ne znam da li postoje neke gitare gde je taj zvuk upotrebljiv kao glavni kanal?
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Neki savet za snimanje? Setup, nacin okidanja ili nesto slicno? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Dobra tema...Meni uglavnom zanima kako postici zvuk u finalnom mixu koji recimo podseca na Vinnie Moora u Pesmama tipa Never been to Barcelona i tome slichno...Takodje zanimljiv mu je ton na Albumu iz 2001. na tim acoustic instrumentalima gde je pokusao da malo unese Django shmeka u ceo album,ali mi nikada nece biti jasno da li je to acoustic simulator ili je koristio nekog Ovationa samo za te acoustic pesme???Zvuchi prilichno zdravo!!!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
snimak akusticne gitare? | Danny Lou | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 16-02-2007 09:14 PM |
Snimanje akusticne gitare | dvuckovic | Tutorijali | 0 | 06-02-2006 04:51 PM |
akusticne gitare | Max | Vlado Georgiev | 6 | 27-02-2005 10:58 PM |