|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]() pustim neki reggae danas lagano, i zavucem se u u ormar[*] da nesto uzmem kad tamo basovi rasturaju. on mi dodje kao bass trap izgleda, je'l da ostavim tako?imam alesis m1mk2, soba 3.5*4.5m na radnom stolu su monitori razmak oko 1.5m ispred: zid na 20cm od alesisa iza: na 2m ormar i zavesa na malom ulazu u drugu prostoriju. levo: kauc na pola metra od stola [i tu kad sednem basovi me podizu]pa vrata desno: na 20cm ormar[*] mali, pa posle njega zid btw. idem u selo na 5 dana, a selo veselo nema net.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To definitivno nije bass trap... nego rezonator koji rezonira na nekoj svojoj frekvenciji i ucestvuje u tvom dozivljaju zvuka u tom tvom prostoru. Bass trap treba da pokupi zvukove na nekoj tacnoj frekvenciji (i malo okolo) i da ih "pojede". pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
tacno tako. probaj da se sagnes i da slusas ispod stola, verovatno ce i tu da rasturaju...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sem ako naravno ne mix-ujes iz ormana najbolje da ne diras nista.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Trebalo bi pitati Radeta Senzibila on je snimo u ormanu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni u zamrzivacu rasturaju visoki!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
znaci zezanje na moj racun,
![]() ali sta ces kad je gorka sudbina i trnovit put pa u istoj sobi kuntam i radim muziku. [mada kad se setim kuntao sam ja i na radiju ![]() nego kad smo vec kod ove teme jedno cisto info pitanje, otkud da tako malo parce namestaja koje je otvoreno samo sa jedne strane deluje kao tako jak rezonator i kako do njega dopru niske frekv-je a da se pri tom ne cuju tako neposredno ispred monitora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Konkretno za tvoju sobu ima mnogo razloga da ponistavanje bude na frekvencijama 49.24Hz i 38.3Hz, i to su ti najnize frekvencije stojecih talasa koje nastaju u tvojoj sobi ili sobi koja ima dimenzije tvoje sobe... mogu se malo razlikovati frekvencije, posto zvucnici nisu na zidu, nego malo ispred... itd. Prevuci nas test pa licno proveri sta se tacno desava na tim frekvenicijama... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
skidam ove test tonove pa cu da vidim sta se desava. tnx ljudi. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
E-MU 0404 se cudno ponasa | zeleni | Computer Hardware | 9 | 25-05-2009 05:42 PM |
nesto sasvim cudno | Arthur | Predlozi i sugestije | 15 | 27-03-2007 10:17 PM |
Nesto se cudno desava? | zvincic | Predlozi i sugestije | 3 | 23-02-2006 11:01 PM |