Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2014, 01:21 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Channelstrip-sta kupiti???

Imam varijantu da uzmem od preko tri channelstripa,ni jedan nisam imao prilike da cujem uzivo..sad ne zna za sta se odluciti..jer nemam priliku da ih probam,vec samo da mi donesu.
1. Universal audio La-610 mk1 (730e)
2.Focusrite isa430 producer pack mk1 made in england 650e
3. Spl channel one mk1 (500e)
Jos trazim to ili nesto slicno ovde kod nas da bih mogao da ga probam, ali izgleda da niko nema nista u ponudi..
E sad sa neta znam da uad ima karakter,isa430 je transparent..za taj spl ne znam..ali ne vezano za to,interesuje me vase misljenje,onih koji su koristili neko od njih.
Trba mi ta snimanje instrumenata, drvenih duvaca-kaval, saksofon, onda ac gitara i vokala

Last edited by Nemania; 24-04-2014 at 01:40 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 02:03 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Channelstrip-sta kupiti???

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
interesuje me vase misljenje,onih koji su koristili neko od njih
Nisam koristio nijedan od navedenih, koristio sam neke druge (dbx 376 skoro, a nekad davno Symetrix 528 itd...). Nemoj da kupuješ nijedan. Kupi preamp. Najbolji i najneutralniji koji možeš, za sve pare koje imaš. Ili, još bolje, kupi stereo preamp za sve pare. Moja dva dinara.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 24-04-2014 at 02:06 PM. Reason: stereo
awacs is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 03:12 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Studer 169 je dosta "ravan"... GA isto odličan za lovu.

La sam koristio...ostale isprobavao...

Ni?ta revolucionarno..jbmlg..preamp ko preamp...

Generalno, IMHO - preampi su "precenjeni" u smislu toga da im se pridaje mnogo veća pa?nja, kada se govori o komadu ili dva. Preampi (određena farba, ili neka od već "magičnih" osobina) imaju svoj su?tinski smisao tek na sumiranju.
Dakle 8-10 kanala pa na vi?e. Neko mo?e da zloupotrebi sledeće, da koristi to za račun sprdanja, ali evo, skoro sam zabadao jedan skuplji mikrofon u prdavi preamp nekog miksera i zatim u veoma skup i nadasve popularan preamp, rekiran, zaista izuzetno urađen i da mu supicu njegovu, u momentima sam debelo morao da se skoncentri?em koji je koji snimak, i skontao da je zaista previ?e 1000-2000 evra za takvu ekskurziju. X puta sam to primetio. Celokupan utisak se geometrijskom progresijom uvećava sa opadanjem cene preampa ispod 4 cifre.

P.S. - neću pominjati proizvođače, kontraproduktivno je i prilično neva?no.

Dakle - Da, imalo bi smisla 10 takvih kanala u nekoj sumi, pa da se eventualno čuje neka "skupoća" , ali ovako...Ulo?i u mikrofon! Ili kupi ne?to provereno i povoljno kao ?to sam i predlo?io na početku, jer ako nema? love, ne mora? ni da je baca?.

No... Ja tako kapiram stvari, ne ka?em da sam u pravu.

Dakle, moj savet je - Ulo?i u mikrofon!

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 03:20 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Ni?ta revolucionarno..jbmlg..preamp ko preamp...
Ahem... pročitaj jo? jednom naslov teme. Ili je channel strip u međuvremenu postao sinonim za preamp

Pozdrav,

Vasa
Old 24-04-2014, 04:28 PM   #5
telefon
Banned

Quote:
Imam varijantu da uzmem od preko tri channelstripa,ni jedan nisam imao prilike da cujem uzivo..sad ne zna za sta se odluciti..jer nemam priliku da ih probam,vec samo da mi donesu.
1. Universal audio La-610 mk1 (730e)
2.Focusrite isa430 producer pack mk1 made in england 650e
3. Spl channel one mk1 (500e)
Jos trazim to ili nesto slicno ovde kod nas da bih mogao da ga probam, ali izgleda da niko nema nista u ponudi..
E sad sa neta znam da uad ima karakter,isa430 je transparent..za taj spl ne znam..ali ne vezano za to,interesuje me vase misljenje,onih koji su koristili neko od njih.
Trba mi ta snimanje instrumenata, drvenih duvaca-kaval, saksofon, onda ac gitara i vokala
ako imas nesto love uzmi API 6-slot lunchbox i neki preamp koji ti pase..mislim da je dugorocno ovo najbolja investicija jer ti je kasnije sve povoljnije...
a od ovih gore La-610....730e super cijena!!!!

