|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima na forumu! Zanima me da li iko ima kakvog iskustva sa Focusrite red 8.... Nasao sam ga za jako pristojnu cijenu( 1100 e)... Za sad imam akg Solidtube i planiram uzeti U87.. Takodjer kupujem i UAD pack tako da sam mislio da bi mi ovaj preamp bio odgovarajuci....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Cijela je RED serija sjajna!
Ja sam radio na RED 7 i odusevljen sam bio. Jako prezentno pretpojacalo. Dobro se uklapa u miks. Jedino me nerviralo sto su potenciometri skliski i prelagano se okrecu. Okreces jednog, a malim prstom zahvatis drugog kojeg pomaknes. To sad ako cemo bas mak na konac. Ali sto se zvuka tice - sjajno!
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja imam RED 7 dva komada i nedam ih nikome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali evo ovako! kompletna serija Red, je bila aktuelna 95,6 itd.Nisam siguran dali se danas proizvode, ali u to vreme su kostali od 3 do 4000 maraka.Probao sam u to vreme nekoliko njih iz te serije! I to nije lose(mada da se razumemo) nije ni vrh! Mislim da 1100e nije neka bas povoljna cena danas, ako je polovna sprava upitanju(proveri na E Bay-u kako se krecu)! Last edited by LACKY; 04-04-2006 at 03:16 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da ste obojica u pravu , samo pricate o razlicitim spravama
http://www.thomann.de/de/focusrite_red_8.htm koj zaista moze da se ovde kupi za oko 2300 e .... A polovan napolju i za duplo manje ..... http://www.harmony-central.com/Effec...e/Red_8-1.html Ali red 7 je naravno druga prica ..... i druga cena , tu je Manley u pravu doduse isti preamp ...... ..... evo okrenuo sam poznanika da ga pitam za cenu red 7 u Bg ( nov ) 3200 e ..... Pozdrav Last edited by Max; 04-04-2006 at 02:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Generalno ja nisam ljubitelj Focusa (ajde da kazemo da je to stvar ukusa), mnogo vise mi se dopadaju Avalonovi proizvodi, 727 kao kombinacija, je jako uptrebljiv i dopada mi se zvuk. A od svih kombinovanih uredjaja moj favorit je, SumitAudio 100. Kobinacija preamp-kompresor sa posebnim ulazom za instrumente i lampom na ulaznom stepenu. Pri tome je to sprava koja kosta oko 2000$! Tome ljudi ni jedan Focus ne moze ni da prismrdi. ![]() Last edited by LACKY; 07-04-2006 at 05:24 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Poenta cele ove price je da je covek hteo dobar preamp za 1100e i moje licno misljenje je da sa RED-om 8 nece pogresiti nimalo....ako imas mogucnosti idi isprobaj ga, ponesi dobar mic i svoj instrument ili neku osobu koju poznajes dobro(glas) i napravi par snimaka, odnesi kuci i slusaj na svojim monitorima i sam odluci Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
focusrite pro 26 i/o | liman021 | Computer Hardware | 1 | 20-04-2007 02:15 PM |
Focusrite Saffire? | Starter* | DSP forum | 4 | 06-01-2007 01:57 AM |