View Single Post
Old 08-10-2017, 06:40 PM   #54
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Turbotronik novokomponovani folk sa alternativnim muzičkim formama

Quote:
Originally Posted by Gillette View Post
Za neukog i nekulturnog čoveka, sloboda znači "radim šta mi se hoće"
Za učenog i kultunog, sloboda je disciplina i samokontrola.

Neuk i nekulturan ide u trenerci (ne želi da ga bilo šta sputava)
Kulturan nosi odelo koje je prethodno peglao, glancao cipele i radio sve neke komplikovane radnje koje (on to zna) nisu stvar mode, već principa.
Pa kul. Ja sam sklon Bitlsima iz one faze kad nisu nosili odela i glancali cipele, i kad su radili sve što im se htelo. Ono pre toga mi je totalno bez veze.

Quote:
Neuk i nekulutran nema principe, zato je potkupljiv, manipulativan, a kada dobije priliku i sam potkupljuje i manipuliše drugima.
Ti, druže, za sve svoje godine izgleda nisi upoznao dovoljno ljudi čim dozvoljavaš sebi da iznosiš takva opšta mesta. Imao sam u porodici par neukih i nekulturnih seljaka koji su zarad principa čuvali partizane po košarama za žito i podrumima. A sad imam učenog i kulturnog predsednika države koji ide u ispeglanom odelu, uglancanim cipelama, koji je zaista završio fakutet, čitao Vebera, poznaje gramatiku... I? Njegovi principi su u njegovom dupetu, a dupe mu na vašaru, a na vašaru ringišpil.

Samo jednu stvar da objasnim, odnosno da ponovim po ko zna koji put: ja nisam ni poštovalac ni korisnik TF muzike. Ali za razliku od apsolutne većine u ovoj diskusiji ja tu muziku naprosto ne volim, i tu je kraj mog odnosa prema njoj. Kao što ne volim grupu Toto ili Parni valjak ili Darkvud dab ili već nešto što naprosto ne volim. Ne otkidam baš ni na džez, jebiga. Ali ne prezirem TF, kao ni Toto ni Parni valjak ni DD.

Da se vratim na Turbotronik: uboli su vas tamo gde vas boli, zbunili vas svojim biografijama, poremetili vam vrednosnu lestvicu koju ste brižljivo stvarali. Vidite šta ćete s tim. Znam da niste glupi iako se pravite blesavi. Ja se odjavljujem iz ove diskusije pošto, kako lepo reče jedan čovek:

Quote:
Ljudi koji zagovaraju neki "kompromis" između turbofolka i (ajd da kažemo) rock and roll-a i jazz-a, nemaju ni intelektualnog ni emotivnog kapaciteta da uopšte učestvuju u diskusiji ovog tipa.
Pozdrav,

Vasa