Thread: Apogee Mini ME
View Single Post
Old 26-12-2004, 12:29 PM   #23
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Ne znam sta podrazumevas pod provokacijom, ali opaska je sigurno bila. Ne dovodim u pitanje kompetentnost coveka, cak sam ga i sam pitao za savet, ali za opremu koju je napisao, ne treba ti savet vec pare. Lako je biti pametan za 6000 Evra (ne odnosi se konkretno na Clusterchorda), ali se ovde pricalo o mnogo manjem budzetu gde zaista moras da dobro razmislis kada dajes pare. Kod 87-ice je stvar jasna kao i kod Ferarija. Mada Millenia.... Bolje uzmi Manley (ovo je sala)
zajebajes

nije to bas tako. ja isto dvojin sto uzet.
ako bi uze u87 i stt-1, virujen da bi rijesi lead vokal i vecinu mono snimanja za cili zivot.
za snimanje neke akustare i sl. mozda bi trebalo imat i jedan kondezatorski mic sa malon benbranon (recimo akg c451), a nebi bilo zgorega uz njega imat i jedan c414 ili koristit u87, ali onda za njega trebas jos jedan preamp?! ok, ja bi tu iskoristi 5051.
ali sto je sa stereo tehnikama di se koristi mached par (overheads, zbor, klapa i sl.)?!
tu bi znaci trebalo imat jos dva identicna kondezatorska mikrofona i obavezno stereo preamp i optimalno stereo comp/limiter.
dakle, nije se lako odlucit.

kako sad stoju stvari, meni se cini da bi meni najbolje bilo za pocetak uzet AD2022, u87 i ako bude love akg c451, a onda bi uze neki diskretni stereo comp ili 2 rnc-a (ne znan ima li rnc u stereo verziji?!) a onda, u nekoj daljoj buducnosti (kad bude love), jedan mached par akg c414.
cica-mica - gotova prica.