|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Uparivali bi ga uglavnom sa u87-icom pa mi nekako logicno da idemo na neki tube, mada i ne mora
![]() razmisljao sam o sledecem: - Avalon Vt 737sp - Focusrite Red 8 - Universal Audio 2-610 - SSL XLogic - Amek 9098 to je ono sto trenutno gledam... svaki komentar, predlog i utisci o spravama su vise nego dobrodosli... ako ima jos neka preporuka samo napred ![]() hvala pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
eto napravio bi jednu grubu (brzinsku) aproksimaciju onih o kojima nesto znam (greske moguce
![]() UA 610 - tamnije/masnije boje. rok vokali, gitare/bass: DI ili pre za 57 na amp , neke klavijature - npr. rhodes direkt ili 57 na amp i neki digitalci profitiraju. spada u high-end koloriziranih, prljaviijih tube naprava . iznad TL Audio, ispod Avalona. 6176 mi je puno interesantiji jer ima 1176 kompresor vec unutra. 737 - pre meni fantastican za vokale. pogotovo zenske. topao i cist tube dizajn sa taman diskretne "magije" koliko treba. high end. relativno los , sporiji gumasti kompresor. moze posluziti za lagani tracking comp. ---------------------------------------------------------------- kao klasicnu kombinaciju uz U87, ovisno koji sound ili aplikaciju oces, preporucio bi 4 vrlo razlicite opcije (i ne vidim zasto bi morao ici na tube - to jedino ovisi o pjevacu/instrumentu/produkciji): Great River ME-NV 1 ili 2 kanala. rok pop, rnb vox, git, bas, sta oces.. od cisceg prema saturiranom transformatorskom sound-u. best buy. Manley Dual Tube - slicno kao Avalon, vise zvuci vintage, velik sound, s vecim diapazonom boje (moze biti prljaviji ako hoce). neznam dali bi htio d ami je to jedino pre. Millenia - teski cistak . za klasiku i akustiku. malo dosadan u ovim opcenarodnim i zescim stilovima.. ali high end bez daljnjeg. mozda i nije bas za u87. Brent Averill API312 2ch - najbolji za bubanj na svijetu, drum machine/samples/drum VSTi i sl, klavijature, vokali. klasicni pre iz api konzola iz 70tih itd. nema ga bas kod nas - nije mi jasno zasto. ljudi vani imaju i po 8 kom , za cijelu drumset npr. eto. Last edited by clusterchord; 15-09-2005 at 03:21 AM. |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Za U 87 .... nikako prljavi , znaci ne 610 .... bar ja ne bi .....
Great river .... i amek 9098 .... Moja preporuka ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
a zasto ne millennia za u87 (kao jedini preamp u studiju)?
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kada bi mogao da nadjes nesto poput Trident 80b-a (rack verzije, dual preampa) koji proizvodi Toft kao MTA, to bi ti zavrsilo posao. Ja godinama radim na Tridentu. Ustvari, nema pravila, ako mozes da nadjes nekoliko preampa i da ih testiras, to bi bilo najbolje. Mozda neka jeftinija opcija prosvira sa Neumannom kako valja. Kupi ti nesto skromnije nakon testa, a otvori se za skup kompresor!
Last edited by Oggy; 19-09-2005 at 01:55 PM. |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
great river, avalon (skuplje verzije)... ima 5 likova u ex yu. ostali su slusali price i citali review. ja sam naveo jednu od svojih sprava, koja sjajno radi, nista vise. uostalom 87 je najuniverzalniji i najprosecniji neumann koji postoji. sustina je da solidno snima svakoga na svacemu.
Last edited by Oggy; 19-09-2005 at 01:54 PM. |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
nije problem za otvaranje... mislili smo za pocetak da uzmemo dbx 160A za comp, tako da.. sta znam... u 80% slucajeva ce biti koriscen za snimanje vokala, 10% za akusticne gitare, 10% za ostalo (duvaci npr.)... malo za el. gitare... sve ono sto se moze snimiti u relativno maloj gluvoj sobi.. 3 sa 3
zaboravio sam na na taj dual mono manley, njega cu da isprobam (jer smo tako u mogucnosti ![]() a sta mislite o ssl-ovom kanalu ? ne znam, meni za sad ovaj avalon najvise bode oci... a za great river evo sad stvarno prvi put cujem ![]() sto se tice sounda.. licno volim topao, okrugao sound, high end mi je itekako vazan... nesto kao poslednji album G. Michael-a (narodski Georgi Mishel) i moram da napomenem da sam totalna vuna sto se high end sprava tice i da nisam imao prilike da bilo sta testiram od toga... tako da cu morati da idem na varijantu vasih preporuka... i da zaboravio.. to bi sve islo direktno na RME HDSP 9632 p.s. nemo'te bre da se svadjate ![]() hvala jos jednom pozdrav |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Radio sam na 610 , avalonu 737 , ameku 9098 , ua 6176 , a probao sam ( citaj radio manje od 30 sati ) na great rivaru i millenii .....
Sto se tice tridenta nisam probao , ali o njemu nije ni bilo reci ... da li me to cini magom ne znam , ali ako te nesto blize interesuje .... pitaj , rado cu ti objasniti . smo bez gluposti o nepostojanju midlova na ameku 9098 .... Pozdrav Last edited by Oggy; 19-09-2005 at 02:02 PM. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da mogu da biram mozda bih uzeo jednu Millenniu i jednog Manley a , pa bih kombinovao ..... ono sto sam preporucio je bilo iz mog iskustva sa U 87 koji je sve ali ne providan mikrofon .... ja ga cesto prepoznam u snimku pa sam mislio da se odabere preamp koji ima nesto drugo da kaze ...... Zaista je steta sto se sve ne moze cuti u jednom studiju , mada je sigurno lako organizovati da se ode sa mikrofonom ovde ili onde i proba gotovo sve sto je gore pomenuto , jedino je zeznuto sto je svuda drugacije slusanje .... Ili kontaktirati Dvuckovica koji ima dosta toga u Vladovom studiju ..... mozda on moze nesto vise da kaze ....?? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#10 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() jebiga, nisan u mogucnosti puno toga probat i usporedit, pa mi je tudje iskustvo itekako vazno. ![]() sto se peruna tice, ucinimo svi korak nazad (perun neka ucini dva) i idemo naprid u nove radne pobjede i svitlu, suncen obasjanu buducnost. nemojmo zaostravat jer nima potribe. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoć..?ta uzeti za car audio? | DADDY Z | Pricaonica | 7 | 09-08-2009 05:31 AM |
Sta uzeti od usb varijanti za PT? | kVu | DSP forum | 15 | 04-02-2008 05:09 PM |
Ah sta uzeti??? | "7" | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 08-04-2007 12:45 AM |