|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Koji je po vama najbolji VST EQ?
Ima ih milion sličnih ali eto zanima me s kojim ste vi postigli uspje?an i solidan rezultat.. THANX... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
dobra tema
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da temi nije mesto u "Ostali muzički instrumenti i studijska oprema" s`obzirom da se radi o vst-u...
ili je neka greshka.. ? Koga zanima ova tema nekak svakako pogelda: TOP 10 najkori?tenijih pluginova http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38085 Nisam neki reper za ovakvu prichu, al da ne budem skroz u offtopicu... mogu samo da kazem da mi je fabfilter pro-Q (najkorisniji) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Makar smo u krivoj rubrici, moram nadodati da sam ja ugodno zadovoljan sa sem gore navedenim i sa DMG Equality ,te sa Sonalksisovim EQ-om ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Sorry, je malo sam oma?io rubriku, ako mogu moderatori premjestit u odgovarajuću? Thanx...
Ja sam zasad čačkao po wavesovim veq3, api i ssl eq-ima a dosad sam brljao samo po onim običnim od cubase-a Da li je itko koristio nebula vst? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
probaj Fabfilter Q. Ta firma ima isto mnogo drugih jako, jako dobrih stvari.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Fab Q...!
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
jel fabfilter pro q?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Da... ovde mozesh videti "kako izgleda":
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36578 @Eomsy Generalno gotivim sonalksisove vst-ove... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Tesko je reci koji su najbolji,jer se razliciti EQ-i koriste u razlicitim situacijama.Ja slabo koristim native EQ-e ali ce ti mozda moj nacin razmisljanja u odabiru pomoci da i ti odaberes svoje favorite.Uvek imam dezurni EQ za lo pass, hi pass, i uticanje na odredjene frenvencije bez da kolorisem traku ili radim nesto sa fazama u isto vreme.Za to koristim UAD-ov cambridge EQ.Prilicno je "transparentan",tj dodaje jako malo harmonika i vrlo lako sa njim radis bas ono sto si naumio.Kada hoces npr da ti vokal zvuci malo "cvrsce" u mixu,onda tu lezi neki neve-oliki 73-ka EQ,takodje i za tomove su dobri takvi.Kada hoces da preko celog mix-a dodas malo vintage farbe koja ce ga smeksati i da se usput poigras obrtanjem faze samo donjeg zvucnog spektra sa ciljem da dobijes "masniji" bas, onda je tu nezamenjiv Pultech jer ima mogucnost istovremenog pojacavanja i utisavanja jedne te iste frekvencije.Na poco-u imas jako zanimljiv DinamicEQ kojim na primer u isto vreme radis i equalizaciju i bezbolno uklanjas sibilante na vokalu.Farba Sonox-ovog EQ-a mi je npm super za cinele,u isto vreme odcecas sta vec hoces,istices visoke i dodajes harmonike koji tu uglavnom odlicno leze.Cela poenta je da razliciti EQ-i rade dobro na razlicitim mestima i dobro ce leci u odredjenoj situaciji.Bitno je da imas dobar monitoring kako bi sto jasnije cuo razlike izmedju gomile EQ-a,dobro ih upoznao i onda koristio tamo gde ti vec koji lezi.Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolji IR i algoritamski rev | Inovative_kg | Audio Software | 12 | 27-04-2011 12:32 PM |
I najbolji sekvencer je.... | milos | Audio Software | 98 | 21-06-2010 06:26 PM |
Najbolji mic za GR pre??? | choi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 03-12-2008 11:15 PM |
Najbolji izbor.. | Inovative_kg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 32 | 20-10-2007 05:28 PM |
Najbolji sekvencer | milos | Audio Software | 80 | 02-06-2005 11:39 PM |