|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Jel ostao neki LAP-ovac na forumu?
Secam se da su Kvu i Zmaj bili zestoke pristalice ![]() ![]() Bio mi potreban dobar,brz i pregledan midi editor(Ableton mi je tu malo osiromasen a ne volem Steinberga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trenutno cituckam Muska Lipman Logic 7 Power ali ako neko ima nesto za 5 verziju bio bih mu zahvalan ![]() Da li ste sve naucili iz help-a ili.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja radim na svemu,mora se,ali kod sebe jos uvek sve radim u LAP-u...i i dalje tvrdim da je u poredjenju sa svim drugim,za midi,TATA!!!Moj princip rada je takav da sav midi odradim u LAP-u a kasnije te trake nosim gde god zatreba na dosnimavanje...za audio je dosta nepraktican za rad (spor,editing los,...),mada nekad i audio snimam u njemu,ali midi...njam...
Nisam ucio ni iz kakve knjige niti sa dvd-a...ne znam ni sam,Logic ti je ko bicikl,nema tu sta (mada postoje i ljudi koji nikad ne nauce da ga voze) ![]() Last edited by zmaj; 21-08-2007 at 04:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ajd' onda za pocetak jedno lejmersko pitanje oko routinga
![]() ![]() Recimo da u Colossusu nakrkam svih 8 slotova razlicitim instrumentima ,kako da napravim recimo 8 midi traka (bez instrumenata) i svaku routujem na odredjeni kanal/slot u Colossusu ![]() Drugo,kako da routujem midi traku(zajedno sa instrumentom) tj izlaz sa VST-a u audio pa da to snimim i na neki nacin da postignem efekat "realtime freeza" kako bi malo rasteretio proc. Kontam da se ovo radi u Environmentu i nadam se da je bezbolno kao u Abletonu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Najiskrenije, ja sam bio VELIKI fan kako radi midi u logicu, ali u poredjenju sa ostalim novim verzijama sekvencera, stara petica je sad već poprilično ograničena. Ako nisi stari korisnik pa da si navikao da radi? u Logicu, nemoj sebe učiti da radi? u njemu, radije izaberi samo jedan novi program koji ti je glavni i uči u njemu shortcut-ove i bicje ti skoro jednako brz. Ja sam evo prvi mrzeo to kako rade Steinberg sekvenceri ali posle izvesnog vremena se navikne? i onda si skoro jednako brz, čak i u midiju. Pozdrav!
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
......
Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:15 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Napravi 8 kanala za isti Audioinstrument(Colossus).Taj Logic ne prepoznaje fizicki(vizuelno)odvojene midi kanale.Sve ih podesi na midi ch ALL(ovo nisam siguran).Iz kontrolera moras da sviras onaj kanal koji ti treba(1-16).Ja to podesim na P 90.
Ako si nesto vec uradio u midiju idi na Event list i tamo pod midi kanalom promijeni koji ti treba.Jednostavno on midi kanale cita kao integralni dio midi eventa.Krace,midi mora da je isprve odsviran u odredjenom kanalu ili ga promijenis kasnije. Jbg,zakomplikova ga ja. Ono drugo.Valjda mislis na rutovanje audija ia visekanalnih instr. Ja ovako radim(mozda je trapavo - neka me neko ispravi ako ima lakse). Napravim vise auxa pa ih onda pridruzujem audio kanalima kao neki input.To radi. Neki instrumenti hoce da se pokazu kao visekanalni(Mach 5 npr.) a neki i ne(nazalost Kontakt,Drumazone,itd.)Nesto nisam siguran za Reaktor. To je ozbiljna mana u odnosu na novije. Za midi mislim da noviji sekvenceri i nisu nesto previse bitno donijeli.Mozda prdim ali meni ovaj Logic cak i bolje(mudastije) zvuci. Imao sam neke manuale a ima i dosta tema posvecenih njemu na pocetku ovog podforuma(prije vise godina).Ja sam ih ovdje kompilirao: http://www.sendspace.com/file/kloesh Imam jos i engleski manual za 5-icu kao i manual za 3.5 na francuskom ali su mi preveliki za upload.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 9 | Sasha Fishter | Audio Software | 12 | 12-06-2009 02:51 PM |
logic 5.51 | koki | Audio Software | 31 | 05-02-2009 10:57 PM |
Logic 5.5.1.+UAD 1 | paki | DSP forum | 24 | 29-05-2007 11:51 PM |