Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-12-2005, 04:51 PM   #1
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default studio klinika 3

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Quote:
Postovani,

Dugo ocekivana, treca knjiga edicije "Studio klinika", pod nazivom "SNIMANJE (pop&rock) MUZIKE" najzad je gotova i ulazi u stampu pocetkom sledece godine. Kao i prosla knjiga, i ova ce na svom kraju imati poseban oglasni odeljak koji bi trebalo da s jedne strane omoguci oglasavanje svih onih koji su na neki nacin poslovno vezani za snimanje muzike, a s druge strane da taj novac omoguci stampanje ove, ponovo jedinstvene knjige na nasem trzistu.

Knjiga ce biti (kao i prethodne dve) formata A4, na preko 270 strana u crno beloj tehnici, sa kolor koricama. Podeljena je na sledeca poglavlja:

1. Pop & Rock
2. Fabrika za proizvodnju muzike
3. Faktor "covek"
4. Snimanje muzike
5. Bubanj
6. Bas gitara
7. Akusticna gitara
8. Elektricna gitara
9. Klavir
10. Instrumenti s klavijaturom
11. Ljudski glas

Uslovi oglasavanja bi bili sledeci:
- oglasavac sam dizajnira svoju A4 stranu u crno beloj tehnici, i dizajn "pretvara u krive (convert to curves).
- cena oglasavanja je (samo) 80 EUR.

Lepeza onih kojima je mesto u ovakvoj knjizi je prilicno siroka:

- studiji i vlasnici studija
- prodavci studijske i muzicke opreme
- serviseri studijske i muzicke opreme
- elektronicari i elektronicarske radnje, servisi i konstruktori
- akusticari i expertski timovi za akusticko "sredjivanje" studijskih prostora
- graditelji instrumenata i pojacala.

Ukoliko ste i Vi zainteresovani da se nadjete u prvoj knjizi te vrste na nasem jeziku koja govori o snimanju popularne muzike - dobrodosli!
Adresa je
odiseja@beotel.yu
a konkurs je otvoren do kraja novogodisnjih praznika.

Na istu E-mail adresu mozete i najaviti Vasu zelju za nabavkom ove knjige, koja ce iz stampe izaci vec u januaru. Posaljite Vasu tacnu adresu, a knjiga ce Vam stici pouzecem. U ovom trenutku ne zna se tacna cena knjige, ali ce ona sigurno biti izmedju 15 i 20 EUR. Bice odstampana u samo 500 primeraka, zato POZURITE!!!

S postovanjem
Vladimir Rackovic
autor
Old 23-12-2005, 12:41 AM   #2
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: studio klinika 3

Taj covek je neumoran.Godinama pokusava da se bavi edukacijom!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2005, 03:02 AM   #3
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Sandro me je naucio pameti - Ne poklanjaj drugom Rackovicevu knjigu! To ce biti slucaj sa ovom!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2005, 09:34 AM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja imam VOL2 i nisam bas odusevljen. Mnogo tu gresaka ima (ne mislim slovnih ), pogotovo iz oblasti akustike. Ipak, korisna knjiga,ako znate sta izbegavati
Old 23-12-2005, 12:07 PM   #5
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Ja imam VOL2 i nisam bas odusevljen. Mnogo tu gresaka ima (ne mislim slovnih ), pogotovo iz oblasti akustike. Ipak, korisna knjiga,ako znate sta izbegavati
i ja iman vol2.
iz knjige san dosta nauci i volin nacin na koji vladimir pise.
nego, kojih ima gresaka?
Old 25-12-2005, 11:28 AM   #6
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ima vas dosta na Rumskom koji dobro znate engleski i sa malo strpljenja i svrljanja po netu mogli bi sastaviti za veoma kratko vreme bolju knjigu namenjenu pocetnicima pa i za naprednije konzumente audio ing.
To bi cak mogli da pokrenete zvanicno npr. pod pokroviteljstvom rumskog!

Last edited by LACKY; 25-12-2005 at 12:23 PM.
Old 25-12-2005, 11:56 AM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY
Ima vas dosta na Rumskom koji dobro znate engleski i sa malo strpljenja i svrljanja po netu mogli bi sastaviti za veoma kratko vreme bolju knjigu namenjenu pocetnicima pa i za naprednije konzumente audio ing.
To bi cak mogli da pokrenete zvanicno npr. pod pokroviteljstvom rumskog a ne da raspravljamo o studio klinici!
ma daaaj. a zasto nebi raspravljali o 'klinici', ali konstruktivno sa argumentima?! niko nije savrsen pa tako ni vladimirove knjige, ali ja san stvarno puno nauci iz njih. ovu trecu san cita samo djelimicno, jer mi je vladimir sla neke dilove i jako mi se dopalo.

a sto se tice pisanja novih knjiga, citirat cu vladimira:

Quote:
... glavni cilj ove druge knjige iz ciklusa 'studio klinika' je da detaljnim osvrtom na muzicki tonski studio donekle postavi osnovni nivo poznavanja ove problematike. najiskrenije se nadam da ce ona stimulisati i druge kolege, vrsne i iskusne poznavaoce ove oblasti, da pisuci nove knjige doprinesu globalnom podizanju nivoa znanja svih zaljubljenika u ovaj divan posao.
kolege..., sto cekate?! pisite i komentirajte, ali argumentirano, da nam se opet ne dogodi da radi neargumentiranih pljuvanja po ljudima izgubimo jos kojega kvalitetnega membera ko sto je bi ris (branislav jugovic) i kojega nikad necu prizalit sto ga vise nema na forumu.
eno, ga covik sad pise za neke strucne casopise, a mnogi su od njega mogli i ode na forumu puno naucit, da je bilo vise medjusobnega postovanja i uvazavanja.
Old 25-12-2005, 12:19 PM   #8
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ma nije nikakvo pljuvanje! Nego mi se cini da ovde ima ljudi koji dobro barataju materijom, i cinimi se(jer su mi u par navrata pomogli oko nekih stvari)da bi mogli de urade tako nesto, po meni na interesantniji nacin(da ne kazemi strucniji)!
Kao sto si ubacio u drugi quote.Editovacu prvi post nisam mislio da prozivam nego vise kao predlog!

Last edited by LACKY; 25-12-2005 at 12:22 PM.
Old 25-12-2005, 01:28 PM   #9
kompozitor
Guest

Knjigu nemam , u principu uzimam sve sto god izadje .

U vezi Vladimira , naravno da niko nije savrsen .

Ali se plasim da savrsenog ne bi ni razumeo .

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 25-12-2005, 01:34 PM   #10
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Da, stilski se i meni svidja, vrlo je pitko i razumljivo. Ali, kad je pitao jednog naseg poznatog i vrlo obrazovanog producenta da mu bude recenzent, ovoj je pitao
- Kolega, sta ste vi zavrsili?
- Pravo
- Pa, sto se ne bavite advokaturom?
Mislim, mozda je preterano, jer covek je stvarno entuzijast, ali iz inzenjerskog ugla ima prilicnih prropusta. Ono sto mi je najupadljivije ostalo u secanju (nisam je citao jedno 2 godine) je deo gde objasnjava akusticku obradu rezije koji je potpuno pogresan. Iza monitora zivo, iza glave snimatelja skroz mrtvo, difuzora ni u najavi. Takodje, plozaj monitora je nesto sumnjivo bio objasnjen. Kad mi vrate knjigu potrazicu jos 'dlaka u jajetu' pa cu pisati.
Naravno, kupicu sigurno no3, jer smatram da takve poduhvate treba podrzati, a i iz no2 se ipak imalo i sta nauciti

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules