![]() |
Logic 5 za PC
Jel ostao neki LAP-ovac na forumu?
Secam se da su Kvu i Zmaj bili zestoke pristalice :D :) Bio mi potreban dobar,brz i pregledan midi editor(Ableton mi je tu malo osiromasen a ne volem Steinberga :) :D ) za midi kompoziciju kao i pravljenje minimal/techno ritmova od semplova ubacenih u Battery pa sam pre nedelju dana instalirao LAP 5.5.1 a i eto cisto da naucim malo Logic ako jednog dana predjem na Mac:( :banghead: :mrgreen: Trenutno cituckam Muska Lipman Logic 7 Power ali ako neko ima nesto za 5 verziju bio bih mu zahvalan :) Da li ste sve naucili iz help-a ili....:confused: |
Re: Logic 5 za PC
Ja radim na svemu,mora se,ali kod sebe jos uvek sve radim u LAP-u...i i dalje tvrdim da je u poredjenju sa svim drugim,za midi,TATA!!!Moj princip rada je takav da sav midi odradim u LAP-u a kasnije te trake nosim gde god zatreba na dosnimavanje...za audio je dosta nepraktican za rad (spor,editing los,...),mada nekad i audio snimam u njemu,ali midi...njam...
Nisam ucio ni iz kakve knjige niti sa dvd-a...ne znam ni sam,Logic ti je ko bicikl,nema tu sta (mada postoje i ljudi koji nikad ne nauce da ga voze):rotfl: Ako ti treba pomoc ti reci sta te buni!Nisam ni ja nikad zalazio preterano u detalje (ima puno stvari u logicu koje nikada nisam koristio niti iko koga znam da koristi Logic).Poznajem ga onoliko koliko mi je potrebno,cak i mnogo vise od toga...ali sve u svemu je jako jednostavan i ako ti treba nesto za midi programing ne postoji bolje resenje... |
Ajd' onda za pocetak jedno lejmersko pitanje oko routinga :D :)
Recimo da u Colossusu nakrkam svih 8 slotova razlicitim instrumentima ,kako da napravim recimo 8 midi traka (bez instrumenata) i svaku routujem na odredjeni kanal/slot u Colossusu:confused: Drugo,kako da routujem midi traku(zajedno sa instrumentom) tj izlaz sa VST-a u audio pa da to snimim i na neki nacin da postignem efekat "realtime freeza" kako bi malo rasteretio proc. Kontam da se ovo radi u Environmentu i nadam se da je bezbolno kao u Abletonu:D |
Quote:
Quote:
Najiskrenije, ja sam bio VELIKI fan kako radi midi u logicu, ali u poredjenju sa ostalim novim verzijama sekvencera, stara petica je sad već poprilično ograničena. Ako nisi stari korisnik pa da si navikao da radi? u Logicu, nemoj sebe učiti da radi? u njemu, radije izaberi samo jedan novi program koji ti je glavni i uči u njemu shortcut-ove i bicje ti skoro jednako brz. Ja sam evo prvi mrzeo to kako rade Steinberg sekvenceri ali posle izvesnog vremena se navikne? i onda si skoro jednako brz, čak i u midiju. Pozdrav! |
......
|
Napravi 8 kanala za isti Audioinstrument(Colossus).Taj Logic ne prepoznaje fizicki(vizuelno)odvojene midi kanale.Sve ih podesi na midi ch ALL(ovo nisam siguran).Iz kontrolera moras da sviras onaj kanal koji ti treba(1-16).Ja to podesim na P 90.
Ako si nesto vec uradio u midiju idi na Event list i tamo pod midi kanalom promijeni koji ti treba.Jednostavno on midi kanale cita kao integralni dio midi eventa.Krace,midi mora da je isprve odsviran u odredjenom kanalu ili ga promijenis kasnije. Jbg,zakomplikova ga ja. Ono drugo.Valjda mislis na rutovanje audija ia visekanalnih instr. Ja ovako radim(mozda je trapavo - neka me neko ispravi ako ima lakse). Napravim vise auxa pa ih onda pridruzujem audio kanalima kao neki input.To radi. Neki instrumenti hoce da se pokazu kao visekanalni(Mach 5 npr.) a neki i ne(nazalost Kontakt,Drumazone,itd.)Nesto nisam siguran za Reaktor. To je ozbiljna mana u odnosu na novije. Za midi mislim da noviji sekvenceri i nisu nesto previse bitno donijeli.Mozda prdim ali meni ovaj Logic cak i bolje(mudastije) zvuci. Imao sam neke manuale a ima i dosta tema posvecenih njemu na pocetku ovog podforuma(prije vise godina).Ja sam ih ovdje kompilirao: http://www.sendspace.com/file/kloesh Imam jos i engleski manual za 5-icu kao i manual za 3.5 na francuskom ali su mi preveliki za upload. |
Hvala ti Tom,sutra cu da probam ovo :)
Koji manual imas za 5-icu ?Ja sam skinuo neki dodatak (addendum) od 30-ak mbytea ali mislim da je originalan manual za verziju 3 . |
Moracu da ispravim kolege "Dushan_S"-a i "tom"-a...
"Dushan_S" nije u pravu (mada, rekao je da nije dugo koristio Logic;) ), to sto zelis da izvedes je veoma jednostavno... "tom"-ovo resenje je suvise komplikovano (ili samo tako zvuci)... Dakle, otvoris Colossus i u "Audio environment"-u, u "Parametar box"-u (gore levo) za taj audio object stavis "MIDI cha -> ALL"... Zatim, u istom environment-u, iz program menija (izmedju "Options" i "View") odaberes "New -> Instrument"... pojavice ti se ikonica (kao mala klavijatura)... U "Parametar box"-u za TAJ instrument odaberes "MIDI cha -> 1" i das mu ime, npr. "Colossus 1"...Na toj ikonici (sa desne strane) imas trouglic (koji sluzi za virtuelno povezivanje objekata u environment-u).Povuci misem sa gornjeg trouglica na Audio Instrument gde ti je ucitan Colossus...virtuelnim kablom ces, tako, povezati ta dva objekta i dobiti pitanje "Cable and Channel Port is set! Do you want to remove the channels port setting?" sa opcijama "Cancel", "No" i "Remove" ... odaberi "Remove" . Tako si napravio objekat kojim kontrolises PRVI midi kanal iz Colossus-a...Celu ovu semu ponovis od "...odaberes "New -> Instrument"... " naravno, menjas im midi kanale ... Javi ako negde zapne - da pomazemo... |
Svaka čast, vidi? ovo nisam znao :) Moram priznati da je meni enviroment uvek predstavljao nu?no zlo pa sam spajao i prespajao samo kad moram! (srećom vi?e i ne moram da to radim! :p )
|
Hvala ti puno Ogi,zaista je bilo bezbolno....:) :da:
Od koje verzije si ti na Logic-u? Evo screenshot kako treba da izgleda ako nekom treba: http://img250.imageshack.us/img250/1...ussetupyy7.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 09:13 PM. |