Quote:
bas bih voleo da mi objasnis kako koristis delay compensator na sendu ??!!
|
jednostavno! na master grupu od cubasea stavim delay compesator, a uadov send efekt posaljem u bus.
Quote:
Sto se tice toga da je na 4ms necujno, mogu da prihvatim za reverb (smanjis 4ms predelay, nista strasno), ali pojavljuju se fazni problemi kada koristis recimo chorus ili delay efekte na sendu.
|
uadove delaye i modulacijske efekte uopce ne koristim, cak vise (otkad sam otkrio
spinaudio roomverb m2) ne koristim ni njegov reverb.
medjutim, fazni problemi i mono-nekompaktibilnost se mogu javit uvik. narocito kod snimanja sa vise mikrofona, pa cak i kod snimanja sa provjerenim stereo tehnikama. korelator cesto poludi i kad se koristi neki "normalni" vst reverb (
wave arts - masterverb), delay ili modulacijski efekt. naravno da o tome vodim racuna.
Quote:
Jos nesto: posto pretpostavljam da i dalje imas Pulsara, siguran sam da ne mozes da poteras ijedan iole ozbiljniji projekat (preko 50 audio kanala, sa efektima u cubase-u i pulsaru, softverskim semplerom i nekim vst instrumentom), a da ne dobijes krckanje i puckanje. 4ms mozes da koristis samo ako furas slabije projekte, naravno.
|
he, he! greska!!!
neki dan sam dobio remixirat jednu stvar od seida memica vajte. dobio sam 26 stereo traka, na koje sam ja jos snimio 5 kanala klape.
dakle 26x2+5=57 kanala.
pjesmu sam smiksa kombinirajuci native, uad i pulsarove efekte (nisam koristio nijedan vst instrument) na 4ms latencije. bas me zanimalo pa sam spustio latenciju na 3ms - samo je malo cpu skocio i malo vise plesao ali je i dalje sve sviralo bez problema.
napominjem da nisam koristio
audio export (rendering), nego sam cijelu stvar (realtime) snimio u wavelab.
Quote:
Uzgred, sto se tice koriscenja vst 32: uzmi jedan projekat od 20-tak audio kanala, pusti ga u vst 32 a posle ga pusti u sx-u. Razlika je drasticna (pogodi sta bolje zvuci?)!
|
vjerujem ti - svi tako kazu.
kad sam prvi put otvorio sx bio sam odusevljen poboljsanjima u audio domeni. medjutim, kad sam poceo ozbiljnije radit u njemu shvatio sam da to (jos uvijek) nije alat za mene.
nabrojit cu samo nekoliko stvari koje me izludjuju:
- drum mapa: nema stupca delay, nema 4 promjenjiva velocity, mijenjaje outnote (kad trazis zvuk) se ne cuje automatski...
- logical editor je "un-logic" uzasan je, bljah!! (btw: na atariju je meni bio najdrazi)
- kursori su mi uzasni (ali na to bi se priviknu) - organizirani su ko traka, tako da nisu uvijek na vrhu i nisu uvijek vidljivi, vrlo su nezgodni za koristenje kad se nalazis u nekom editoru...
- automatizacija za razliku od kursora, nije organizirana ko traka, pa se nemoze kopirat zajedno sa ostalim partama. mene to izludjuje kad radim jingleove. namucim se da nesto automatiziram, a onda to nemogu kopirat kad hocu snimt jingle u vise verzija.
- audio editor mu je izvrstan, ali ja bih volio i mogucnost integracije vanjskog editora (wavelab).
ma, ima toga jos, ali sad se nemogu svega sjetit.
znam da samo odgadjam neminovno, ali su u pitanju veliki kompromisi za mene.
Quote:
U pravu si za Sir, jos uvek ne podrzava 24 bit fajlove, svaki dan ocekujemo novu verziju koja ce to promeniti.
|
mozda je samplitude rjesenje?! kazu da je njegov convolution reverb "kraj svita"?! isto kazu za njegov engine?!
hm, ali i njegov midi jos uvik zaostaje za vst32.
pozdrav