E, poslusao sam danas opet svoj master,nisam namerno hteo da ga slusam dva dana da bih dobio na objektivnosti. Slozicu se sa svima, malo sam preterao sa visokima.. :oops: I zahvaljujem se svima na komentarima!!

Malo sam ga doterao,naravno ublazio visoke ali generalno ostalo je vrlo slicno! Poslao sam ga opet na
rumski2005@yahoo.com , pa ako neko zeli....da komentarise, bice mi drago
Generalno se slazem sa Gainfrancom sto se RnB zvuka tice... Malo ostriji i kick in the face

..
Poslusao sam i ostale mastere, pa evo mog skromnog misljenja:
Eon: Celokupna frekventna slika prvog mastera mi se vise svidela, u novom si malo vise izrazio srednje (nebih da ciljam frekvencije

), manje ima visokih i malo si ga vise "napumpao" ali jos uvek malo..
Sumanut: Ako sam ja lud na visokima, onda je sumanut slepi mis

Zvuci mi kao da si ga progurao kroz neki klasican EQ preset na muzickoj liniji.. fali mi visih srednjih. ...piskavo
SandRob: Maglu cujem i ja...po mom ukusu fali visokih. E! Ali, bitnija stvar od cele EQ slike (jel, to svako moze malo i kuci po svom ukusu da doradi) je sto si izgubio na dinamici. I strofa i refren su u istom "nivou".. Kao da ti snimak "nedise".. Kod ostalih nisam primetio taj problem.. Tvoj master mi najvise lici na Eonov prvi master (u celini), samo sto nepucketa. I, jedini si napravio FadeOut
A kod vecine snimaka (za sada svi osim Gainfranca) mislim da nisu dovoljno "napumpani"...ako uzimamo u obzir komercijalne svrhe i ovaj stil muzike.. Mislim da je bas (ne bass - bash!

) u tome i celo umece, napraviti dobar balans EQ i napumpati snimak tako da ti se neizmeni EQ slika.. Jer sto ga vise pumpas, unosis vise izoblicenja i menja se i celojupna boja..
SandRob:
Quote:
to bi funkcioniralo u clubu, ali na radiju i tv bi te satrali njihovi multibandovi na izlazu.
|
Zanimljiva predpostavka,treba uzimati u obzir i TV i radio ali do satiranja dolazi u svakom slucaju... Svakako moras da ga "sabijas" zbog male dinamike u radiu i TV, tako da to nebih uzimao za najbitniju stvar.. A drugo, sto zvucnici u TVu podnesu bas dosta "izoblicenja" a da gledaocu (pa cak i meni) zvuci solidno..
SandRob, jel imas iskustva sa TV i radiom? Ako da, zanima me kako masterujes itd...jos neke stvari, ali to je mozda za drugu temu...