Evo ovako.........
Da kazem nesto i ja po ovom pitanju....
Ljudi moji dragi tehnologija je oisla koliko je otisla a otici ce i dalje sve dok jednog se jednog dana ne rodi mali Ajnstajn 2 koji ce sve promeniti i sve ce krenuti u drugom toku....
Inace DSP kartice nisu namenjene samo Sofwareskom procesiranju zvuka nego ljudi naprave karticu sa mali milion kombinacija.
Uzimam Pulsar za primer a slicni su i Timeworks i Digidesign.Postoji software koji predstavlja emulaciju studija i koji je odlican ali vi kroz njega mozete da odradite sta god zelite.Znaci sto Diviner kaze imate citav studio u jednom koraku.
Postoji mogucnost TipleDat-a,Asio 24Bitni....kartica otvorenog tipa koja se spaja sa ostalim delovima studija i koja moze da doprinese itekako produkcijskom napretku.
Velicina DSP-a je u njegovoj fleksibilnosti koju nemate ako imate samo VST ili Dxi....dobijate karticu koja ima mali milion izlaza na sebi i otvarate mogucnost dalje kupovine ili DSP-a ili nekog hardverskog modula ili semplera ili effecta.......
Nikako se ne moze reci da je DSP paralelan VST-u jer ne bi se ljudi za dzabe trudili da naprave i uloze toliko novca kako bi neko rekao"ej.....ovo ja imam na svom kompu".
Ipak neko ko se posveti jednoj tehnologiji mora da urodi plodom svoga truda.
Digidesign je inace sistem kartica i rackova koji je odradjen itekako kvalitetno i koji se nipocemu ne moze porediti sa VST-om jer otvara bezbroj mogucnosti ulaganja u studio i takodje kvalitetnog rada.Zato mu je cena tolika.....
Nadam se da me niste pogresno razumeli samo sam hteo da kazem da vazi ona stara KOLIKO NOVCA TOLIKO MUZIKE