| 
 | |||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  27-09-2005, 01:44 AM | #1 | 
| Mason Join Date: May 2003 Location: Otkude Ni?, Serbia 
				 |  Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000 

Ovako... Uploadowao sam dva wav fajla... Oba su 44.1kHz 24 bit-a. Oba prachenceta su brzinski snimljena Fender Jazz Bass-om Special, ali sa zicama kojima cu uskoro davati dvogodisnji pomen  Razlika je u tome sto je jedna varijanta snimljena preko RME ADI2, a druga preko Behringer ADA8000... Za sada necu reci koja je cime snimljena  Mozda ima onih koji ce pokusati da pogode  Dakle sve je isto podeseno... Cubase, oba uredjaja na -10, u oba slucaja bez upotrebe Bass glave, direktno u konvertor, cak je i ruka bila na istom mestu na telu gitare... Hteo sam da snimim jos dve... jednu preko Pulsarovog AD, a drugu preko Luninog AD, ali me mrzelo da se saginjem i petljam iza racunara...  To cemo drugi put... Uostalom, preslusajte i prokomentarisite razliku...ona, naravno, postoji... 
				__________________ http://www.facebook.com/idekius | 
|   |   | 
|  27-09-2005, 01:57 AM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Jan 2005 Location: Split 
				 |  Re: Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000 

hm, meni ovo ne zvuci zdravo, cujem nekakve artefakte i u jednom i u drugom fajlu u visokotonskom podrucju.   takodjer u prvom fajlu je primjetnije neko pucketanje? trebao si malo vise snimiti  ali ovako "ofrlje"...necu pogadjat koji je koji, samo cu reci sto mi bolje zvuci. prvi fajl je tanji i razgovjetniji...ali je drugi topliji i mrvicu mi lipse zvuci. ako mene pitas, ovo bi mogla bit snimka sa istog uredjaja, samo si pomakao desnu ruku za 1 cm  no, ne svidjaju mi se oni artefakti nimalo :/ 
				__________________ -- De?urni mrgud | 
|   |   | 
|  27-09-2005, 02:08 AM | #3 | 

joj budale, slusam na integriranoj zvucnoj i onda se zalim na artefakte     na emu-u je sve ok  moja prognoza: fajl 1 RME fajl 2 Behringer 
				__________________ -- De?urni mrgud | 
|   |   | 
|  27-09-2005, 02:11 AM | #4 | 
| Mason Join Date: May 2003 Location: Otkude Ni?, Serbia 

Dobro, mozda sam mogao to lepse da usnimim, ali mislim da se razlika cuje... Ono puckanje u drugom fajlu je pljaskanje rukom o zicu... Ali ovde se ne radi o kvalitetu bass-a, vec cisto o AD razlici... Neces valjda da to snimim kroz preamp (ili bass glavu), sa novim zicama  , da to kompresujem i uradim ekvalizaciju? Dakle ovo su ti cisto brzinski fajlovi direktno u konvertor... 
				__________________ http://www.facebook.com/idekius | 
|   |   | 
|  27-09-2005, 02:26 AM | #5 | |
				 |  Re: Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000 Quote: 
  EMU je to lijepo odsvirao  dao sam svoju prognozu, sad cekam rezultat...kao i ADA8000 koji je narucen   
				__________________ -- De?urni mrgud | |
|   |   | 
|  27-09-2005, 08:44 AM | #6 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: May 2003 Location: SO 

Prvi fajl je kvalitetniji i to se odmah cuje. Dobro zvuci taj bas. Tema je nesto kao Stratus - Billy Cobham.
		 | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| pitanje... kartica + ada8000 | voomighty | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 20-01-2009 01:40 AM | 
| ff800, 1820m, ada8000, wc i... | zvincic | Computer Hardware | 3 | 28-12-2006 10:16 PM | 
| Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 11:10 AM |