|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kako dobiti ovakav zvuk basa...??? slusao sam razne price,ali me zanima tvoje misljenje...znaci bass kao npr. na numeri "Talulah" ili "Time won't wait.." sa poslednjeg albuma...odusevljava me zato sto je pun,a ne mulja,jako konkretan ali ne smeta...i onaj blesavi basista ga savrseno vozi.sta je u pitanju?
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pa na ovim pjesmama je prilično standardan zvuk basa, konkretan, ali se taj karakter dobija sviranjem prstima iznad bridge magneta...čak je sigurno pu?ten i drugi magnet jer zvuk ima ba? dosta basa, međutim, ima dosta toga u prstima, način na koji okida ?ice je vrlo bitan (?to ih tvrđe okida dobija se konkretniji zvuk) kao i polo?aj ruke (?to je bli?e kobilici to se vi?e dobija tanji zvuk, ali konkretniji)...hm, rekao bih da je ovo neki music man,zvuk ima dosta drajva...a i dosta je komprimovan...mo?da pi?e na sajtu?cd-u? mada mi se mnogo sviđa ?to bend zvuči dosta prirodno, kao da nisu mnogo uljep?avali zvuk
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
To i jurim...bas takav bass...sto prirodniji,bas na tu foru...hvala!
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pa jel i ti svira? bas ili?
ps: pa bio ti je taj isti basista kod Kristine K trebao si ga zvati da ti pone?to odvira...da se ne baci dok je tu |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne sviram bass,ja sam klavijaturista,ali hteo to ili ne morao sam se upoznati sa bassom ne bi li ga sto bolje snimio i dobio zvuk koji trazim...ne bi verovao kako sam doktorirao na temu "dobos"
![]() Nisam znao da da je bio kod VGa...decko ubija bassom...u stvari,svira ga onako kako ja to volim da cujem ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
hahahahahaha...mogu mislit kako bi svirao poslije kafane i tvojih drugarica....mislim da bi batalio poslije toga i otvorio kafanu na autoputu....
a ispričaj kako si doktorirao dobo?... da, sad se sjećam da si neđe pomenuo da svira? sint |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() Znas i sam kako pocinje,prevrtis milione nekakvih semplova i gigatonskih vsti-ja ne bi li nasao ono sto imas u glavi i na kraju nicim nisi zadovoljan...pa onda pozoves bubnjara...pa onda krene jedan,drugi,treci dobos...pa onda samo sto se s mikrofonom nisam peo i na luster...onda sam shvatio da cu to sto trazim dobiti ako layer-ujem dva razlicita sempla...pa onda proucavanje Eq-a i Kompresora na njima,i tako u nedogled ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Zaista dobar zvuk bassa...
Koliko po tebi izbor i setting kompresora utiče na takav ton? Tj. koliko to pomaže da sve odsvirano zaista "izađe"?
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pa kompresor definitvno poma?e...međutim, ukoliko se to ne odsvira kako treba, se pravim karakterom magneti, ruka i sve to, nikakav kompresor ti neće pomoći
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Total bass | noonchaka | Promocija radova | 0 | 24-03-2009 09:15 AM |
Bass | Mogli | Ogi Radivojević | 5 | 14-10-2007 12:03 AM |
sub bass nivoi | balthazaar | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 04-12-2006 12:06 PM |
JAMIROQUAI Live....Utisci ? | acaradio | Razno | 21 | 24-06-2005 01:03 PM |