|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Glup naslov ali nemam vremena da smisljam bolji...
Imam Event project studio PS 8 aktivne monitore ( vec 3 godine ) i rade ok , nego mi nije jasno sledece: kad ih uklucujem i i skljucujem , cuje se ( nekad jaci nekad slabiji ) "klik" . Ponekad je toliko jak ( taj klik ) , narocito pri iskljucivanju, da mislim da ce da mi razvali zvucnik. Posto sam isto cuo kod ortaka na mackie HR824 mislio sam da to tako ide kod aktivnih monitora ali sad me stvarno plasi. Ponekad "pukne" vrlo jako i posle se cuje shum koji se polako utisa . Neznam u cemu je stvar i ne bih bas voleo da mi riknu zbog neke gluposti koju sam prevideo. Da napomenem , da pri ukljucivanju i iskljucivanju volume kontrolu na zvucnoj ( lexicon Omega ) drzim na nuli ( smanjeno do kraja ). Ima li jos neko slican problem ili ideju sta se desava ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
meni to lici na praznjenje elektrolita....odnesi kod majstora da vidi da se nisu osusili |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Imam Hr 824 .... ponekad pri jakim volumenima kad iskljucim se cuje slican zvuk ali ni priiiblizno pucanju ....vrlo je tih i jedva cujan , ali u 99 % slucajeva se nista ne cuje , a pri ukljucivanju se nikad nista ne cuje ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
meni se na 824 puckanje čuje samo kad resetujem ili gasim. Čak ih više ne gasim na dugmad nego sam ih vezao na jedan produžni kabl koji gasim na dugme.. i ništa pod milim bogom se ne čuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Moze se to izbeci pogodnom konstrukcijom pojacala u monitorima (rele odspoji zvucnike, dok se prelazni procesi u pojacalu ne zavrse, bilo to ukljucivanje ili iskljucivanje) Jedno od mozda mogucih resenja za smanjenje tih problema (doduse neprakticno) je da utisas gain na samim monitorima pre gasenja... sto opet ne mora da znaci da ce ti raditi posao, jer zavisi (opet) od konstrukcije pojacala unutra i njegovog napajanja... a i ti potovi pozadi ce se habati (obicno nisu neki kvalitetniji). Ako su ti se monitori tako oduvek ponasali, i kada su bili novi, onda je najverovatnije do konstrukcije samih monitora (usteda proizvodjaca!?) Da li ce to zvucnici izdrzati... to ti niko ne moze reci. Jedno od resenja moze biti i da ih ne palis/gasis previse cesto pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Znaci normalno to ne bi trebalo da se cuje.
I da , oduvek su se tako gasili , nekad sa jacom "pucnjavom" a nekad slabijom. Pa onda nista, posto oni i dalje lepo rade , koristicu ih dok ne vrisnu a onda ... neki drugi monitori... A da li bi bilo bolje da ih nikad ne gasim ? Da li bi im tako produzio zivot ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali ako ti se preterano ne greju mozda nije lose resenje (mada obicno samo sprave koje su dovoljno pedantno napravljene da ne "pucaju", mogu raditi godinama da se ne gase... na to mislim... kada sam "rezervisan") Definitivno, za svaku spravu koja radi na struju je ukljucenje ili iskljucenje shok... koji treba izdrzati... tako da ispravno razmisljas, ali ne smem da ti to savetujem, jer ne znam koliko su realno jos STEDELI proizvodjaci u tvom slucaju... Imaj u vidu da je "trik" koji najvise vole montaza hladnjaka na mestu "usta" bass reflex cevi, i time smanjivanje velicine hladnjaka zbog "protoka" vazduha... sto je mozda i ok (ajde da ne "lajem" preko mere!), ali sta cemo ako zvucnik ne svira ili mu neko (pride) zapusi bass reflex cev (mnogi se tako "spasavaju" neartikulisanog bassa u sobi)... Odluci sam. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Hm. A ja imam takoder čudan problem koji ne znam detektirati. Znači, prvo moram upaliti Big knoba i onda monitore i sve je u redu. Ali kad upalim klavijaturu nakon toga - baš jako "pukne" u monitorima!!!! O čemu se tu radi!?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Upalite prvo sve sto imate, pa onda na kraju monitore
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako iole postoji neki soft-start (retkost ovih dana ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |