|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kako da snimim dionicu Bb trube?
Sa koje daljine? Pod kojim uglom u odnosu na mic, ako to ima veze? U kakvom prostoru - da li gluva soba ili malo ambience? Itd. Kako da obradim audio trak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Aj, aj!
Nema trubaca?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
javljam ti sutra cim ustanem.. sad sam mrtav!
![]() poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
He! To i mene zanima!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Truba- dinamicki mic. Preporuka md421, re20 , moze i sm57....
Najcesce se postavlja ispred otvora , moze cak da bude i u osi. Ugao podesavati po zelji i potrebi, naravno ,sto se vise bezi iz ose , zvuk je manje ostar Sax- Pre neki dan smo imali zanimljiv A/B/C/D test micova za sax Neuman u87, AKG c414b-uls, Senneiser md421 i AKGd112(on se tu nasao vise slucajno, jer smo snimali i kontrabas) Snimali smo u vise pozicija, i fora je sledeca. Kod sax-a, gornja polovina otvora (kod klapni) vise zraci levo(od sviraca), a donja ka desnoj strani. U zavisnosti sta se zeli dobiti vredi setati mic ,npr. u visini velikog otvora levo i desno. Nekako najtoplije zvuci kombinacija U87(cudo ![]() Mada, kada bi snimao onu plavu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
e pa to je to.. nemam sta posebno da dodam osim sto bih ja snimanja radio obavezno sa nekim kondenzatorcem (tlm103 verovatno) na nekoj udaljenosti oko 20-ak cm od otvora (sad zavisi, vrdao bi levo desno napred nazad u zavisnosti od sounda)...
+ link http://www.soundonsound.com/sos/jan9...s/brass778.htm poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Dakle, sad zasukati rukave i naprijed sa poslom.
Ima jedan problemcic : sam i sviram i snimam. :P Odlicno za skidanje kila : trci sim - trci tam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ja pored klarineta sviram i saksofone (sopran, alt, tenor) i moja ocekivanja u poglegu prenosenja zvuka najvise ispunjava AKG c419 (imam ih 3kom). To su mali clip-on kondenzatori, hiperc. karakteristike.
Imam jos i Sennheiser e-608 (dinamicki clip-on, bubreg), snimao sam sa njim trubu, rezultati su bili ODLICNI... Medutim, ukoliko je neko gledao neki od koncerata koje je radio Sting na DVD (npr. 11.septembra u Italiji), sa njim je svirao trubac koji se mislim zove Chriss Boti, on je koristio AMT mikrofon http://www.appliedmic.com/default.asp Njegov zvuk mi je jako dobar ![]() I jos nesto: dok sam svirao u USA, imao sam srece da se sretnem sa ljudima iz Blues Brothers benda iz duvacke sekcije, oni snimaju (takodje koriste i za zive nastupe) mikrofone SDsystems. Bio sam na par proba, verujte da je zvuk toliko veran da je to naprosto fascinantno Savetujem svim duvacima, ukoliko to sebi mogu da priuste... Evo link, ima i zvucne primere http://www.sdsystems.com/ Nadam se da je ovo malo rasvetlilo misteriju oko snimanja duvaca...
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]() ![]() ovo je npr. sistem za klarinet (sanjam ga vec neko vreme) ![]() Jbg, $682 ![]() Ili za sopran sax, $655 ![]()
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sempl Trube | Domestos | Audio Software | 7 | 13-09-2009 01:54 AM |
Snimanje trombona i trube | HeatMan | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 12-06-2008 10:14 AM |