Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2007, 03:45 PM   #1
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Logic 5 za PC

Jel ostao neki LAP-ovac na forumu?
Secam se da su Kvu i Zmaj bili zestoke pristalice
Bio mi potreban dobar,brz i pregledan midi editor(Ableton mi je tu malo osiromasen a ne volem Steinberga ) za midi kompoziciju kao i pravljenje minimal/techno ritmova od semplova ubacenih u Battery pa sam pre nedelju dana instalirao LAP 5.5.1 a i eto cisto da naucim malo Logic ako jednog dana predjem na Mac
Trenutno cituckam Muska Lipman Logic 7 Power ali ako neko ima nesto za 5 verziju bio bih mu zahvalan
Da li ste sve naucili iz help-a ili....
milos is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2007, 04:01 PM   #2
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Logic 5 za PC

Ja radim na svemu,mora se,ali kod sebe jos uvek sve radim u LAP-u...i i dalje tvrdim da je u poredjenju sa svim drugim,za midi,TATA!!!Moj princip rada je takav da sav midi odradim u LAP-u a kasnije te trake nosim gde god zatreba na dosnimavanje...za audio je dosta nepraktican za rad (spor,editing los,...),mada nekad i audio snimam u njemu,ali midi...njam...
Nisam ucio ni iz kakve knjige niti sa dvd-a...ne znam ni sam,Logic ti je ko bicikl,nema tu sta (mada postoje i ljudi koji nikad ne nauce da ga voze) Ako ti treba pomoc ti reci sta te buni!Nisam ni ja nikad zalazio preterano u detalje (ima puno stvari u logicu koje nikada nisam koristio niti iko koga znam da koristi Logic).Poznajem ga onoliko koliko mi je potrebno,cak i mnogo vise od toga...ali sve u svemu je jako jednostavan i ako ti treba nesto za midi programing ne postoji bolje resenje...

Last edited by zmaj; 21-08-2007 at 04:04 PM.
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2007, 05:23 PM   #3
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ajd' onda za pocetak jedno lejmersko pitanje oko routinga
Recimo da u Colossusu nakrkam svih 8 slotova razlicitim instrumentima ,kako da napravim recimo 8 midi traka (bez instrumenata) i svaku routujem na odredjeni kanal/slot u Colossusu
Drugo,kako da routujem midi traku(zajedno sa instrumentom) tj izlaz sa VST-a u audio pa da to snimim i na neki nacin da postignem efekat "realtime freeza" kako bi malo rasteretio proc.
Kontam da se ovo radi u Environmentu i nadam se da je bezbolno kao u Abletonu
milos is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2007, 05:58 PM   #4
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Recimo da u Colossusu nakrkam svih 8 slotova razlicitim instrumentima ,kako da napravim recimo 8 midi traka (bez instrumenata) i svaku routujem na odredjeni kanal/slot u Colossusu
Koliko se sećam (ne palim logic već dugo), ne mo?e?. Kod 5-ice ti je varijanta jedan midi - jedan instrument, ima? podr?ku za vi?e izlaza i to je tada upravo bila sve?e dodana u petici pre nije moglo ni to.
Quote:
Drugo,kako da routujem midi traku(zajedno sa instrumentom) tj izlaz sa VST-a u audio pa da to snimim i na neki nacin da postignem efekat "realtime freeza" kako bi malo rasteretio proc.
Tako ?to uključi? bounce na master izlazu i pusti? traku solo da ide i najbukvalnije snimi? audio, pa ga uveze? nakon toga u aran?man.

Najiskrenije, ja sam bio VELIKI fan kako radi midi u logicu, ali u poredjenju sa ostalim novim verzijama sekvencera, stara petica je sad već poprilično ograničena. Ako nisi stari korisnik pa da si navikao da radi? u Logicu, nemoj sebe učiti da radi? u njemu, radije izaberi samo jedan novi program koji ti je glavni i uči u njemu shortcut-ove i bicje ti skoro jednako brz. Ja sam evo prvi mrzeo to kako rade Steinberg sekvenceri ali posle izvesnog vremena se navikne? i onda si skoro jednako brz, čak i u midiju.

Pozdrav!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2007, 08:47 PM   #5
paki
Banned

......

Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:15 AM.
paki is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2007, 09:55 PM   #6
tom
Senior Member

tom's Avatar

Napravi 8 kanala za isti Audioinstrument(Colossus).Taj Logic ne prepoznaje fizicki(vizuelno)odvojene midi kanale.Sve ih podesi na midi ch ALL(ovo nisam siguran).Iz kontrolera moras da sviras onaj kanal koji ti treba(1-16).Ja to podesim na P 90.

Ako si nesto vec uradio u midiju idi na Event list i tamo pod midi kanalom promijeni koji ti treba.Jednostavno on midi kanale cita kao integralni dio midi eventa.Krace,midi mora da je isprve odsviran u odredjenom kanalu ili ga promijenis kasnije.

Jbg,zakomplikova ga ja.

Ono drugo.Valjda mislis na rutovanje audija ia visekanalnih instr.
Ja ovako radim(mozda je trapavo - neka me neko ispravi ako ima lakse).
Napravim vise auxa pa ih onda pridruzujem audio kanalima kao neki input.To radi.

Neki instrumenti hoce da se pokazu kao visekanalni(Mach 5 npr.) a neki i ne(nazalost Kontakt,Drumazone,itd.)Nesto nisam siguran za Reaktor.
To je ozbiljna mana u odnosu na novije.

Za midi mislim da noviji sekvenceri i nisu nesto previse bitno donijeli.Mozda prdim ali meni ovaj Logic cak i bolje(mudastije) zvuci.

Imao sam neke manuale a ima i dosta tema posvecenih njemu na pocetku ovog podforuma(prije vise godina).Ja sam ih ovdje kompilirao:

http://www.sendspace.com/file/kloesh

Imam jos i engleski manual za 5-icu kao i manual za 3.5 na francuskom ali su mi preveliki za upload.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules