Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-12-2006, 11:52 PM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default ?to kada kreativnost zapne?

Sto radite kad nema inspiracije i to vas počinje lagano zabrinjavati?
Kad je dugo, dugo nema? Godinu dana i vise?

Ne govorim o inspiraciji za odraditi posao, to se uvijek moze (jer se mora), nego o onoj pravoj inspiraciji koja hrani svaku stanicu na?eg tijela.... svatko je vjerojatno do?ivljava drugačije, ali tko je do?ivio, zna na ?to mislim.

Koliko dugo mislite da je "normalno" ne stvoriti ni?ta ?to vas odu?evljava?

Ono ?to me najvi?e brine jest to da od kad sam jako, jako sretna, od trudnoće s Liamom pa do danas - ja nemam ?to za reći, ?to za dati putem glazbe! Nema vi?e praznina koje je nekad punila glazba. Popunio ih je on...

"So strange how speechless I am when every puzzle fills its place."
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2006, 01:23 PM   #2
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: ?to kada kreativnost zapne?

Dogodi se!
Zato je super raditi u timu ljudi (konkretno bendu).
Kad jedan pada drugi ga dize.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2006, 01:40 PM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pa imam vise nacina ili "zaboravim" na neko vreme (sto se retko desava) ili "piskaram" ovde ili silim :] koliko mogu ... slusam ono sto nisam stigao da cujem , ima nekog nacina , ali prsnem kad nemam "inspiraciju" ili uzmem da zavrsavam nesto sto je ostalo u loop-u ili nekom zaguljenom "aranzmanu" ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2007, 07:22 PM   #4
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

jako dobro pitanje... stvarno se i dan danas cudim i razgovaram sa nekim ljudima o tome koliko su ideje (inspiracija) nestalne i totalno random. thnx God postoje danas razni nacini da se sacuvaju (mob telefoni, cubase i sil.)jer rijetko kad da ce se neka vratiti ali kad pricamo o inspiraciji i njenom pojavljivanju, trajanju i odlasku mislim da je nemoguce... ne kaze se bez veze "nadji inspiraciju". Nadji neki nacin da se napunis jer je nedostatak vjerovatno uzrokovan nekim opterecenjem, sikiracijom, stresom i sl. godinu dana je malo velik period ali uzimajuci u obzir razliku u god i stanje (bracno) to i mene mozda ceka

eh da, mozda je nadjes i u nekom radu sto si vec napravila...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2007, 07:34 PM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Što kada kreativnost zapne?

ako ostanes bez ikakvih ideja, probaj sa eksperimentisanjem.
kod mene uvek upali..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2007, 07:46 PM   #6
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou
eh da, mozda je nadjes i u nekom radu sto si vec napravila...
Upravo radim na tome, hvatam se za slamku.... vidjet ćemo ?to će iz toga ispasti.
Old 03-01-2007, 09:25 PM   #7
kejkz
banned

To mi se stvarno tesko desava, cim pomislim da nemam inspiraciju, pocnem da radim i shvati da je tu, samo je nisam osetio

Inspiracija se moze dobiti na mnogo razlicitih nacina, u situacijama kada ne radite nista vezano za muziku (ili kada tako mislite). Meni se najcesce desi dok idem gradom ili radim nesto deseto, ne vezano za muziku, da mi se samo stvori ideja, naizgled niodcega... u pitanju je samo bio period inkubacije, kada se spolja ili svesno nije nista radilo, ali je podsvest stvorila nesto novo, na osnovu svih onih informacija od ranije: hiljade preslusanih albuma, slucajnih ideja, pokupljenih recenica i zvukova prolaznika i stalnih licnosti u zivotu, i pesama koje nisam zeleo cuti. Sve se to u covekovom umu i dusi slozi kao velika slagalica njegove licnosti...

Ne ocajavajte kada nemate trenutno ideje, posto ste imali lep period u zivotu, on ce sigurno biti krunisan jednim delom koje ce na Vas nacin predstavljati sva lepa osecanja i emocije koje ste doziveli u periodu iza vas... pa makar to trajalo godinama, jer one za pravu kreaciju nisu bitne. Uzivajte u zivotu i ne mislite na stvaranje, ono ce doci samo... jer je deo svih nas

pozdrav
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 04:47 AM   #8
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz
To mi se stvarno tesko desava, cim pomislim da nemam inspiraciju, pocnem da radim i shvati da je tu, samo je nisam osetio

Inspiracija se moze dobiti na mnogo razlicitih nacina, u situacijama kada ne radite nista vezano za muziku (ili kada tako mislite). Meni se najcesce desi dok idem gradom ili radim nesto deseto, ne vezano za muziku, da mi se samo stvori ideja, naizgled niodcega... u pitanju je samo bio period inkubacije, kada se spolja ili svesno nije nista radilo, ali je podsvest stvorila nesto novo, na osnovu svih onih informacija od ranije: hiljade preslusanih albuma, slucajnih ideja, pokupljenih recenica i zvukova prolaznika i stalnih licnosti u zivotu, i pesama koje nisam zeleo cuti. Sve se to u covekovom umu i dusi slozi kao velika slagalica njegove licnosti...

Ne ocajavajte kada nemate trenutno ideje, posto ste imali lep period u zivotu, on ce sigurno biti krunisan jednim delom koje ce na Vas nacin predstavljati sva lepa osecanja i emocije koje ste doziveli u periodu iza vas... pa makar to trajalo godinama, jer one za pravu kreaciju nisu bitne. Uzivajte u zivotu i ne mislite na stvaranje, ono ce doci samo... jer je deo svih nas

pozdrav

BUKVALNO ISTO!!! I ako se ne razumijem u horoskop prva misao posle citanja posta je bila - Mozda smo isti znak i poznak
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 02:10 PM   #9
kejkz
banned

Iako mislim da sve ovo nema neke veze sa znakom, ja sam ovan, a nekad i ovca
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 03:42 PM   #10
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Kejkz, jako lijepo!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules