|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Treba da zavrsim mix za dve pesme za festival u Novom Pazaru 22.07. Nisam nikad nastupao na slicnim manifestacijama, pa mi treba savet : Na cemu najvise da kotrolisem mix, i, da li da radim mono (posto se prenosi direktno na BK) ili neki uzi stereo (ili normalno)? Ne znam ni kako kako ce na ozvucenju od dosta kilovata zvucati mix koji se radi na nearfildu, a ni kakav je tamo paning (mono ili stereo, ili.....)
HVALA ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Znas i sam sta bih ti rekao...
![]() Nemoj da budzis, slusaj na malim, malim snagama i na velikim, velikim (ne bi bilo lose da prekontrolises u nekom klubu pre pocetka radnog vremena). Definitivno bi bilo bolje za emitovanje da imas mono mix, ali te to prilicno hendikepira uzivo, tj. na samom festivalu jer ti ogranicava kreativnost... Ja sam jos uvek u nedoumici kako bih radio to za ZR jer svake godine ponesto ispravim, ali isto tako, svake shvatim da je iskrslo nesto drugo... Ove godine sam resio da cu da okupiram reportazna kola i zavedem petodnevnu diktaturu ![]() Dakle jos jednom: Moj savet za ostale festivale i uslov za ZR Sunflower: "Ne ispod -13, nema potrebe, jer ce kvalitet zvuka biti gori, a ja cu ga svakako dovesti na taj nivo, mozda i slabiji. Ako bude nekih ferceranja zbog prejakog mastera, pesma se vodi kao tehnicki neispravna i ili se mastering radi ponovo ili pesma ne ide na festival." Jos jedna bitna stvar. Ne treba prebudziti bass opseg zato sto na velikim snagama to postaje preuvelicano i zvuci lose, a na TV-u nema smisla jer ne moze da se cuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
znaci ti ce mi kontrolises pesme
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja i inace nisam ljubitelj prebudzenih mastera, a za tu vrstu muzike i nema potrebe ici preko -13 RMSa. Pokusacu da kontaktiram ljude koji rade ozvucenje, da vidim kako ce realizovati samo emitovanje, i u kom formatu da masterujem. Za sad sam najblizi nekom kompromisu (uski stereo), mada su mi dosta mono-kompatibilni snimci
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ako budete slali pesme na ZR, samo cete me obavestiti koja je vasa, da imam u vidu.
Za koga si radio kVu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
A kad je ZR fest?
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
E, ovo je sad prezahtevno pitanje za coveka koji redovno ne zna ni koji je dan, a kamoli datum, ali mogu da ti kazem okvirno. Mislim (a ovo nije zvanicno) da je festival pretposlednjeg vikenda Avgusta i da se nadovezuje na tradicionalnu gradsku manifestaciju "Dani Piva" (koju ja svake godine vesto izbegavam
![]() Bice raspisan konkurs uskoro, pa cu onda verovatno to i napisati ovde. Jedino je bitno da znate da je to fakticki samo pitanje dana i da ako mislite da saljete nesto, imate to vec spremno. Mene vec zatrpavaju diskovi koji stizu iz inostranstva i (iz paranoje) pre konkursa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
prosle godine sam malo nastupao na ZR festu... tri dana lokanja, sine za nastup od 15 sec... show biznis je cudo na cijelom svijetu!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
ton magistar
|
![]()
ma ok, slazen se ja da ne treba pretjerivat, ali za neku pop, dance stvar, mislin da nije nimalo pretjerano da se vrti oko -12 -11 i da povremeno, na kratko zvizne u -10, ali opet i to ovisi o pjesmi i mixu. -13 moze zvucat glasnije od necega sto je na -10.
znaci, ako ti neku stvar sa bogatim aranzmanom i gustim mixom stavis na -13, onda ces jednu laganicu sa otvorenijim mixom morat masterizirat na -15 da bi zvucale podjednako glasno. bdv: evo poslusaj jednu stvar sto san mixa prije 15-tak dana. bas me zanima bili tehnicki prosla na zrenjaninu? ![]() mp3 download
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
festival klupskih bendova | grada27 | Razno | 0 | 12-03-2009 09:15 AM |
Festival Budva 2007 | Max | Razno | 33 | 28-07-2007 09:14 AM |
Net - festival | sRce | Predlozi i sugestije | 48 | 27-04-2007 10:26 PM |
Zrenjaninski festival... | puRe | Razno | 40 | 05-07-2004 09:27 PM |