View Single Post
Old 17-08-2004, 01:51 AM   #2
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

O zanimljivo ovo s trokutom.... meni je ustvari slucajno ispalo tako da sam ja malo blize zvucnicima i svida mi se zvuk (prostornost odnosno raspored slike kakvu prije nisam cula).

Pod difuzorima sam mislila na piramidalnu spuzvu koja radi svoje strukture razbija--- Ona nije gusta niti cvrst poput regenerat spuzve koja je cisti apsorber.

Alene.. da, ovo je cisto inzinjerski posao i zamoran i tesko je stvari uciniti savrsenima. Moj suprug je dipl-ing-elektrotehnike pa smo prokopali puno i po njegovim starim knjigama s faksa i konzultirali se naokolo i otprilike uvijek dosli do otprilike istih zakljucaka. To je otprilike to kako smo napravili.
Jos uviijek ostaje najbitnije, a to je puno slusanja "uzorne" glazbe i uvijek usporedivati mix.. i to je to. Meni je sad predivno raditi u toj sobi i stvarno se nevjerojatno dobro cuje svaki detaljcic. Sad stvarno ne znam da li smo napravili dobar posao sa svim frekevcijama (ustvari sigurno nismo...).. ali poradit cemo i na tome s vremenom ako bude potrebe.

Aha, ustvari sam se bojala da ce biti problema s basevima (posebno radi mojih monitora alesis m1 mk2) koji inace daju too much basa. Iznenadih se ugodno!! Isplatilo se za****vat sa postavljanjem gipsanih ploca u kuteve. A jos kad premjestim svoj klavir (masa, masa upija baseve)..... i voila!

A i moj ljubicast tepih (mekan poput pjeska) utjece na najvise frekvencije.. izvrsno .

Ime studija jos necu otkriti ali samo vam mogu reci da trenutno tu sobu zovemo Raj. Anita, gdje ides? "U Raj..."
ANITA is offline   Reply With Quote