Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2005, 05:32 AM   #1
Shady
Banned

Shady's Avatar

Default RMX

Na RMX tabli izaberem neki groove ali u midi editoru (key editoru) se ne ?uje loop,
ve? su samo razvrstani posebni elementi bubnja pa moram da upisujem notu po notu.

:oops: Ne mogu da provalim koju opciju treba da pritisnem na RMX-ovoj tabli,
da bi zvuk i?ao sa punim lopom?! (mrzi me da upisujem notu po notu, kad ionako fino zvu?i).
Shady is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 08:05 AM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Groove Menu. To o cemu ti pricas je Slice menu.
Old 01-05-2005, 01:52 PM   #3
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Kada izaberes lup, sa leve strane imas jedan deo gde pisi "drag this midi file"...klikni na ime lupa (ispod tog natpisa) i prevuci u projekat...napravice se midi kanal koji treba da "uperis" u RMX...

bolje pogledaj one tutorijale koji se dobijaju na prvom DVD-u...mnogo je lepse tu objasnjeno...
Old 01-05-2005, 10:01 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
Kada izaberes lup, sa leve strane imas jedan deo gde pisi "drag this midi file"...klikni na ime lupa (ispod tog natpisa) i prevuci u projekat...napravice se midi kanal koji treba da "uperis" u RMX...

bolje pogledaj one tutorijale koji se dobijaju na prvom DVD-u...mnogo je lepse tu objasnjeno...
Vidis, to je dobra fora... nisam znao za to... ja sam radio na Groove menu i sve je bilo "besprekorno". Tj. radi loop, lepo prati tempo Cubase-a itd. , ali to sto ti kazes je bolje. Ako sam te lepo skapirao, a mislim da jesam, to ti omogucava da editujes loop, u odredjenom delu pesme izbacis ili dodas neku komponentu, menjas velocity...

Thank You

P.S. Podrazumeva se da RMX sa takvim koriscenjem loop-a treba da ostane u slice modu?
Old 01-05-2005, 11:20 PM   #5
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Quote:
Originally Posted by puRe

Vidis, to je dobra fora... nisam znao za to... ja sam radio na Groove menu i sve je bilo "besprekorno". Tj. radi loop, lepo prati tempo Cubase-a itd. , ali to sto ti kazes je bolje. Ako sam te lepo skapirao, a mislim da jesam, to ti omogucava da editujes loop, u odredjenom delu pesme izbacis ili dodas neku komponentu, menjas velocity...

Thank You

P.S. Podrazumeva se da RMX sa takvim koriscenjem loop-a treba da ostane u slice modu?
aha...tacno tako...
Old 02-05-2005, 02:47 PM   #6
Shady
Banned

Shady's Avatar

O... kako opaaaasna stvar!!! To sam no?enjem midija i kori??enjem u slice modu je haos!
Shady is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 03:12 PM   #7
idekius
Mason

idekius's Avatar

Bog da pozivi Pureta za ovo... stvarno mnogo jaka fora, a nije mi uopste pala na pamet...

Tek sa ovim je RMX strava drum modul, a mogucnosti su ogromne!
Old 02-05-2005, 08:16 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

A kako ste pre toga uop?te koristili Stylus? Iz groove menija, pa jednu notu u midiju? Mislim, u slice-ovanju i jeste cela fora kod njega, ina?e i ne bi bio ne?to specijalno zanimljiv, ispalo bi kao najobi?nija zbirka loop-ova koje bi mogli i ovako sa nekim alatom da stretch-ujete. Ovako ga mo?ete ba? svirati kao instrument, i svaki loop ru?no prilagoditi, uraditi prelaze, varijaciju na glavni pattern i sli?no.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:40 PM   #9
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
A kako ste pre toga uop?te koristili Stylus? Iz groove menija
Upravo tako :oops: Zato sam ga i retko koristio. Inace, za bubanj obicno koristim stormdrums kompakt koji ,koliko sam primetio, nije mnogo omiljen na forumu, ali meni se svidja... zvuci prilicno zivo...
Old 02-05-2005, 10:02 PM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

E vidi?, meni se tako?e dopao Stormdrum, izgledao mi je zgodan kada se uka?e potreba za ve? pomalo ofarbanim bubnjem, ima interesantnih nogu i dobo?a. Ali onda sam sa u?asom shvatio da nigde nisu programirane "choke" grupe, tj, closed hat nigde ne zatvara open hat, ?to bi zna?ilo da sve treba ru?no u kontaktu da doradim za svaki komplet koji ?elim da koristim... I tu se negde zavr?ilo moje dru?enje sa Stormdrumom, ?teta
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules