Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Koristite li lo-pass ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16738)

OFF 21-01-2007 09:46 AM

Koristite li lo-pass ?

U nekom promo filmu jednog proizvodjaca DSP karti videh demonstraciju skidanja svega preko 3k na bass bubnju i preko 4k na bass gitari.... pa se zbunih. Do sada sam retko koristio lo-pass, osim, gotovo obavezno na dist gitarama (sve preko, 4k, 5k, sam skidao), a na bass bubnju sam najcesce radio i blagi shelfing na cak 10k........
A vi?

Max 21-01-2007 01:38 PM

Re: Koristite li lo-pass ?

Ja u principu imam problem sa skidanjem visokih .... zapravo , kad stavim neki strani reference u projekat , uvek moram da dodajem velike kolicine visokih ( pricam cak i o semplovanim instrumentima , da ne bude zabune da je stvar u usnimcima ) tako da cak i ako stavim pass na 16 Khz , to i te kako cujem ( u negativnom kontestu ) tako da je moje iskustvo da se ne skida ama bas nista ( osim ako ne postoji neki evidentni sum )

.... a kao i ti sam u dosta knjiga / saveta / primera ...... procitao istu stvar i probao i nije mi se uopste dopalo ....

Pozdrav

Manley 21-01-2007 02:17 PM

ja gitaru rezem na 650hz.....gore nema nista

bas bubanj po potrebi, ali uvek hi-cut

LAMPASH 21-01-2007 02:59 PM

Ja samo rezem distort gitare,mada bi recimo mogao da sechesh i reverb na recimo chinelama kako se ne bi muljao sa reverbom vokala koji je ipak u prvom planu i slichno.Znachi ako je rech o pesmi prioritet je vokal.

OFF 21-01-2007 03:03 PM

dobro, reveb naravno, ili skidam sve ili blago zatvaram visoke, zavisi

kVu 21-01-2007 03:22 PM

hm

nikad nisam razmisljao o tome sta secem i koliko secem... nema pravila, tek kad naidjem na nesto sto mi smeta... sve te hi/lo passove uglavnom izregulisem jos kod sourca.. isto mislim ko i Max...

Oggy 21-01-2007 04:03 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Ja u principu imam problem sa skidanjem visokih .... zapravo , kad stavim neki strani reference u projekat , uvek moram da dodajem velike kolicine visokih ( pricam cak i o semplovanim instrumentima , da ne bude zabune da je stvar u usnimcima ) tako da cak i ako stavim pass na 16 Khz , to i te kako cujem ( u negativnom kontestu ) tako da je moje iskustvo da se ne skida ama bas nista ( osim ako ne postoji neki evidentni sum )

Pozdrav

Ista stvar!

Juce sam ceo dan mixao pesmu da bih uvece pustio snimak (kojim sam bio zadovoljan) pored par referenci i skenjao se! Sve vreme sam bio u panici da ga ne preostrim, a ono ispade manjka visokih. JA uopste ne znam sta se to desava, ali imam utisak da je sve polako otislo u kurac, sudeci po onome sto znam koliko visokih sam vec dodao na skoro sve kanale i jos uvek mi fali... To se granici sa nemogucim. Ili sa neukusom...

Max 21-01-2007 04:10 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Ista stvar!

Juce sam ceo dan mixao pesmu da bih uvece pustio snimak (kojim sam bio zadovoljan) pored par referenci i skenjao se! Sve vreme sam bio u panici da ga ne preostrim, a ono ispade manjka visokih. JA uopste ne znam sta se to desava, ali imam utisak da je sve polako otislo u kurac, sudeci po onome sto znam koliko visokih sam vec dodao na skoro sve kanale i jos uvek mi fali... To se granici sa nemogucim. Ili sa neukusom...

Potpuno se slazem ..... toliko mi se to puta desilo da sada odmah u projektu pokusavam da nadjem referentnu pesmu ..... hajde kad ti sam nesto snimis .... pa kao , zeznuo sam se , mozda je mic , mozda preamp ( i te paranoje :) ) , ali onda uzmes npr trilogy ili tako nesto i dodas 1000000 db izmedju 2 - 8 Khz .... :o , prosto se zapitam da nisam lud ponekad .....

Pozdrav

Arthur 21-01-2007 04:25 PM

ja sam stekao naviku da u mixu po potrebi lo'passuje sve i svašta, jerbo se najčešće živim instrumentima bavim.. ponekad čak i vokal, kad ima razloga.. a što se referenci tiče uglavnom na masteru postignem ono što želim, ponekad i u samom procesu mixa pripalim neki fulltec da vidim šta se dešava..

OFF 21-01-2007 04:44 PM

Hm, ja takodje imam problema s tim.... pogotovo u postavci bubanj, bass, dist gitare....... tesko je tu i izvuci neke visoke visoke (osim chinela)..... i uvek se skenjam kad pusnim neke NY, LA, London budalashe

All times are GMT +1. The time now is 01:28 AM.