Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-02-2009, 12:06 PM   #1
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Pokazite vase izdavacke ugovore

Nedavno sam imao zadovoljstvo da klijentu protumacim izdavacki ugovor, radi se o PGP, to me je podstaklo da mladjim clanovima foruma kroz diskusiju malo priblizimo temu, kako bi mogli da budu spremni kad zele da nesto objave. Iz vremena kad sam ja sklapao ugovore, moram priznati da je ovo nesto drugacije, jer se ugovor sklapa ne samo za izdanje diska vec i za ostale savremene medijume. Sledeci utisak jeste da iako drzavni izdavac, on je lepo dao ugovor mom klijentu da procita, razmisli pa tek onda da potpise (to je jako lepo i tome se nisam nadao), znaci to definitivno nije ugovor po pristupu-uzmi ili ostavi. Ja bih rado objavio taj ugovor ali ne mogu jer bi time prekrsio jednu odredbu koja govori o poslovnoj tajni, a i ne mogu da ga objavim jer se radi o klijentu koji je zatrzio profesionalni savet od mene. Elem nije znaci ni vazno o kome se radi, ali zelo bih da cujem vasa iskustva i to sa svim izdavacima recimo u bivsoj SFRJ, pa da vidimo gde smo u odnosu na svet. Inace ne znam da li znate ali veliki igrac Virgin je bankrotirao, cene diskova su drasticno pojeftinile u sred Londona.
Braca is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules