|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Znači ovako dosad sam uglavnom mixao vokal na gotov wav stereo beat i da vokal sjedne koristio sam fab filter pa bi u midu nasao mjesta ili u zadnje vrime koristim od izotop nectar 3 unmasking vokal opciju i to odlično radi e sad imam 9 stem ova s instrumentima bubnjevi,elektricna gitara,akusticna gitara ,chor,klavir ,violina ,synt ,synt2 i zanima me dali treba uopće radit mjesto za vokal i na kojem instrumentu ,malo me to buni a nema po you tubu nista o tome .ako se kome da objasnit taj dio.
Last edited by MusicMen; 05-06-2020 at 10:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Niko?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Uvijek mi je bilo zanimljivo vidit na nekom forumu da neko postavi neko pitanje i niko ne odgovara i onda se pitaš šta je neko krivo napravio
![]() Dali je trebao napraviti uvod od 10 recenica u kojima se ispricava sto ne kapira al da ne kapira nebi postavio pitanje hmm a mozda je trebao na kraju napisat unaprijed hvala jer je ipak ka novi pa da pokaze respekt neki al jbga čovijek je opušten i ne piše molbu za posao pa ni to ne kuzim ili mu je jednostavno glupo pitanje al pitanje ne moze bit glupo samo odgovori pa ni to ne kuzim al jbga. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Cao pa moj ti je savet probaj da napravis kopiju tog vokala i da se poigras sa tim u smislu drugacija eqvalizacija mozda cak i revb ukljuciti u celu pricu.Mozda uraditi reverse revb na pojedinim delovima tih vokala,ja napamet pisem zato sto nisam siguran koji je zanr muzike u pitanju.Postoji i varijanta poduplavanja vokala ako previse zvuci tanko.E sad cim ti radis unmasking zelis nesto da izbacis iz tog vokala.Ako je bas bitan vokal a imas problema sa pozadinom koja se cuje u pozadini skini Sonyspectral pa izdvoji samo vokal.Probaj da uradis par verzija te numere mozda zbog tempa ili bita vokal zvuci malo u odnosu na sve ostalo.Znaci probaj drugaciji aranzman i znaj sjeban zapis vokala ti nece popraviti nikakav izotop,prema tome ako je moguce snimi ga ponovo(ako ima uslova).Nadam se da sam bio makar od male pomoci i nemoj se ljutiti sto niko ne odgovara na pitanje odmah,ova korona ako nastavi ovako stvarno nece imati nikoga da ti odgovori.Jos nesto ovaj forum ti moze ponuditi dosta bolji odgovor od moga saveta samo ako se upustis u prelistavanje tema VERUJ MI NA REC.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
nazalost
![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Mozda je pa da ne kazem mrtav ali arhiva je tu mnostvo korisnih stvari.Kada bih sve teme razvukli i pretvorili u metre stigli bi do Tokija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Mozda bi malo aktivnije bilo da postoji jedan topic pa bude kao opsta diskusija (o mixanju, tehnici, opremi itd) nego ovako...lepse bi bilo nego ona fb grupa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
..ma nije u tome fora vec u tome da nas je vecina ostarila ilti omatorila!
![]() Mladi nazalost ..malo su leni da pretražuju (kao nekad i mi) pa postave pitanje a mi lenèuge (teško se odvojit od boce pive) to ne registrujemo. ![]() ..Ovak za vocal ti je NAJ bitnije pravi vokalista..ili barem pravi..: 1. ton, zvuk ili boja vokala (ako je mutan neupeèatljiv O bodova) 2. dinamika vokala ( compress ili neki dodaci unište ono bitno) Kad imaš ta dva odnosa (uz neko znanje pjevanja..vibra, zavijanje itd) onda se isplati sa ostalim dodacima "ukrašavati" glas..i naravno s tehnikom snimanja. Imaš savjete na forumu duplo snimanje pa razbacati L/R..pa caki i trojna snimka L/S/R pa se dobije neka prisutnost i upeèatljivost vokala! Probaj stvarno malo pretražiti naš forum imaš jako..jako dobrih savjeta a i jako loših. Postoji jedan mladi pjevaè iz Cro koji visoko kotira na listama ali za mene i još neke je jeza kad doðe do "i". Taj njegov "i" je toliko iritantan da dobiješ zapletaj creva kad ga slušaš. A zašto? Jer mladi (po meni) ni malo nedaju vremena da to riješe... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sirina vokala | StevicaNish | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 03-09-2014 01:59 PM |
Produkcija vokala - SOS | alfom | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 19-11-2013 09:06 PM |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Glazba sa ili bez vokala | Midi | Razno | 0 | 28-02-2010 12:12 AM |
Usnimavanje vokala | Harry | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 14-07-2008 12:44 PM |