Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-11-2005, 08:53 PM   #1
Mrmot
Junior Member

Mrmot's Avatar

Default Volio bih čuti va?e komentare na produkciju

Kao prvo, pozdrav, nisam bio ovdje vi?e od pol godine.. nemam ispričnicu jako mi se svidja novi look foruma

eto, opet sam snimio ne?to i volio bih čuti va?e cijenjene komentare, kritike i savjete na zvuk, produkciju i to.. ako se kome da. Clip je vrlo kratak, oko pola minute, a ono ?to ćete slu?ati je "Imperial march" poznat i kao "Darth Vader theme" (naravno iz filma star wars)..ima par gre?kica u sviranju, vjerojatno zato ?to sam 10 minuta prije snimanja naučio to svirat , tako da to zanemarite ako vam to va?e fine-tuned uho dozvoljava

Imperial march
Old 18-11-2005, 09:54 PM   #2
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Volio bih čuti va?e komentare na produkciju

Meni se čini kao da si tu snimio gitare direkt s nekim simulatorom i stavio neki drum sampler uz to...a i dosta je mutan zvuk...

Ne znam kakvi bi se producentski zahvati tu trebali komentirati posebno?

Eventualno zvuk gitare, koji je sintetski ali nije lo? za direkt, i osjeti se nekakav čudan prizvuk katkada, kao od trzalice ili udaranja ?ica na bas gitari o pragove (ako se i radi o pravoj bas gitari)..

Eh da, u svirci, gitare kao da se na trenutke rimtički ne podudaraju..

Eto iskren komentar

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 18-11-2005 at 10:17 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2005, 10:26 PM   #3
Mrmot
Junior Member

Mrmot's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD
Meni se čini kao da si tu snimio gitare direkt s nekim simulatorom i stavio neki drum sampler uz to...a i dosta je mutan zvuk...
tocno, ovo je snimano direkt..iz predpojacala u komp, i onda cab sim... a bubanj je battery

Quote:
Ne znam kakvi bi se producentski zahvati tu trebali komentirati posebno?
pa ono, volio bih kakav savjet, kako da to zvuci bolje, generalno gledajuci

Quote:
Eventualno zvuk gitare, koji je sintetski ali nije lo? za direkt, i osjeti se nekakav čudan prizvuk katkada, kao od trzalice ili udaranja ?ica na bas gitari o pragove (ako se i radi o pravoj bas gitari)..
a bass gitara je J_bass soundfont meni se bas svidja taj zvuk

Quote:
Eh da, u svirci, gitare kao da se na trenutke rimtički ne podudaraju..
to je ono sto sam napisao da ima pogresaka.. snimljeno je na brzaka ali sam se ipak trudio oko "produkcije", zato i trazim komentare na "produkciju"
Quote:
Eto iskren komentar
zahvaljujem, upravo sam i zelio iskrene komentare
Old 20-11-2005, 08:35 PM   #4
Mrmot
Junior Member

Mrmot's Avatar

jo? netko?
Old 21-11-2005, 09:42 AM   #5
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Pozdrav Mrmot
upravo skidam, pa cu se pozabaviti
Old 23-11-2005, 07:11 PM   #6
Mrmot
Junior Member

Mrmot's Avatar

Old 24-11-2005, 02:41 AM   #7
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

najvise se mi se svidja sama ideja (uraditi ovu temu na ovaj nacin) . Medjutim ja bih to odsvirao tacnije (preciznije) i promenio bih zvuke bubnjeva i basa. Gitara mi se svidja. pozz

p.s. samo dvaput preslusah tako da me ne uzimaj za ozbiljno
Old 24-11-2005, 11:15 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Bez obzira koliko si realno precizan, izedituj uvek gitare da budu tačne, ovako je na momente ba? nered. Bas mi je preterano skriven, čujem ga kao neki udaljeni ćang ćang zvuk na momente. Bubanj je preterano nazad, pretih, i tečko mi je reći da li ovako ili onako zvuči, kad ne mogu da ga čujem. Postoji ne?to ?to je malo neprijatno u gitarama, kao neka o?trica tamo oko 5 Khz. Mislim, gitara treba da bude definisanai da re?e, ali od ove vrste o?trine počinje da boli glava posle minut kako mi se vrti ovaj mp3 dok pi?em odgovor. Napravi logičniji balans instrumenata. Nije nikakva sramota, slobodno stavi u isti aran?man neki komad tuđe pesme gde ti se sviđa produkcija i poku?aj da izimitira? odnose i zvuk.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2005, 08:47 PM   #9
Mrmot
Junior Member

Mrmot's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu
najvise se mi se svidja sama ideja (uraditi ovu temu na ovaj nacin) . Medjutim ja bih to odsvirao tacnije (preciznije) i promenio bih zvuke bubnjeva i basa. Gitara mi se svidja. pozz

p.s. samo dvaput preslusah tako da me ne uzimaj za ozbiljno
je, odsvirano je neprecizno kao sto sam i najavio u prvom postu.. drago mi je da ti se svidja gitara, iako, nakon malo pazljivijeg slusanja definitvno cujem ono sto Dushan govori, ima neko "rezanje" koje treba maknut
svejedno, hvala na slusanju!
Old 28-11-2005, 09:02 PM   #10
Mrmot
Junior Member

Mrmot's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Bez obzira koliko si realno precizan, izedituj uvek gitare da budu tačne, ovako je na momente ba? nered. Bas mi je preterano skriven, čujem ga kao neki udaljeni ćang ćang zvuk na momente. Bubanj je preterano nazad, pretih, i tečko mi je reći da li ovako ili onako zvuči, kad ne mogu da ga čujem. Postoji ne?to ?to je malo neprijatno u gitarama, kao neka o?trica tamo oko 5 Khz. Mislim, gitara treba da bude definisanai da re?e, ali od ove vrste o?trine počinje da boli glava posle minut kako mi se vrti ovaj mp3 dok pi?em odgovor. Napravi logičniji balans instrumenata. Nije nikakva sramota, slobodno stavi u isti aran?man neki komad tuđe pesme gde ti se sviđa produkcija i poku?aj da izimitira? odnose i zvuk.
Kao prvo, zahvaljujem na slusanju.
Tocno, gitare jesu u neredu kao sto kazes, ali, eto, to sam stvarno snimio na brzaka, tek sam to skinuo 10-15 min prije nego sam snimao i nije mi se dalo ponovno snimat, sorry
poslije sam i ja primjetio da je bass malo pretih, ili, bolje receno, gitare imaju malo previse basa i fali im srednjih, onda bi bass vise isplivao van.. jedino mi je cudno da su bubnjevi pretihi? meni su onako, taman, ne znam..
kao sto sam i napisao gore, slazem se sa ovim za zvuk gitare, prije sam ovaj clip slusao samo na slusalicama i liniji i nije to toliko bilo izrazeno, poslije sam ga poslusao na jeftilen zvucnicima od kompa i tu se to cuje

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules