View Single Post
Old 26-02-2017, 02:25 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Shum na jednom monitoru odakle?! HELP

Poz drugari

Ja ne verujem da je do napajanja. Najlakse bi bilo ukrstiti kablove od napajanja (kabl napajanja levog ukljucis u desni i vice-versa), pa ako sum ostane na istom zvucniku, znaci da je nesto unutar njega u pitanju.

ja mislim da je ipak u pitanju nesto do samog zvucnika, moze biti hladan lem, los kontakt pinova unutar monitora... Ako se ne plasis da ga otvoris, ucini to i pokusaj da rekonektujes sve flet kablove (obicno ih ima u tim monitorima, ne znam bas za taj specifican model), dalje - kleme na samim zvucnicima (znaci - svuda gde postoji konektorski spoj) Sve sto je preblizu a ne treba da se dodiruje - razmakni, sve sto je konektovano - pritisni da bolje legne i tome slicno. Potrazi trim potenciometre (potenciomentri na ploci) ako ih ima (mada ne bi smeo da ih vrtis) samo ih "pipni" da ostvare bolji kontakt...

U ekstremnim slucajevima, moze da bude i neka necistoca izmedju nogica ICova/elemenata na stampanoj ploci (loptice kalaja, zalutala licna...), pa opet kazem, ako ti otvaranje zvucnika nije raketna nauka, uzmi malo 98% alkohola ili acetona pa pregledaj stampu... Takodje dobro pogledaj sumnjive lemove.

Krajnja opcija bi bila - repariran predpojacavacki stepen ili neki drugi element/aljkav lem... Sve je moguce.