|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
U nekom promo filmu jednog proizvodjaca DSP karti videh demonstraciju skidanja svega preko 3k na bass bubnju i preko 4k na bass gitari.... pa se zbunih. Do sada sam retko koristio lo-pass, osim, gotovo obavezno na dist gitarama (sve preko, 4k, 5k, sam skidao), a na bass bubnju sam najcesce radio i blagi shelfing na cak 10k........
A vi?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja u principu imam problem sa skidanjem visokih .... zapravo , kad stavim neki strani reference u projekat , uvek moram da dodajem velike kolicine visokih ( pricam cak i o semplovanim instrumentima , da ne bude zabune da je stvar u usnimcima ) tako da cak i ako stavim pass na 16 Khz , to i te kako cujem ( u negativnom kontestu ) tako da je moje iskustvo da se ne skida ama bas nista ( osim ako ne postoji neki evidentni sum )
.... a kao i ti sam u dosta knjiga / saveta / primera ...... procitao istu stvar i probao i nije mi se uopste dopalo .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ja gitaru rezem na 650hz.....gore nema nista
bas bubanj po potrebi, ali uvek hi-cut |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja samo rezem distort gitare,mada bi recimo mogao da sechesh i reverb na recimo chinelama kako se ne bi muljao sa reverbom vokala koji je ipak u prvom planu i slichno.Znachi ako je rech o pesmi prioritet je vokal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
dobro, reveb naravno, ili skidam sve ili blago zatvaram visoke, zavisi
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
hm
nikad nisam razmisljao o tome sta secem i koliko secem... nema pravila, tek kad naidjem na nesto sto mi smeta... sve te hi/lo passove uglavnom izregulisem jos kod sourca.. isto mislim ko i Max... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Juce sam ceo dan mixao pesmu da bih uvece pustio snimak (kojim sam bio zadovoljan) pored par referenci i skenjao se! Sve vreme sam bio u panici da ga ne preostrim, a ono ispade manjka visokih. JA uopste ne znam sta se to desava, ali imam utisak da je sve polako otislo u kurac, sudeci po onome sto znam koliko visokih sam vec dodao na skoro sve kanale i jos uvek mi fali... To se granici sa nemogucim. Ili sa neukusom...
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
ja sam stekao naviku da u mixu po potrebi lo'passuje sve i svašta, jerbo se najčešće živim instrumentima bavim.. ponekad čak i vokal, kad ima razloga.. a što se referenci tiče uglavnom na masteru postignem ono što želim, ponekad i u samom procesu mixa pripalim neki fulltec da vidim šta se dešava..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Hm, ja takodje imam problema s tim.... pogotovo u postavci bubanj, bass, dist gitare....... tesko je tu i izvuci neke visoke visoke (osim chinela)..... i uvek se skenjam kad pusnim neke NY, LA, London budalashe
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Low pass bass | rasa01 | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 25-10-2009 01:53 PM |
hi-pass, low-pass... nesto o tome? | Miha Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 27-05-2007 06:20 PM |
Cactus Jack, By-Pass (LIVE) | ArchSound | Promocija radova | 11 | 07-02-2007 11:50 AM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |