|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
vredi li ici zastiti svoj rad u Sokoj-u ili ne ?
recimo, ostavim svoj rad na netu i (ne daj boze) neko se okoristi od toga. Koliko je nadlezna ta institucija i koliko izlazi u susret u tim slucajevima? |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ma, nije na odmet. Valjda pocnu i oni da funkcionisu kako treba.
Sto se tice zastite, najbolji sistem je sledeci: -Uradis stvar, narezes na CD, zapakujes i posaljes nekom prijatelju u instranstvo. Pecat na koverti najbolji je dokaz da je to tvoje i da je nastalo tada i tada. Ovo je takodje punosnazno i priznato na svjetskom nivou kao dokaz. Naravno, kovertu ne otvaras sve dok (daj boze) dodjes do suda(sa svjetskom zvijezdom-haha). eto |
![]() |
![]() |
#3 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() mada su nas na fakultetu ucili i da pri kreiranju *.wav filea (ili odgovarajuceg za Apple) stavis datum kreiranja, a pri svakoj kopiji datum modificiranja (created/modified) i prilikom sofverske zastite file-a, jedino ce original imati razlicite datume kreiranja i modificiranja.... svaka kopija ce imati ista ta 2 datuma. Datum je takodje jako oruzje u dokaznom postupku..... mada on predstavlja samo trenutak objave.... a ne trenutak kreacije...
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() Jos nije zazivjelo 100 %, ali ne sumnjam da je to vani svakodnevica. Cuo sam, a ne znam da li je tacno, da neki DJ vani treba platiti kaznu od oko 1.100.000 evra radi nekih piratskih radnji. Kazem, ne znam da li je istina, ali sam cuo. Dakle, prije pakovanja obavezno sa CD-om u koverat staviti licence operativnog sistema i softvera. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
A da odsviras i otpjevas pjesmu samo uz gitaru pa to snimis na CD, ili obicnu kasetu sto ce ti tu licenca windowsa?
#6 |
Member
|
![]()
Uh, ja bih voleo da mi neka poznata faca makne stvar. Bar bi ljudi u mom gradu znali da je moja, a ribe bi me obo?avale, jer bi najzad shvatile da je to ?to radim vrh, a ne neko ciguljanje bez veze!
![]() ![]() ![]() ?alim se, naravno! Jedan drugar je uradio stvar, a ja aran?man i izdata je za RTS, ali na omotu diska ni on ni ja ne postojimo. Sla?em se sa svima vama da pravda mora da postoji. I stvarno postoji... Lik iz mog kraja (u ?ivotu se muzikom nije bavio) je prodao auto i kupio klavijaturu. Sad on pu?ta fajlove i ne?to tamo peva... A kad me vidi na ulici ka?e: "Zdravo kolega"! Jooooj, ?uj kolega! ![]() Pozdrav! P.S. Vlado, koliko ?e? jo? gostovati na forumu? Mogao bi malo i svoj (na svom sajtu) da poseti?. ![]() ![]()
#7 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
Takodje, to za DJ-a je prica da je covek pustao muziku iz laptopa (mp3) a svu tu muziku (hiljade pesama) nije imao na CD-ima, vec ih je prosto piratizovao...tako da mi i nije zao coveka....ako vec zaradjuje pare od toga... |
||
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Otvoricu uskoro site studija pa cemo i tamo moci da caskamo(kad nisam na Rumskom).
Zastita?Samo glas i bilo sta ispod, klavir, gitara, bilo sta,.. DJ? Bez uvrede istima, kad se pomene ono:"ko svira veceras tu i tu?" to je za mene uvreda. Otprilike kao slikari i neko sad nabavio kopir aparat pa pusta slike u nekom muzeju. Bruka... Cijenim kad neko dobro bira muziku i zna da uveseli narod, pa isam sam prije 15 god. bio DJ, ali kad kaze svira ili pravi od pustanja ploca ludilo, upitam se koliko se smanjio prosjecan IQ kod mladih(uglavnom od gudre). Sviraj brate, pjevaj, komponuj, plesi, radi bilo sta , al ne foliraj nije dobro!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja sam svoj copyright REGISTRIRALA (copyright imamo od kad smo stvorili proizvod, ono o cemu ovdje pricamo je REGISTRACIJA copyright-a.. no, to su samo termini ionako) na 2 nacina: 1. poslala sama sebi kopiju cd-a u dobro zatvorenoj omotnici 2. registrirala kompozicije ovdje http://www.copyright.gov/register//, gdje sam takoder poslala cd (a ne note) sa svojim pjesmama. Na datoj, gore spomenutoj, stranici mogu se procitati svi detalji oko cijele price i KOJI copyright ustvari zelimo napraviti. Kako sam ja htjela zastiti svoje KOMPOZICIJE, onda je najmanje vazno koji sam software koristila da proizvedem ZVUK jer ZVUK nisam REGISTRIRALA vec NOTE (samo u audio obliku, a ne notnom zapisu). Znaci, samo po sebi mi ona gore logika otpada. Ako netko zeli registrirati ZVUK/SOUND... onda pretpostavljam da je nesto drugacije, ali to takoder treba provjeriti. Takoder, gornji link vrijedi kao copyright za vecinu svijeta, ali ne i za nase prostore... |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]()
hmmm... bas mi i niste nesto jasni...
recimo, zasto ne bih mogao da kazem da sam sve radio na nekom hd recorderu ??? Quote:
![]() |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zastita usiju | Danny Lou | Razno | 6 | 12-08-2009 05:10 PM |
Zastita imena band-a....? | OFF | Pravna Pitanja | 6 | 06-04-2008 02:23 PM |
Znanje o ra?unarima... Zastita ... | Shady | Computer Hardware | 0 | 28-10-2004 03:59 AM |