![]() |
Focusrite red 8??
Pozdrav svima na forumu! Zanima me da li iko ima kakvog iskustva sa Focusrite red 8.... Nasao sam ga za jako pristojnu cijenu( 1100 e)... Za sad imam akg Solidtube i planiram uzeti U87.. Takodjer kupujem i UAD pack tako da sam mislio da bi mi ovaj preamp bio odgovarajuci....
|
Re: Focusrite red 8??
Cijela je RED serija sjajna!
Ja sam radio na RED 7 i odusevljen sam bio. Jako prezentno pretpojacalo. Dobro se uklapa u miks. Jedino me nerviralo sto su potenciometri skliski i prelagano se okrecu. Okreces jednog, a malim prstom zahvatis drugog kojeg pomaknes. To sad ako cemo bas mak na konac. Ali sto se zvuka tice - sjajno! |
Quote:
Ja imam RED 7 dva komada i nedam ih nikome ;) |
Quote:
Ali evo ovako! kompletna serija Red, je bila aktuelna 95,6 itd.Nisam siguran dali se danas proizvode, ali u to vreme su kostali od 3 do 4000 maraka.Probao sam u to vreme nekoliko njih iz te serije! I to nije lose(mada da se razumemo) nije ni vrh! Mislim da 1100e nije neka bas povoljna cena danas, ako je polovna sprava upitanju(proveri na E Bay-u kako se krecu)! |
Mislim da ste obojica u pravu , samo pricate o razlicitim spravama
http://www.thomann.de/de/focusrite_red_8.htm koj zaista moze da se ovde kupi za oko 2300 e .... A polovan napolju i za duplo manje ..... http://www.harmony-central.com/Effec...e/Red_8-1.html Ali red 7 je naravno druga prica ..... i druga cena , tu je Manley u pravu doduse isti preamp ...... ..... evo okrenuo sam poznanika da ga pitam za cenu red 7 u Bg ( nov ) 3200 e ..... Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Generalno ja nisam ljubitelj Focusa (ajde da kazemo da je to stvar ukusa), mnogo vise mi se dopadaju Avalonovi proizvodi, 727 kao kombinacija, je jako uptrebljiv i dopada mi se zvuk. A od svih kombinovanih uredjaja moj favorit je, SumitAudio 100. Kobinacija preamp-kompresor sa posebnim ulazom za instrumente i lampom na ulaznom stepenu. Pri tome je to sprava koja kosta oko 2000$! Tome ljudi ni jedan Focus ne moze ni da prismrdi. :) |
Quote:
Poenta cele ove price je da je covek hteo dobar preamp za 1100e i moje licno misljenje je da sa RED-om 8 nece pogresiti nimalo....ako imas mogucnosti idi isprobaj ga, ponesi dobar mic i svoj instrument ili neku osobu koju poznajes dobro(glas) i napravi par snimaka, odnesi kuci i slusaj na svojim monitorima i sam odluci Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 09:05 PM. |