|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Dobijam i jedan i drugi po fantasticnoj ceni, ali ne znam za koji da se opredelim...
Big mi je nekako lepsi, ali je jeftiniji, pa se pitam da li postoji razlog za to? Potreban mi je savet jako hitmo jer moram da javim coveku koji treba da mi donese. Hvala unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Cuo sam bolje kritike za SPL od ljudi koji ne vole SPL ali sam ga takodje video na fotkama iz studija sa bas skupom opremom . Za Big sam cuo da menja zvuk ...nagore...... ali ce ti Anita i ne znam ko ga jos ima reci posto ja nisam cuo ni jedan ni drugi
Licno bih uzeo SPL ...... ali odluci sam .... ne bih da imas moju slliku na zidu za gadjanje pikadom ![]() A zar nije big bas dosta jeftiniji ...... u svakom slucaju ako imas neke super cene uzmi oba ...... pa cemo se dogovoriti Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||||
Pro Member
|
![]()
evo nekih kritika
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ali opet kad pogledas big knob ..... mnogo je intuitivniji i zanimljiviji ..... nije ovako surobatan ( he he , koji izraz ..... ) kao SPL tacno znas gde ti je sta i sta hoces , a i daleko je ergonomskiji ........ verovatno ga je lepse videti na stolu ..... eeeeee mislim da ga Sandro ima ....
To je to .... ako ti sad nisam pomogao .... oooonnndaaaa stvaaarrnnnoo he he he Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ma meni je Big mnogo simpatican, a ako je iole kvalitetno napravljen, ne bi trebalo da bude nekih preteranih problema, posto on ne procesira zvuk, ipak onaj SPL vazi kao za "profi", ali mi je gadaan...
Mislim da cu da uzmem Big mada je razlika svega 75 evra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Pa sad, da te malo razocaram tacno je da Big malkice menja zvuk ali malkice ... Slusao sam kako zvuci direktno iz Motu-a i kako preko Big-a razlika ipak postoji ali nista strasno ... :P
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ton magistar
|
![]()
big knob je jaaako prakticna stvar i on mi je jedna od najdrazih investicija u zadnje vrime. nisan ga uporedjiva sa direktnim zvukom, ali je masu cistiji od behringera, kojega san koristi do sad.
i gramofon mos spojit na njega. 8)
![]() |
#8 |
ton magistar
|
![]()
evo bas san gleda straznju stranu od spl-a i ne vidim da ima vino podesavanje ulaza inputa ko sto ima knob.
dakle, svi knobovi inputi mogu radit na -10 i na +4db i pored svakega ima mali potenciometar (na straznjemu panelu) skojin se ufino stima gain. to je jaaako bitno kad se pribacuju sourcevi da su svi podjednake snage. 8) ne vidin ni da spl ima direct outs, sto je isto jako vazna stvar i inace ima manje mogucnosti routhinga nego knob.
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Zvuk je drugaciji sa mackijem! Svjetliji, cisci.... sve je gotovo isto kao ranije, ali je dobilo neku bistrinu, cistocu... Sto se toga tice.
Oggy... moj meil o knobu je otisao prerano... htjela sam jos dopisati.. zato je bio onakav - jednorecenicni, bez poante - unlike me.... da ne mislis sto mi bi.... ![]() Ma knob je presladak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Ne-profi varijanta knoba je onaj samson c a ipak Shot kaze da se iznenadio koliko je ok (osim same tehnicke izrade koja je traljava)!
Poslije pisem meil.... sad radim sve odjednom.... obavljam administracijske poslove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Big Knob ili Monitor Station? | akordeonista | Monitoring | 61 | 25-09-2008 09:47 AM |
MACKIE Big Knob (studio command system) | ANITA | Recenzije | 44 | 20-07-2008 12:18 PM |