Last edited by telefon; 24-04-2014 at 04:35 PM.
telefon is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 04:55 PM   #6
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Imam vec dobar mikrofon..Imam jos uvek i varijantu Api lunch box 6mesta +2 gold age preampa+2 gold age eq ,sve za 800e..lik nece da razdvaja..Ali to mi je u principu mnogo para jer ne zelim golden age preampe..
Api,chandleri i sl..prvo sto su skupi, nema ih polovnih na trzistu za pristupacnu cenu..a nisu komercijale i zato ih ne bi kupovao,jer se kasnije kad pozelim jos bolji upgrate tesko mogu ili jos verovatnije ne mogu prodati, a i nisu fancy kao Uad . Naravno salim se za ovo drugo, mada i tu ima istine..Kad ti dodju klijenti koji se shatro razumeju u opremu..znaju za uad, a za melinniu, chandlere najverovatnije nisu ni culi..ima tu malo i psihologije

Last edited by Nemania; 24-04-2014 at 05:08 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 08:38 PM   #7
telefon
Banned

Quote:
Imam vec dobar mikrofon..Imam jos uvek i varijantu Api lunch box 6mesta +2 gold age preampa+2 gold age eq ,sve za 800e..lik nece da razdvaja..Ali to mi je u principu mnogo para jer ne zelim golden age preampe..
Api,chandleri i sl..prvo sto su skupi, nema ih polovnih na trzistu za pristupacnu cenu..a nisu komercijale i zato ih ne bi kupovao,jer se kasnije kad pozelim jos bolji upgrate tesko mogu ili jos verovatnije ne mogu prodati, a i nisu fancy kao Uad . Naravno salim se za ovo drugo, mada i tu ima istine..Kad ti dodju klijenti koji se shatro razumeju u opremu..znaju za uad, a za melinniu, chandlere najverovatnije nisu ni culi..ima tu malo i psihologije
uzmi taj Api lunch box...kad budes opet imo love uzmi api 512 novi dode oko 800 eura...prodaj te golden age..mislim ovo ti je dugorocno bolja investicija, ili uzmi taj uad sto je isto super investicija,mislim relativno povoljno..
to sto ti nebi api... neznam mislim da upgrade za api ne postoji. nista bolje nisu napravili

imas focusrite red isto za api 500 format oko 900 eura novi...

Last edited by telefon; 24-04-2014 at 08:43 PM.
telefon is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 09:50 PM   #8
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Api Lunchbox je najfleksibilnija opcija jer je nadogradivo-razgradiva.

Ali je isto tako mac sa 2 ostrice jer stalno imas mogucnosti (realno vise nego potrebe) da mijenjas (kupujes-prodajes module) install/uninstall Tako da se klonim te navlake jer i ovako imam sa cim da radim..

Sto se stripova koje si pomenuo tice, to ne mogu da odgovorim za tebe.. Tvoj ukus je licno tvoj.

Poz

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 25-04-2014, 01:34 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ahem... pročitaj još jednom naslov teme. Ili je channel strip u međuvremenu postao sinonim za preamp
Da se Bockie opet po ko zna koji put ne bi osetio prozvanim i uvređenim, da pojasnim šta sam hteo da kažem:

Čovek je tražio preporuku za channel strip. Ja, slično kao i Bockie, mislim da je jedan ko nijedan. Isto što sam davno pominjao u okviru one teme:

http://rumski.com/forum/showpost.php...05&postcount=8

i

http://rumski.com/forum/showpost.php...3&postcount=28

Za razliku od Bockiea, ne mislim da su svi preampi isti, a mislim da neko ko je spreman da izvadi pare za UA 610 verovatno ima para i za bolji preamp od Golden Age-a (koji je naravno ODLIČAN u odnosu na cenu). I da je bolje dati pare za dva preampa nego za jedan channel strip.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 25-04-2014 at 03:45 PM. Reason: slovne greške
awacs is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2014, 03:01 PM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Hvala čika Vaso, nisam se tako osetio, tako bude samo kada osetim da ne?to nije dobronamerno.
Sad vidim da sam pa?nju posvetio preampu, ali da, po(j)enta je bila upravo to, da se tek na većem broju kanala oseti ulo?en novac.
Naravno da nisu isti, neki su sa vi?e, neki sa manje karaktera, ali ka?em, imam utisak da se tome pridaje daleko veća pa?nja nego ?to su te razlike izra?ene i imaju uticaj na snimke.

?to se celog kanala tiče, IMHO - hardverska kompresija i/ili ekvalizacija zaista..."drugačije" rade i to vredi, naročito ako je neki skuplji i kvalitetniji uređaj u pitanju...

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules