|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Treba da u jednom radu (kao diplomski
![]() Mislio sam da takav, gotov mix, za potrebe sabiranja u PT i analognog, exportujem po grupama (posebno, svaku grupu i FX ch) iz Nuenda Onda te exporte ubacim u Pt, pa saberem . Da li je to dovoljno da bi se dobio identican mix (naravno, ako ima razlike u sabirnicama, ona ce se cuti)? Na sta sve obratiti paznju? Hvala Svi predlozi i sugestije dobrodosli ![]()
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
mislim da ti je malko heevi ideja u startu.. IMHO uzmi nešto očiglednije.. npr mp3 i wav... soft sint vs. analog i sl... ima milion osetnijih razlika od sumiranja..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mason
|
![]()
TEbi je bas stalo da ti neko za diplomski zalepi banderu, posto odslusa filozofiranje sa sabirnicama
![]() "Znate profesore, po vasoj zbunjeno-uvredjenoj faci se da zakljuciti da vi tu razliku ne chujete, ali... .verujte da je itekako prisutna..." ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ma ne, uopste nemam nameru da dokazem da razlika postoji. Samo bih uradio blind test gde ce 10 ljudi, npr, reci da li cuju ili ne cuju, ili misle da cuju. Postoje li bar sanse da im obezbedim realne uslove sto se tice exporta?
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Skupiti desetak ljudi u nepoznati prostor i na nepoznatom monitoringu ocekivati regularan test mislim da je previse ocekivanja (mozda gresim i budalim... ali eto...) Mislim da je najbolje uraditi pun CD istih pesama, uradjenih na razlicite nacine, a pri istom setupu, pa ga podeliti svakome ko zeli da cuje ili ocekuje da cuje razliku... na CD-u treba napisati precizan setup koji je koriscen za svaku pesmu... Kod ovakvih situacija, nacina da se dokaze da razlika "nema" ima milion puta vise nego nacina da se dokaze suprotno... a i tada se postavlja pitanje da li je to onda uopste bitno... Isto kao i razlike u CD-ovima pravljenih preko "rezanca" i putem DDP protokola, a to se na ovim prostorima radi koliko vec godina na "rezanac"? Sve se svodi na to koliko je nekome bitno da ono sto uradi ne "ukaki" na kraju ako ne mora... Samo licna misljenja navodim... ako budalim... ili pricam napamet... izvin'te... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Neee, bre, hvala na upozorenju
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mozes li da pripremis samo trake u maksimalnoj rezoluciji, koje treba da se saberu sa gainovima "na nula"? Onda lepo napravi turneju po studijima i po kompjuterima pa to lepo isposabiraj, i cuvaj WAV stereo formate, 24bitne... i TO pustaj... Ako krenes da rezes na 44/16 onda imas i dithering i "rezanac" i svasta nesto... ovako barem nemas to u lancu... nego "samo" sabiranje... Narezi CD sa wav fajlovima-rezultatima... pa to slusajte... Znaci, moj ti je savet da ne prelazis na CD format, nego da ostanes u osnovnom formatu u kome su ti trake bile u projektu... barem to! Ako ti je problem za player, koristi Lynx player koji sam spustio ovde na forumu... on moze wav, a ne "laze" (puno). pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
Obrati obavezno pa?nju na panning law koji se koristi u drugim projektima. Ako si radio sa -3, tako podesi i pro tools, a pogledaj koji zakon koristi mikser na kome bi radio analogno sabiranje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Evo prvih rezultata.......
1. Exportovan mix kao i uvek do sad (real time, sa stereo outa) iz Nuenda 2. Exportovane sve grupe zasebno u posebne wavove (sto mono sto stereo, zavisi od grupe), fx kanali exportovani svi odjednom u jedan wav. Onda to importovano u PT i uradjen bounce 3. Iste te trake importovane u prazan Nuendo, pa sabrani wavovi 1. fajl (standardni nuendo real time export) se razlikuje od 2. fajla. Meni, licno drugi zvuci (PT suma), najblaze receno - bolje. Ali....... 2. i 3. fajl (Export istih wavova, grupa i efekata u PT pa Nuendu, zvuci goootovo identicno) Razliku izmedju 1 i 2 sam malo duze slusao, i uz prisustvo objektivnog svedoka potvrdio razliku, a 2 i 3 jako malo, i za sad ne bih smeo nista da tvrdim...... nastavice se ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Indijski narodnjak - aranzeri obratite paznju na - AranzHMAN! O.o | InsaneEyes | Razno | 7 | 01-04-2009 03:38 AM |
OBRATITI PAZNJU !!! | Oggy | Predlozi i sugestije | 72 | 19-05-2005 12:04 AM |