View Single Post
Old 01-10-2017, 06:51 PM   #23
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Pun dzep prazna glava

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
U svemu si u pravu osim u ovom delu:

Ljudi ovde pričaju baš sa stanovišta muzičara (ili makar proizvođača muzike). Jer je ovo takav forum – nije za publiku nego za proizvođače
e vidis, upravo sam to i hteo da kazem u tom zecu lezi grm
ljudi ovde pricaju bas sa stanovishta muzicara, okej - ali nas pogled muzicara (naravno ne svaciji) ne znaci da smo U PRAVU, tj da je ispravan, iz ispravnog ugla gledan. bez obzira dal se mi zvali, ili poslovno etiketirali kao muzicari, muzikanti, audiofili, producenti, nase, kako kazes *stanoviste ne mora da utice na muziku koju kreiramo kao muzicari... nznm dal sam dovoljno jasan, u drugim sferama bi to zvali etika, lupam, ako si doktor, ne bi trebao da losije operises ako ti je stigla kazna za parking. ti si doktor i tvoje je da operises kao da nista drugo ne postoji sa alatom koji trenutno imas, i samo na osnovu toga se gradiras koliko si dobar doktor, mene kao pacijenta ne interesuje dal ti je pukla guma na autu, zena vara, skupa struja i ostalo, pa si ti zbog toga iritiran, kao sto smo mi muzicari iritirani politikom, stanju na sceni, kupovini jutjub klikova, ko koliko zaradjuje od pesama,nekim muzicarima itd... isto tako i kod muzike, isto kao sto me ne interesuje dal si snimio album na ssl-u ili u kucnoj radinosti, mene interesuje muzika, i koliko si dobro preneo tvoje umece u njoj preko sarma energije i harizme na mene i kao slusaoca i kao muzicara. Sad, naravo da taj doktor nece uvek moci zbog privatnih razloga da uvek bude u top formi, kao sto svaki muzicar nece uvek moci da ima najbolje pesme, to je sve normalno, ali poenta je da ako se ti kao muzicar, odupres losim uticajima, iritacijama, muzickim pravcima, etiketama, i svim tim sto je neminovno u muzickom shoubiznisu, a definitivno mozes da se odupres bez obzira koliko si u zhizhi, definitivno ce tvoja muzika koju kreiras biti cistija, neiskvarena, boljereceno AUTENTICNA, sto je na kraju krajeva najbitnije kod nekog muzicara... kao recimo da imas nekog slepog prosjaka koji svira violinu na ulici kao da je u karnegi holu i prosto ne mozes da se ne najezis lepotom te muzike, a prekoputa njega imas klasicnog balkanskog clana benda koji je iznerviran i nece da svira jer mu pojacalo nije mesabugi i basista nece mu dosipe pivo, i skupe mu cigare, i mora da svira za 50evrica, jer gazda nije dovoljno zaradio na picu, i aca lukas platio preglede i ostale gluposti koje nisu u njegovoj kontroli... takav nikada nece da postane novi adel ed shiran erik klepton majkl dzekson itd, jer se nije odupreo tim preprekama koje postoje u svakoj profesiji i gledao samo kako da usavrsi muziku koju nosi u sebi - umesto toga gledao je ko je kupio preglede, zasto ovaj ima ovoliko a on ne, zasto je ovaj na vlasti a ne ovaj i tako u beskraj... u tom slucaju on ne gresi, taman posla, to je njegovo STANOVISTE kao sto kazes, ali to stanoviste ga nece daleko dovesti bez obzira koliko je u pravu...

izvinjavam se na predugom postu, nisam umeo bolje da pojasnim, i naravno kao i uvek, ne znaci da sam u pravu

pozdrav
BlasterMaster is offline   Reply With Quote