|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Psiho
|
![]()
Dakle babo natale mi je donio novi SATA HDD i UPS (hvala mu)!
Pitanje je sljedeche: u kompu vech imam 3 IDE HDD i DVD na napajanju od 400 W. Smijem li na to spojiti josh i SATA HDD ili bi bilo mudro izvaditi jedan od IDE diskova? Drugo pitanje je vishe reda radi ali nie na izmet informirati se: Obzirom da je SATA disk drastichno brzhi od IDE diskova vjerojatno bi bio pun pogodak da na njega instaliram sistem (XP+Cbase) a IDE diskove koristim za snimanje podataka i arhivu semplova? Ili vam se chini da bi neka druga kombinacija bila bolja? tnx!
![]() |
#2 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
ako imas JNC ili kakvo slicno govno....onda nisam siguran... Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]() Pretece me zvina...Sve je dobro odgovorio. Javi nam koje je marke napajanje. Ako je neko kinesko, i ako je starije od godinu dana, mjenjaj podhitno.
E i da...SATA disk jedva da je nesto primjetno brzi (5%) kada posmatras iste generacije. Npr Seagate 320GB 7200.10 ATA i SATA se minimalno razlikuju u brzini rada. SATA diskovi prednjace u RAID sistemima, i u kombinaciji sa Intelovim Matrix Storage kontrolerima mnogo brze (drasticno) rade nego stariji ATA RAID sistemi, kada, koristeci se zvininom "terminologijom" sucelje postaje usko grlo (ali samo tada). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Psiho
|
![]()
hmmm... na zhalost na napajanju nema imena proizvodjacha. Uzeo sam ga zajedno s kuchishtem koje se prodaje pod krajnje inventivnim imenom "multimedia computer system"
![]() obzirom da brzina diskova ostaje gotovo ista onda mislim da nema smisla reinstalirat sistem ili ghost-at na novi disk. hvala na pomochi ![]()
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Psiho
|
![]()
opa
![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam imao isto govance od napajanja i nije trajalo ni godinu dana(elektroliti su mu djubre),tako da sam sad pazario CoolerMaster extremepower 380W i mogu ti reci da je zakon,bar shto se tiche odnosa cena/kvalitet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje | Goran | Razno | 2 | 13-07-2006 05:10 PM |
Pitanje ? | merak | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 12-04-2006 05:30 PM |