![]() |
Mixanje Akusticne gitare
Kako smixati akusticnu gitaru, da li snimati dve razlicite pa panovati levo desno, kako dobiti taj kristalno cisti crispy zvuk a da nemamo gitare od 1000 jura i studije od 100000!:D
Koja su vasa iskustva? Ja je i usnimim ok (ozvucena u preamp pa u kartu), ali ne mogu da je smixam da zvuci ONAKO!:da: |
Re: Mixanje Akusticne gitare
Pa sad, nevezano za to kako si je usnimio i kako zvuči u startu, zavisi od aran?mana i ?ta radi u njemu. Pa kad si siguran koja je njena funkcija onda je mo?e? i smestiti. Prilična je razlika kad se radi o stereo iz ramena ?amaranim gitarama koje sviraju akorde i nekom razlaganju u baladi. Sa vecinom zhivih instrumenata moje iskustvo je shit in = shit out, pa za fenomenalan zvuk akustične gitare prva stavka je gitara koja se dobro snima (ne znači automatski da je preskupa) i da je dobro odsvirana i usnimljena. Posle je lako čačnuti malo EQ-om, kompresovati micati po pan-u itd.
|
Quote:
|
Ja nemam dobra iskustva sa snimanjem na kabl, ne znam da li postoje neke gitare gde je taj zvuk upotrebljiv kao glavni kanal?
|
Quote:
Neki savet za snimanje? Setup, nacin okidanja ili nesto slicno? |
Quote:
Quote:
|
Dobra tema...Meni uglavnom zanima kako postici zvuk u finalnom mixu koji recimo podseca na Vinnie Moora u Pesmama tipa Never been to Barcelona i tome slichno...Takodje zanimljiv mu je ton na Albumu iz 2001. na tim acoustic instrumentalima gde je pokusao da malo unese Django shmeka u ceo album,ali mi nikada nece biti jasno da li je to acoustic simulator ili je koristio nekog Ovationa samo za te acoustic pesme???Zvuchi prilichno zdravo!!!
|
All times are GMT +1. The time now is 03:19 PM. |